נישואים

forglemmigej

New member
יש להניח שאתה שואל על אירופה

לכל מדינה מיסוי שלה . אני אספר לך על דנמרק מס הכנסה הוא מ38% ועד ל60% למשכורות של המאיון העליון, להם בדרך כלל יש יועצי מס שיוצרים מצב שהמאיון כמעט לא משלם כלום ונטל המס נופל על המעמד הבינוני אבל זה בכל מקום ככה. מע"מ 25 % מסים על רכב 180% מחירי דלק נושקים לשמיים , שכ"ד בערים הגדולות שאלו בדרך כלל המקומות שבהם מתרכזים מהגרים גבוה מאד מאד לדירת שני חדרים מעופשת בקומה חמישית בלי מעלית שזה דבר נפוץ באירופה דורשים כעשרת אלפים קרונה, האוכל בסופרים יקר אפילו בדיסקאונט שבהם כמו אלדי, לידל, פקטה נטו וכו'. התחבורה הציבורית יקרה מאד אני ממש לא חושבת שאירופה זולה מישראל בכלל לא. אם מצאת מישהי עשירה שיכולה לרפד לך את הכניסה לחיים פה לך על זה ככה סתם זה לא כדאי שלא לדבר על מיתון איום ונורא שיש איום וסוגרים מפעלים או מעבירים למקומות יותר זולים ועל כל משרה יש עשרות אם לא מאות מועמדים מקומיים. תחשוב טוב טוב אם זה כדאי ועוד דבר באירופה לא אוהבים מהגרים . מצד שני תמיד אפשר לבדוק מזודות באל-על או תפקידי בטחון בשגרירוית .

dotandvir

New member
לדעתי הגזמת קצת

פרט לקושי במציאת עבודה ביחס למקומיים שהוא גם לא תמיד מחוייב המציאות אם עוברים למדינה שדוברים את השפה שלה. הדיור שלי לא עולה 10,000 קרונה ובטח שלא קרונות דניות. אני משלם 6500 קרונה שוודית על דירה חדשה לגמרי (אני הדייר הראשון בה) והתשלום כולל חימום, מים, שימוש בחדר הכביסה את כל המיסים העירוניים וחבילת כבלים בסיסית. נכון שאני גר די רחוק מהעיר אבל לעומת זאת אני גר מול שמורת טבע. בפחות מ-10,000 קרונה שוודית הייתי יכול לעבור ממש מרחק יריקה ממרכז סלוסן (הציעו לי דירה כזו ממש עכשיו אבל זה היה יקר לי מדי והחלטתי שבסכום הזה אני כבר אקח משכנתא ואקנה דירה של עצמי במיקום שאני אבחר). רכב אין לי פה (צריך להמיר רישיון) אבל ב-700 קרונה שוודית אני יכול לנסוע ללא הגבלה בכל מחוז שטוקהולם. המשכורת הממוצעת בשוודיה גבוהה משמעותית משכר המינימום בישראל והמזון פה לא זול (בעיקר בשר טרי וירקות בעונות מסויימות של השנה) אבל בגדול עדיין יותר זול מאשר בישראל אם לא שומרים כשרות (זה עניין שכל אחד מחליט עבור עצמו). בגדול אני כן חושב שיותר קל להסתדר בסקנדינביה אם מוצאים עבודה טובה. דותן

dotandvir

New member
Om vi hade börjat att skriva svenska

Så måste jag bara säga att ibland det låter som du har en interesse att beskriva livet i skandinavien som en svärt affär. Men i synnerhet det är inte svårare att immigrera till ett annat land vilket språk du kan inte . Om man har ett mäll och man vill syssla med det och håla på det så kan man göra succe av det också- Det är inte helt höpplöst, eller hur? Dotan

ברור שאני שואל על אירופה. פשוט כל מי שאני

מדבר אית אומר שבחו"ל הרבה יותר קל להסתדר מישראל. למשל מחירי המכוניות, משכורות מינימום... לכן שאלתי כדי לראות אם זה אכן נכון. אני לא מתכוון לעשות השוואות בין מדינות אירופאיות אלא לדעת אם ביחס לישראל המצב טוב יותר

הנסיון הפרטי שלי

לימד שבשקלול כל הפרמטרים כולם, עלות המחיה בעיר בירה אירופית מסויימת (ויקרה) די דומה לעלות המחיה בארץ. יש דברים יקרים יותר ויש דברים זולים יותר, אבל כשמסתכלים על כל הסל ולא על פריט בודד, הם מקזזים זה את זה לא רע ומתקבלת עלות די דומה לזאת הישראלית. היתרון לאירופה מגיע כשמסתכלים על ההכנסה ומה שנשאר ממנה בסוף היום ביחס לעלות המחיה - פה מדובר על משהו כמו יחס של 1:2 או 1:3 לעומת ישראל, כשהבסיס לחישוב שלי הוא שכר המינימום (מכיון שקצת קשה לדבר על משכורת מכיון שכל אחד מרויח משכורת אחרת ממילא). המשמעות היא שמשרה אחת יכולה להחזיק משפחה ברמה ששתי משרות בישראל יכולות בקושי לדגדג. איפה הקאטצ'? יש הבדל בין "כמה קל לחיות באירופה" ל-"כמה קל למהגר להסתדר באירופה". אלו שתי שאלות שונות לחלוטין.

buffer

New member
יש מדינות בהן להיות עני קל יותר

במדינות באירופה שבהם שכר המינימום הוא גבוה, יש אפשרויות שרמת החיים המינימלית שהוא נותן תהיה גבוהה מרמת החיים של שכר מינימום בישראל (הולנד למשל). http://www.fedee.com/minwage.html ופה זה מומחש היטב: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage אם אתה משווה את חייו של מהנדס תוכנה ישראלי והולנדי, אני מודה שאני לא יודע למי נשאר יותר כסף בסוף החודש, אבל אני לא אף אחד מהם, אז זה לא רלבנטי. כמובן שאני מדבר על אזרח מקומי או אזרח האיחוד שמפעיל את זכויות הניידות שלו במדינה המאחרת.

buffer

New member
זה שורשר לא טוף

רציתי לומר שבדנמרק, שבה אין שכר מינימום חוקי, אבל יש איגודים, שכר המינימום דה-פקטו הוא משהו כמו 100 קרונות לשעה, שזה לא רע, בהתחש בעלויות שדותן הביא.

eyshap

New member
כל אחד מגדיר חיים קלים אחרת

באופן עקרוני אפשר לומר בעדינות שמדינות שונות באירופה בנויות חכם יותר מישראל, דהיינו שאם יש בהם מיסוי גבוה, אז כנראה יש בהם גם שירותי רווחה יותר טוביום מישראל, ואם יש בהם מיסוי נמוך, אז אתה תוכל לעשות את ההשלמות בעצמך. בישראל אוהבים לקחת ממך הרבה ולתת מעט, אבל זה לא הנושא של הפורום הזה. הגירה לאירופה יכולה להיות עסק לא פשוט, מזג האוויר שונה מישראל, כמות שעות האור שונה מישראל, והאופי שבו האנשים מתידדים איתך שונה. כל אלו הם פקטורים שהופכים את השאלה שלך לקצת יותר מורכבת מאיפה יותר טוב... אם אתה ממש אוהב חומוס למשל, אז ברור שבישראל הכי טוב, אם אתה שונא קיץ, אז ברור שבהרבה מדינות באירופה יש מזג אוויר שיתאים לך יותר. אבל חשוב להיות מפוקסים, אירופה היא יבשת, היא לא מדינה.

תגובה כללית:

קחו בחשבון שהכוונה לחיות חיים פשוטים בלי מכונית שהיא כידוע מתכון לבזבוז כספים. אני מסתמך שיש תחבורה ציבורית יעילה ולכן המגורים יהיו בפרבר ולא בעיר הגדולה. במידה ומגיעים עם 150,000 ש"ח-לכמה זמן זה יספיק? והאם מחלקים לכל האזרחים קצבת אבטלה או שמוצאים לכולם עבודות?

forglemmigej

New member
לאיזה מדינה אתה רוצה להגר בכלל?

אבטלה מקבלים אחרי שעובדים שנה כמדומני במקום מסודר ולא שחור, דמי אבטלה אלו בעצם מסים שלוקחים ממך. האם יש לך אזרחות של אחת ממדינות האיחוד אי אפשר לבוא סתם ולחפש עבודה בלי זה . 150000 זה סכום יפה להתחלה רק הוא יכול להשרף במהירות אם לא תמצא עבודה מהר. לא ממליצה לך להגר עכשו המצב גרוע מאד-מאד ביבשת מפטרים בלי סוף ואין שום סיכוי למצוא עבודה היום תעשה את השיקולים שלך.

eyshap

New member
מצטרף...

אתה רוצה להפוך את הדיון לענייני? זה לא אמור להיות פורום תאורטי. אם אתה רוצה להגר, הנה הנתונים שאתה צריך לשאול עליהם: 1. האם יש לך או לבן הזוג אזרחות אירופאית או ויזה חוקית? 2. לאיזה מדינה מעשרות המדינות באירופה אתה רוצה להגר (יש באירופה גם את אלבניה וגם את מונקו והן לא ממש דומות בנתוני במיסוי ורמת החיים שלהם 3. מה המקצוע שלך? 4. מה אתה בעצם מתכנן בהגירה שלך? (לעבוד, לחיות מדמי אבטלה) אחרי שתחליט הדיון הזה יהיה הרבה יותר רלוונטי, ואגב אני למשל חי באנגליה כבר שלוש שנים על ויזה חוקית (כלומר אין לי אזרחות אבל לאישתי יש) ולמרות שאני משלם מיסים (הרבה) אני לא זכאי לדמי אבטלה

למעלה