נישואים זה קשה

• פותח הנושא mamid
  • פורסם בתאריך

mamid

New member
נישואים זה קשה

שלום, אני ובעלי נשואים שנה ובאמת שזה קשה . לא הבנתי עד כמה! עכשיו אנחנו בייעוץ זוגי שבמשך חודשיים שיפר לנו פלאים את האוירה והמריבות , ושוב קרתה נפילה , שבעלי פלט תוך כדי ריב , ״אז בואי נתגרש״, זהו! זה שבר אותי איך בכזאת קלות זה יצא , ממש הרגשתי שהוא התכוון לזה . לאחר שעתיים הוא התנצל ואמר שלא התכוון אבל אצלי זה כבר חילחל .בנוסף אני בהריון בחודש רביעי ,ואני ממש מרגישה שלא ככה חלמתי שחיי יסללו, אני מרגישה שפישלתי בתוכנית חיי .אנחנו אוהבים אחד את השני אבל אהבה זה לא מספיק כנראה.מה אני עושה?! יש לציין שאני בחורה חזקה לא מפחדת מכלום רק מאלוהים.

misty10

New member
בשנה הראשונה לנישואי

כל מריבה (וזה קרה כמעט כל שבוע) היתה מסתיימת בישיבה עם דף ועט ורושמים מה שיש לנו בחיים ביחד, ואיך מחלקים... חחח המצב שלך קצת יותר רגיש... אולי באותו רגע שהוא מדבר על גט, פשוט תזכירי ללו שאת נושאת את הילד שלו... בנוסף אם את מרגישה שזה לא זה... למה להשאר?

seelinewoman

New member
הטיפ היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא

להתמקד במילות המפתח שלך: "תכנית חיי". אם עשית תכנית מסוימת והיא לא עובדת, בדקי מה לא בסדר בתכנית עצמה, ואז התאימי אותה למציאות. המציאות והסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו עליה הם שני דברים שונים. לדוגמה: אם בן זוגך אומר לך שהוא רוצה להתגרש, האם זה תמיד נכון? האם זה תמיד סופי? הרי כמו שנכנסת לנישואים עם תמונה וידע מסוים, ונוכחת לראות שזה לא כך, אולי יש משהו במה שהוא אומר, שגם הוא היה כל כך מיואש שלא הבין איפה התפקששה התכנית שלו, וגם הוא אובד עצות? את הצעד הראשון והנכון כבר עשיתם: הבנתם שיש צורך לעבוד על הקשר. יש לכם בשביל מה ובשביל מי. צעד ראשון כדי לבנות משהו מחדש הוא להרוס את הישן והלא מדויק. פשוט להכיר המציאות מורכבת יותר. בהצלחה ושההריון והלידה יעברו בשלום

נישואין זה אכן קשה

ובמציאות שלנו - זה גם לא כזה גליק גדול שמחזיקים אותו לאורך זמן. אם זכרוני אינו מטעני - דולי פרטון שרה פעם : sticks and stones can break my bones, but words can break my heart השתמשת במונח - תכנית חיי ... אם זו תכנית חייך - חפשי בתוכך את היכולת להתעלות מעל למילים, ולהלחם על מה שחשוב לך בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה באמת קשה

מאחר ואתם בתוך ייעוץ זוגי, כדאי לך לקבל את הרעיון שהתהליך לא נמדד בכמה הוא שיפר את האווירה והמריבות בזמן הקצר, אלא באמת בלמידה היותר עמוקה שמתרחשת, ובשינויים בגישה של שניכם לעצמכם, לבן הזוג ולקשר עצמו. מעבר לזה, ברוב הטיפולים/ייעוצים יש בהתחלה היי כזה שנמשך כמה שבועות, שפתאום דברים שלא זזו זזים, וזה יוצר אשליה כאילו הנה כבר עברנו את הקושי. אבל כמו שבא ההיי בהתחלה, מגיע אחר כך הדאון מהציפיות הלא ריאליות. תהליך זוגי הוא תהליך של כמה חודשים, והוא יכול גם לקחת שנה ויותר. צריך סבלנות ואורך נשימה, להתמקד בעבודה העצמית של כל אחד ולא בתוצאות השטחיות - שבוע אסל שבוע באסל. בכלל, קבועי הזמן שעליהם את מדברת קצרים מאוד. שנה נישואין, חודשיים ייעוץ, ארבעה חודשי הריון. הכל מהר מאוד. נסי לתת לעצמך קצת אוויר, לקחת תהליכים יותר ארוכים. איך? למשל, כשהוא אומר לך שהוא רוצה להתגרש, פחות להתרגש מזה. לזכור שמערכת יחסים לא קמה ביום אחד ולא נהרסת ביום אחד. לכן לא כדאי להגיב בתגובתיות יתר. וכמובן, להמשיך בייעוץ, באומץ, וללכת לעומקם של דברים ככל האפשר.

אייבורי

New member
אולי באמת תתגרשו

נישואים זה לא כלכך קשה, בטח לא בשנה ראשונה. ונשמע שמעבר לאהבה, שניכם עדיין לא בוגרים למערכת זוגית

dovk

New member
חודשיים טיפול זוגי זה כלום.

תמשיכו לעבוד על מה שקורה. הריון לעיתים קרובות מציף בעיות, גם פנימיות של כל אחד מבני הזוג, ולעבוד על הבעיות האלה מקדם אתכם למקומות נפלאים. לא להתייאש בכלל. גם אין שום דבר רע בלהעלות את אפשרות הגירושים אל פני השטח - לכל אחד יש מדי פעם מחשבות כאלה. זה עוד לא אומר כלום. בהצלחה דב

למעלה