נישואין בגרמניה

Avelon

New member
נישואין בגרמניה

שלום רב זוכר שהיה שרשור בעניין אולם לא הצלחתי למצוא אותו. אנחנו עוברים לגור בגרמניה בחודשים הקרובים ורוצים להתחתן שם. אנחנו שנינו גרושים. זכור לי מהשרשור שצריך להוציא תמצית רישום ממשרד הפנים, את זה כבר עשיתי. עכשיו אני מבין שאני אמור לתרגם את המסמך ולשים לו חותמת רשמית (אפוסטיל). עכשיו השאלות: איפוא לתרגם את המסמך ואיפוא מקבלים את החותמת? האם יש צורך בעוד מסמכים? מה התהליך בגרמניה להנשא? תודה

yaelisam

New member
מתרגמים אצל נוטריון

שגם מתרגם וגם חותם על אמינות התרגום, ומחתימים באפוסטיל רק בי-ם. אתה יכול להכנס לפורום זוגות מעורבים, שם כתבתי פעם את התהליך (במאמרים או בקישורי הפורום, לא זוכרת בדיוק). מה שחשוב הוא שתבררו בעיריה בה אתם רוצים להתחתן מה צריך, כי זה משתנה בין עיר חעיר ובין מדינה פדרלית אחת לשניה ולפעמים גם בין פקיד לפקיד.

Avelon

New member
תודה, איפוא מחתימים בדיוק

באפוסטיל? כמה זה עולה? התרגום הנוטריוני צריך להיות בגרמנית או באנגלית? תודה

TatyBar

New member
לא יודעת כלום על גרמניה - אבל

אני התחתנתי בהולנד עם הולנדי. וגם אני גרושה. ותמצית רישום לא הספיקה. הם ביקשו תעודת גירושין. אז אנא הכינו מראש גם תרגום נוטריוני של תעודות הגירושין כי יכול להיות שסתם תמצית רישום בה רשום סטטוס גרוש/ה לא תספיק לכם. למרות שלרווקים זה כן מספיק. fyi.

Lia78

New member
גרושים צריכים

גם תעודת נישואים של הנישואים הראשונים וגם תעודת גירושין + מעשה בית הדין. את התעודות האלו מחתימים גם במשרד הדתות בי-ם ואח"כ באפוסטיל במשרד החוץ. בנוסף, תעודת לידה ותמצית רישום ממשרד הפנים. אפוסטיל - משרד החוץ בירושלים תרגום - אצל מתרגם מוסמך (אחרי האפוסטיל כי גם אותו צריך לתרגם) התהליך בקצרה הוא כזה, הולכים לStandesamt שזה המשרד לרישום נישואים (ועוד עניינים שקשורים במעמד אישי) בעירייה שאצלה רשומים כתושבים, נרשמים כמעוניינים להתחתן ומגישים מסמכים, המסמכים שלכם (מפוסטלים ומתורגמים לגרמנית) עוברים לאישור בית המשפט, משלמים לבית המשפט לצורך האישור הזה X יורו (תלוי בהכנסה של בני הזוג), מקבלים אישור ששניכם פנויים ויכולים להתחתן, קובעים תאריך וזהו בערך. אגב1, אחד מבני הזוג לפחות צריך להיות אזרח/תושב גרמניה (אולי גם תושב האיחוד האירופאי, אבל לא בטוחה) אגב2, ניתן להתחתן גם באחת ממדינות האיחוד כמו קפריסין צ'כיה ודנמרק שמאפשרות נישואים גם ללא תושבים.

Lia78

New member
ועוד משהו שנזכרתי בו

אם אינכם דוברים גרמנית תצטרכו להביא מתורגמן לפגישות בעירייה ולטקס עצמו.

למעלה