נישואים

urizv

New member
נישואים

האם לדעתכם חופש כולל נישואים בין כל שני בני זוג ללא תלות במינם או מוצעם?

Dorfl

New member
הפורום מכיל מגוון אנשים ודיעות

אני חושב שכן.

uuuaaa

New member
לפי דעתי

צריך לקבוע מהו הקו האדום. הקו האדום מבחינתי שיש רק אפשרות אחת להנשא. וזו כמובן הצורה הרגילה של גבר ואשה. צורת נישואים זו היא היחידה שיכולה להוליד ולהקים משפחה נורמלית. כמובן שאין בעיה ששני בני זוג מאותו המין יחיו ביחד, אבל לא לאפשר להם להנשא. מחר יבואו אנשים שירצו להתחתן עם החתול שלהם וירצו להרשם כנשואים - ומה ההבדל ? גם אנשים מאותו המין לא יכולים להוליד וגם אדם וחתול ?

טל קר

New member
אז רגע, אתה לא מרשה לעקרים להנשא?

ראשית כל, טול מגבת מעל עיניך. בני זוג מאותו המין יכולים לגדל ילדים ביולוגים או מאומצים. יש להם אפילו פורום מצוין בתפוז. פורום הורות הומולסבית. ויש שם הומואים! ולסביות! ויש להם ילדים!!! ושים לב גם לזה- בני זוג שלא מאותו המין יכולים שלא ללדת ילדים מבחירה או מכורח. והכי חשוב - היות בני הזוג לא מאותו המין לא מבטיחה משפחה נורמלית. יש משפחות שיש בהן אמא ואבא, וילדים שעברו התעללות פיזית ו/או נפשית ו/או מינית. אז מה, זה שיש הורה מכל מין שינה משהו? עכשיו, אני מבינה שבורותך כל כך גדולה (או שאתה אישית לוקה ביכולת מנטלית גרועה, או שלמדת במערכת חינוך גרועה ביותר) עד שהיא מגעת על חוסר ידיעת ההבדלים בין אדם לחתול עד כדי המחשבה המגוחכת שקשר בין שני בני אדם יכול להיות בר השוואה לקשר בין אדם לחתול. אולי תשווה את זה לקשר בין אדם וגויאבה, כי גם אדם וגויאבה לא יכולים להוליד? אני אתן לך כמה נקודות מרכזיות: א. חתול מרוויח פחות משכר מינימום, ובכלל מוסר העבודה שלו לקוי ביותר. ב. חתולים מתקשים בלימודי עריכת דין וחשבונאות. ג. הטעם של חתולים במוזיקה פשוט איום ונורא! הם לא סובלים את שנות השמונים (למרות שאת הקאמבק של קיילי מינו הם די מחבבים) ד. הזנב של החבר שלי יותר קצר מהזנב של החתולים שלי. ה. גברים מגיבים אחרת מחתולים כשמנסים למשוך להם או ללטף להם את הזנב. ו. אם החבר שלי היה קופץ מהשידה ליד המיטה על הבטן שלי זה היה נגמר בצורה הרבה יותר חמורה. ז. החבר שלי בשום אופן לא מסכים לחרבן בארגז חול. בברכה,

uuuaaa

New member
למה לא?

אם הם גבר ואשה אז זה בסדר. ברור שיש מקרים של אנשים שלא יכולים להוליד. אבל רוב האנשים כן. אל תביאי לי מקרים קיצוניים של התעללויות. הרוב המוחלט לא כאלה. והמקרה הטבעי של הולדה זה גבר ואשה. אני חושב שהמצב הכי בריא לגדל ילדים זה דוקא כך. גם מסיבות דתיות גם פסיכולוגיות וגם לא. אני מבין שאת לא סבורה כך. זכותך. אבל אל תצפי ממני לראות בזה דבר נורמלי וטבעי. ואל תצפי לגלי הערצה.

גוססי

New member
האם אתה דוגל בחזרה לטבע?

אם כן, נא כבה את המחשב שעל שולחנך (התקן בלתי טבעי בעליל), נטוש את ביתך וחזור להתגורר במערה טחובה ואפלה כאבותנו. נכון, תצטרך לצוד את מזונך במו ידיך או ללקט גרגרי יער למחייתך, אבל זה הרבה יותר טבעי מביקור בסופרמרקט. כמו כן תצטרך להמנע מכל טיפול רפואי, אמצעי תחבורה מודרניים, תקשורת אלקטרונית, ספרים וכו´, אבל זהו קרבן קטן לעומת ההבטחה הגלומה בחזרה לטבע.

מה אתה יכול לצפות

ממישהו עם מנטאליות של איש מערות? נו טוב, העיקר שאח"כ הוא יוכל להגיד שאנחנו החילוניים כ"כ לא סובלניים כלפי השונים מאיתנו...

uuuaaa

New member
אתם יכולים לצחוק

אבל הדת שאני מאמין בה לא השתנתה מעל 3000 שנה. לעומת זאת אתם חיים לפי האופנה. ייתכן מאוד שעוד 100 שנה אנשים יחשבו גם עליכם כאנשי מערות.

preacher

New member
או, כמובן שלא.

נו, אז מתי הולכים להקריב זבחים במקדש? לפני או אחרי השמדת עמלק?

uuuaaa

New member
ובכן

אפילו לשיטתך, זה לא יותר מוזר מלסחור בנשים ולפרסם באמצעותם קולה וציפס. אבל בסופו של דבר גם אתה תקריב, אז למה לצחוק על זה ?

preacher

New member
לא הבנת

זו רק היתה דוגמה לזה שהדת היהודית כן השתנתה, והרבה. היה לפני שנה ומשהו מאמר מעניין ב"הארץ" (כן כן הכופרים השמאלנים האלה) על הכותל והדת היהודית. הטענה העיקרית שלו היתה שהיהדות השתנתה בימי גלות בבל. לפני זה היתה דת שבמאמר קראו לה הדת העברית - זו שהעלו בה זבחים, שקידשה חפצים כמו ארון הקודש עם דמויות הכרובים עליו, ושקראה לרצח בני דתות אחרות בארץ ישראל. אחרי הגלות זו היתה דת שונה מבחינת ההתייחסות למוסר ולמלה הכתובה. את הזבחים הפסיקו כשחרב הבית כמובן, והחשיבות של הכתוב עלתה עוד יותר והיהדות הפכה מדת של קורבנות לדת הספר. ואם אני אקריב קורבנות זה יהיה רק לזאוס

גוססי

New member
אז למה להכניס את הטבע לענין?

הרי לא מה שטבעי מעניין אותך, אלא מה אומרת הדת. אגב, הדת שלך השתנתה מאד ב-3000 השנים האחרונות. אילו אחד מכהני הבית הראשון היה קם לתחיה בימינו, סביר להניח שהוא לא היה מזהה את היהדות המודרנית עם מה שהוא הכיר בתור יהדות. "איפה אתם מקריבים את הקרבנות?", כך הוא היה שואל בתדהמה. "מה התלבושות השחורות האלה?", היה הכהן ממשיך ומקשה, התרי"ג היה נראה לו כעבודה זרה ("כשרות? מה זה החרטא הזה?") וכן הלאה. וכמובן שהוא היה פוער זוג עינים נדהמות כשהיה שומע את הסיפורים על העולם הבא ושאר פלאי המיסטיקה היהודית.

answers

New member
צודק במליון אחוז

זו הסיבה שאנו מתפללים שנזכה לביאת המשיח . "ונאכל שם מן הפסחים ומן הזבחים אשר יגיע דמם אל קיר מזבחך החיצון".."ושיר לפניו שיר חדש על גאולתנו ועל פדות נפשנו..."

גוססי

New member
בשביל זה צריך משיח?

כל מה שצריך הוא להקים מבנה בגודל המתאים, להכריז עליו כעל בית המקדש ולחדש את עבודת הקרבנות. ענין של החלטה, תקציב לא גדול במיוחד ושלום על ישראל.

answers

New member
כפי שידוע לך היטיב

זה כרוך בהרבה יותר מכך: א. מיקום ספציפי (הר הבית) ב. אנשים ספציפיים (זיהויים של כוהנים) ג. אקט מיוחד ( טהרה באמצעות אפר פרה אדומה ) ועוד ועוד . אל תעשה את עצמך פתאום עם הארץ כאשר זה נח לך ..

גוססי

New member
מצד שני...

יש האומרים שאסור לעשות דבר עד שבית המקדש השלישי ירד בשלמותו מהשמים. היתכן שהיהדות המודרנית לא ממש מתלהבת מחידוש עבודת המקדש על כל הכרוך בה?

answers

New member
אכן,

לצערי דומה הדבר , שחלקים מן היהדות החרדית התרגלו למצב הגלות , עד כדי דחיית הגאולה לאקס היסטוריה.וחבל.(אותם אנשים גם אסרו על הציונות, העליה לא"י , וכו´ והדברים ידועים)

uuuaaa

New member
מה ?

אולי אתה מדבר על כהנים צדוקים. חוקי הדת לא השתנו. הביגוד כן. גם כהן בתקופה ההיא ידע שמתישהוא צריך לבוא משיח. חוץ מזה הביגוד השחור מראה אבילות על חורבן הבית (נראה לי). אז ברור שהכהן ההוא לא היה מתלבש ככה. גם הרבה פרטים מהביגוד החרדי נועדו להזכיר את העבודה בבית המקדש. כמו האבנט, שהיה גם אצל הכהנים. עבודה זרה ? כשרות ? עולם הבא ? קשקוש. הם שמרו בדיוק מה שאנחנו שמרנו. והאמינו במה שאנחנו מאמינים. בהרבה מהמקרים אפילו עם יותר קפדנות.

למעלה