נישואים על בריטית

Jumbo747

New member
נישואים על בריטית

אני כרגע בארץ ומעוניין להתחתן עם אנגליה. 1. מה התהליך בקבלת האזרחות פספורט? כשעושים את התהליך בארץ, ולא באנגליה. 2. האם יש זמן מסויים שצריכים לחכות לפני שמקבלים את האזרחות, או שהתהליך יכול להעשות ישירות לאחר החתונה? בעיקרון, המטרה היא לקבל את האזרחות האנגלית על סמך חתונה בישראל. תודה

Nobilis

New member
תשובה

אם תתחתן עם בריטית, ואז תעבור לגור אתה בבריטניה, תוכל לאחר שלוש שנים (נכון למצב החוקי כיום, מדברים על להעלות את זה) של מגורים משותפים בבריטניה לבקש אזרחות בריטית.

Jumbo747

New member
ואם אנחנו גרים בארץ?

ורק רוצים את האזרחות מבלי לגור שם.

Jumbo747

New member
נשמעת תשובה מאד לא מבוססת!

יש עוד תשובות. שמעתי על הרבה מקרים כאלה שלא חייבים לחיות בחו"ל.

Jumbo747

New member
חס וחלילה לא רוצה לפגוע

באמת שאני מנסה לקבל תשובה, ואני מודה לכל התשובות :) השאלה היא מה קורה לדוגמא שהזוג כבר נשוי 3 שנים? אין פטור מלחיות באנגליה 3 שנים? בארה"ב לדוגמא אחרי שנתיים נישואין בחו"ל מקבלים תושבות קבע (גרין כארד) אוטומטי.

גוזליה

New member
זו הדרישה.

והתשובה של נוביליס בהחלט מבוססת, אתה מוזמן לבדוק באתר UKBA. רק כי במדינה אחרת הנהלים הם שונים, לא אומר שזה גורף לכל המדינות בעולם.

Nobilis

New member
לגבי הדוגמא האמריקאית...

גם בבריטניה בשביל לקבל את התושבות (או את הזכאות לתושבות) אתה לא צריך לגור שם. אבל בשביל לקבל אזרחות, אתה צריך גם צריך לגור שם. ואותו הדבר גם בארה"ב - בשביל לקבל אזרחות אמריקאית תצטרך לגור שם במשך שלוש שנים עם בת זוגך האמריקאית. Green Card זאת תושבות, לא אזרחות.

Jumbo747

New member
אוקיי... מתנצל... מנסח מחדש את השאלה

על מנת לקבל את התושבות קבע המדוברת ולא האזרחות - האם אפשר לעשות זאת בנישואין עם אזרחית בריטית בארץ? תוך כמה זמן מקבלים את התושבות קבע, לכמה זמן היא תקפה, ומה הדרך לחדש אותה? תודה

Nobilis

New member
תשובה

אתם מגישים בקשה בישראל, משלמים את האגרות הנדרשות, ואתה מקבל תושבות לשנתיים. לאחר מגורים של שנתיים בבריטניה, ניתן לבקש תושבות קבע (שתבוטל אם תעזוב את בריטניה לפרק זמן של מעל שנתיים). פרטים כאן, לדוגמא: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/partnersandfamilies/ בשביל מה אתה צריך תושבות (זמנית או קבועה) אם אין לך כוונה לגור בבריטניה?

Jumbo747

New member
תודה על התשובה...

האם יש דרישה לזמן מסויים שהזוג צריך להיות נשוי? או שאפשר ישר אחרי החתונה? כמה זה האגרות? זה טוב אם אני ארצה לעבוד שם וזה הרעיון

Nobilis

New member
תשובה

אין דרישת זמן לחתונה. האגרות מפורטות באתר שנתתי, ואפשר גם לשאול בשגרירות: http://ukinisrael.fco.gov.uk/he שים לב שהאשרה ניתנת למי שעובר לגור בבריטניה עם בת-בן זוגו. לא תוכל להאריך אותה אם לא תגורו ביחד.

למעלה