נישואים, כן או לא?

jaky

New member
נישואים

אי אפשר לשלוף תשובה מהמותן לשאלה כל כך רצינית ,אני יחבר חבת דעת רצינית ואשלח לך מסר אישי ..תוך מספר ימים. היום אין לי זמן

שיר טל35

New member
לעניות דעתי........./images/Emo140.gif

נישואין יכולים להוות מסגרת משפחתית תומכת וחמימה,הנותנת פתרון לסדר חברתי שבלעדיו היינו מוצאים עצמנו מתערבלים בסערת הרגע, מחפשים אחר האהבה והאושר ללא הפסק, ומתחבטים במציאת בן זוג ללילה, או לשבוע... הנישואין, מטבע בריאתם, נועדו למסד את האדם, לפחות מבחינת היותו אחראי ומחוייב לבן זוג אחד, שעמו בחר לחיות, ועד שיוכח אחרת, הוא נושא בעול הזוגי,ולאחר מכן, המשפחתי,לקיים תא שבו מתקיימים חיים תקינים ומוסדרים המהווים קרקע מוצקה לילדים המשותפים. למרות שזה מכבר נופץ המיתוס של זוגיות שלמה ומאושרת,עדיין מאמינה בתוכי שאין תחליף למוסד הנישואין,והכוונה ליחסים בין-זוגיים בריאים ובונים מבלי להתייחס כרגע לאותם מקרים שבהם הזוגיות מושתתת על יחסי כוחות, שליטה, כפייה וחוסר עצמאות כלכלית,שלא לדבר על אלימות לסוגיה, שאז כמובן הנישואין הם פתח לגיהנום כפוי . יש לזכור שבכאוס הכללי,הנישואין עדיין משמרים בתוכם זיק של שפיות, סדר ושיגרה מבורכת, ובמידה מסויימת למרות השחיקה המתבקשת, מטפחים ומגלמים בתוכם אהבה, חברות ואיכפתיות, במידה זו או אחרת. למרות הפיתויים הרבים, בוחרים רוב בני האדם לחיות במסגרת זו, ומוסד הנישואין ממשיך להתקיים מזה שנים רבות,מעצם טבעו של האדם לחיות במסגרת מהותית ומגוננת.

י פ ע ת

New member
תסלחו לי...אבל זה פשוט שווה...

הקפצה !!! שירטל...מיצית הכל...גמני מאמינה שמוסד הנישואין למרות שפשט קצת את הרגל נותן מענה לצרכים הבסיסיים שלנו כבני אדם, תחושת "הביחד" שאין לה תחליף, התא המשפחתי שמקימים יחד והאושר שטומן בחובו גם אם רצוף בקשיים ובתמודדויות לא קלות. למסגרת הזו אין תחליף בעיניי! כמובן שבמצבים מסויימים כשהזוגיות פוגעת בכל חלקה טובה ואין לה סיכוי לשיקום, עדיף לוותר על הקשר הזה ולפרק ת´חבילה.

שיר טל35

New member
../images/Emo23.gif

The ofer

New member
נישואים...

הם בשביל לפתור בעיות שלא היו קיימות אם לא היינו מתחתנים...

מו שיקו

New member
נכון עופר

וזה אחד החסרונות של אלה שבאו לא מוכנים לחיי הנישואים בכלל רצוי את כל ההאשמות להפיל על הנפשות הפועלות,כלומר עלינו,ולא על המסגרת, שהרי אף אחד לא מכריח מישהו להתחתן. חושב שחיי הנישואים יכולים להיות בסדר ונורמלים אצל אלה שהבינו לקראת מה הם הולכים, ומה הם המשמעויות של להיות נשוי,של משפחה,של גידול ילדים. נראה לי שעד היום, החילוניים לוקים יותר בהבנת המסגרת הזו והתמזגות עם המשמעויות שהיא נושאת עימה.

בשבילי, ../images/Emo45.gif

אני מאושר שהתחתנתי. כמובן, תמיד יש מה לשפר, אבל בשורה התחתונה, לו הייתי "מזנק לאתמול", הייתי חוזר ומתחתן עם זוגתי שתחיה. הבקורת העיקרית שיש לי על מוסד הנישואים היא החשיבות של ההתאמה האישית לכל זוג. ז"א - לכל זוג יש "חוזה" המגדיר את הזוגיות שלו. לדעתי, חלק גדול מהבעיות במוסד נובעות מחוסר המודעות של בני הזוג לחוזה הזה, שלרוב הוא לא מנוסח בבירור וחלקים בו לעולם לא נדונו בין בני הזוג. כל זוג צריך את המסגרת המותאמת לו אישית ואת זה - אף אחד לא מלמד אותנו וחבל.

קרן משם

New member
מסכימה איתך

לאחר קריאת כל התשובות.... ועם זאת לגביי ´החוזה´ אני חייבת לציין שלדבר על הנושא הנ"ל לאחר הנישואים....המממממ זה מין סיכון מסויים שאתה לוקח על עצמך-אתה חייב להיות מודע לזה! לבוא ולומר את דעתי לבעלי (לאחר 5 שנות נישואים לדוגמא) שאני חושבת ש.......המממממ ´כאן נמצא הקו האדום´ (רומן חוצה את הקו האדום לדוגמא) זה מבהיר דברים שלך תדע אם הוא מוכן (ועד כמה) להתמודד איתם וההיפך.... האם הובנתי? כי התחלתי להתבלבל בעצמי... בשורה התחתונה אני חושבת שהתכוונתי לומר שמסוכן לחתום על החוזה הנ"ל לאחר הנשואים...רצוי וכדאי לדבר על דעתך והשקפת הנישואים שלך עוד לפני הנישואים...וזה על מנת לחיות בשקט ובנחת ובחיים המאושרים והאידיאליים שאתה מתאר!

החוזה האמיתי...

בהחלט יש סיכון בהצפת הנושא אחרי שנים מספר, אבל, אם אתה בונה את הקשר לטווח ארוך (לנצח נצחים
), זה בהחלט שווה. נכון, יש את הסיכון שאת מעלה, אבל לא עדיף לגלות היום ולא בעוד כמה שנים, נניח, בשעת משבר? חוצמזה, חוזה יש לתחזק באופן שוטף. זה לא לנסח פעם אחת וזהו. יש לעדכן את החוזה ולשנותו באופן שוטף. נסיון לסגור את כל הקצוות לפני הנישואים יסתיים בכישלון, כי מי יודע מה זה זוגיות בוגרת לפני שהיה שם? בכל מקרה, אם תמצאי את המתכון לחיות בשקט בנחת את החיים האידילים - אל תטרחי לגלות לי. אני לא מחפש את זה. כיף לי עם העליות (והמורדות) של חיי עם זוגתי. טוב, אני חייב לסיים כאן... היא כבר כועסת...

קרן משם

New member
נראה לך שאגלה לך?

תשלם לי למפרע קודם! חוצמזה התרשמתי מהודעותייך שטוב לך ככה אז למה לי להכנס במקומות לא לי? לילה טוףףףףף

nightroll

New member
שאלה טובה

אני אומרת כן לאהבה אני אומרת כן לרעות אני אומרת כן למוסד הנישואים אבל אולי הייתי בוחרת בן זוג אחר

תשובה מתחמקת

לא יודע אם הייתי נשאר רווק או שהייתי בוחר להתחתן. בשני המקרים - לא הייתי מוכן לוותר על אשתי.

מיכל31

New member
בעד ועוד איך בעד

אם אפעיל לרגע את המאזניים האנליטיות ואנסה לשים על הכף את הבעד והנגד ברור לי מייד שהבעד מכריע. אצלי בכל אופן כאדם שבעד מוסכמות וכללים שזה בעצם מה ששומר על שפיותנו, כאחת שמאמינה במונוגמיה ואחת שמרוצה בהחלט מבחירתה כן אני בעד.

למעלה