נישואין אזרחיים.

deena

New member
נישואין אזרחיים.

מה ההלכה לגבי שניים (יהודים) שנישאו בחתונה אזרחית בלבד? האם נחשבים נשואים כהלכה בכל זאת? ומה דין ילדים, אם יהיו?

עדיף שיתחתנו כהלכה

נישואים אזרחיים אין להם שום תוקף הלכתי. אמנם, כל עוד שלא מדובר בפסולי חיתון הילדים לכל היותר נחשבים ל"פגומים" אבל לא חו"ח ממזרים. מאוד רצוי שהזוג יגשו לתית דין על מנת שיעשו להם חופה וקידושין. במקרה שה"נישואים" לא עולים יפה ורוצה הזוג להתגרש, הבית דין יבקש שיעשו גט לחומרא!

deena

New member
אוקיי-

ויש אפשרות להתחתן בצורה מאוד שקטה, מול רב במשרד, בלי חופה, בחתימה על כתובה ותו לא? יש רב שיבצע נישואין כאילו?

כן

אני חושב שכל רב יעשה את הדבר בדיסקרטיות מלאה. צריך רק לגשת לרב ולספר לו את הסיפור והוא ינחה אותכם בדיוק מה עליכם לעשות.

כן

אני חושב שכל רב יעשה את הדבר בדיסקרטיות מלאה. צריך רק לגשת לרב ולספר לו את הסיפור והוא ינחה אותכם בדיוק מה עליכם לעשות.

לחומרא כן.

ז"א גט כאשר ירצו להתגרש. הילדים יחשבו כמו כל ילד שנולד מחוץ לנישואין. הבעיות יתחילו כאשר הילד יבוא מגבר אחר והוא חשש ממזר. בקיצור לא שווה שילכו לרבנות ויתחתנו שוב.

TsLiLuSHSH

New member
נצל"ש נישואין- ברכה לחתונה

אני כותבת ברכה לחתונה של חברה שלי. הייתי רוצה לפתוח/לסיים במשפט יפה מן המקורות ביהדות על אהבה/זוגיות/נישואין... זה דחוף להיום. תודה! חודש נפלא!

למעלה