נישואין בהולנד

Tukisherman

New member
נישואין בהולנד

זוגתי ואני מתכננות להנשא בקרוב, ולצערי אני כנראה נכה משחשבתי.. לא מצליחה למצוא מידע מפורט על הליך הנישואין בהולנד. יש לציין שאני בעלת אזרחות הולנדית וזוגתי לא. אשמח אם מישהו יוכל לעזור עם התהליך... :) סיון

smaak

New member
הן לא יכולות להתחתן בארץ

בישראל אין מכירים בנישואים חד-מיניים.

Fair game

New member
מכירים אבל לא באופן פורמלי

בגלל הממסד הדתי אם הם עושות חוזה זוגיות אצל עורך דין יש להם את כל הזכויות כזוג רגיל. הבעיה העיקרית זה אם אחת נכנסת להריון האם השניה לא מוכרת גם כאמא והיא צריכה כביכול לאמץ אותו.

een ogenblik

New member
לא כביכול

היא צריכה לאמץ, הווה אומר לעבור דרך בדיקת עו"ס ובית משפט, וכבר היו מקרים שנפסלו, שהיה צורך לערער עליהם. גם שאר הזכויות אינן כשל זוג רגיל. לא מן הבחינה החוקית, וכל רשות יכולה להחליט כראות עיניה האם לכבד את הזוג כזוג אם לאו. בקיצור, המצב בישראל רחוק מרחק רב מהכרה בנישואים הומולסביים, וזוג לסבי אינו יכול להתחתן בארץ.

Tukisherman

New member
תודה. שאלה נוספת..

הבנתי שיש צורך למסור הצהרה על כוונה להתחתן בהאג, ואז העניין מתפרסם בעיתונות המקומית ויש תקופת המתנה של שבועיים עד שנקבע תאריך לחתונה. האם ע"מ למסור את ההצהרה אני חייבת להיות בהולנד? האם במשך השבועיים הנ"ל אהיה חייבת להיות בהולנד? או שניתן לשלוח את המסמכים הנדרשים ולהגיע כאשר ייקבע תאריך לחתונה? תודה! :)

buffer

New member
לויודע

תשאלי בשגרירות. ממש שכתוב נראה לי שכן...

כדי להנשא בהולנד

אחד (אחת במקרה שלכן) מבני הזוג צריך להיות תושב. כאזרחית הולנדית - לא צריכה להיות בעיה בשבילך להתארגן על כתובת. אני לא חושבת שלאזרחות יש משמעות בעניין - התושבות היא שקובעת. ושיהיה במזל

למעלה