נישואים, דת, הריון

public static1

New member
נישואים, דת, הריון

שלום לכולם, אשתי ואני נשואים מזה מספר שנים. שנינו דתיים "לייט". חלק לא מבוטל מחברינו ומשפחתינו חילוני, ואנחנו עובדים בסביבה חילונית. מאז ומעולם לא הרגשתי דתי, ואשתי מכירה רק את קצה הקרחון. היא רואה שאני רחוק מלהקפיד על קלה כבחמורה, ומשתדלת שלא להעיר (אם כי מהיכרותי אותה - זה מפריע לה). יש לציין שאנחנו אוהבים ומאוהבים אהבת נפש, וחוץ מהנושא הרגיש למדי הזה יש ביננו תקשורת מושלמת. ועוד דבר - אשתי באמצע ההריון. מחד, אני מרגיש שאינני יכול להיות דתי עוד. לא מעוניין לשמור כשרות או שבת, מעוניין להתגלח עם תער ולא לקום בשבת בבוקר לבית הכנסת. הכיפה כבדה עליי, וכמוה גם המועקה בלב. ואני בעצמי עדיין לא שלם - אני כן מעוניין במשפחה דתית ושילדיי יתחנכו על פי המסורת היהודית (אני חובב פולקלור יהודי מושבע), ובעצמי לא מעוניין להיות כזה, מלבד אלמנטים פולקלוריסטים כאלו ואחרים. אני חושש מלספר לאשתי, על אחת כמה וכמה כשהיא בהריון. 1) בגלל שאני לא שלם עדיין ולא יודע מה אני רוצה בדיוק מעצמי. 2) בגלל שאני לא רוצה להעכיר את האווירה ביננו. 3) כי אני לא רוצה לפגוע בה או להדאיג אותה (או לאכזב אותה). אני מרגיש שיש עוד סיבות, שאינני יודע איך להעלות על הכתב. אשמח לטיפים או לעזרה כללית (או לשאלות מכוונות). תודה!

גרא.

New member
public static1,אתה מתאר מצב מסובך למדי של

תהליך חזרה בשאלה (מתונה לפי שעה) שאתה עובר,כאשר אשתך שהיא באמצע ההריון,אינה מודעת לכך כלל. הקושי נובע מהצורך שתהליך כזה, חייב להתרחש אצל שני בני הזוג,אחרת המשפחה עלולה פשוט להתפרק. והשאלה המרכזית היא לא איך לספר לאשתך,אלא כיצד היא תגיב,כיצד היא תקבל את זה,האם היא מוכנה לשנות ולהתשנות? האם היא תהיה מוכנה בכלל לקבל אותך שונה ממה שהכירה?על פניו,עקב חששותיך שתהיה לתהליך שאתה עובר השפעה שלילית כלשהיא על ההריון.כדאי להמתין עם המידע הזה עד הלידה. בינתיים,אתה יכול לטפטף בהדרגה לאשתך את מה שעובר עליך.מחשבות,רגשות,שאיפות,וחששות.שיחות כאלה יעזרו גם לך למקם יותר בהחלטיות,את תפיסת עולמך,את השינוי או לקראת השינוי שאתה חוזר ומהרהר בו בספקנות מה.אם יש לך חברים/מכרים שעברו תהליך דומה,טוב יהיה בשיחה,לשמוע מה היו ההתלבטויות שלהם,כיצד הם התמודדו.חשוב לזכור ברקע,כי יהיה עליך גם להסביר ולשכנע את המשפחה המורחבת שלך,ואם זה יקרה גם של אשתך,מדוע ולשם מה אתה אתה זקוק ונכנס לתהליך הזה שהוא כמובן,ארוך ולא קל.חשוב יהיה לקבל גיבוי ,הבנה והסכמה מהמשפחה המורחבת,שכן תהיה זקוק בצעד הזה לכל תמיכה אפשרית.לפניך דרך ארוכה,גם היא מתחילה תמיד בצעד קטן..בהצלחה.

yonadavg

New member
נישואים דת והריון

1.מדוע אתה מעוניין להתגלח עם תער? 2. מדוע אתה מעוניין שילדך יתחנכו על פי המסורת היהודית כאשר אתה בעצמך אינך מעוניין להיות כזה?

public static1

New member
תגובה

1. זו דוגמא מיוצגת. אני רוצה שתהיה בידיי האפשרות לבחור בין כל האופציות, מבלי שכמה מהן נשללות מראש. אני רוצה לבחור שלא לאכול דבר מה לא כשר כי לא מתחשק לי, ולא לשלול את הבחירה כי אסור. 2. אינני מאמין בדת, אך אני מאמין בעם היהודי. אני מעוניין בהמשכיות שלו, ואני רוצה שילדיי יכירו בחשיבות ההמשכיות הזו. שילדיי ידעו מה חוגגים בשבועות וידעו ללמוד גמרא (שוב, דוגמא מייצגת). אני לא יודע איך להביא המשכיות זו לידי ביטוי בחיי היומיום, ובכך אולי אני צבוע. תודה על העזרה.

למעלה