נישואים אזרחיים

FireBird

New member
נישואים אזרחיים

שאלה לי בבקשה, אני מתעניין בנושא של נישואים אזחריים. אם מישהו כאן נישא "על תקן" כזה. אם מישהו יודע איזה שהם פרטים בנושא. בכלל דעות , בעד או נגד. כל דבר בנושא אני אשמח לקרוא ולדעת. תודה.

נשואה 32

New member
היי

בקשר לשאלתך: חברתי נישאה בנישואים אזרחיים הטקס היה מאוד יפה וברור אך, כאשר אני רציתי להינשא התייעצתי עם משפטן ועם האגודה לזכויות האזרח ולניהם היתה אותה התשובה. בארצנו שהדת מחוברת למדינה עדיף להתחתן ברבנות מאחר ואם הגבר או האישה הם סרבני גט הרבנות מתערבת ואף אפשר להגיע לבית הסוהר ועוד הגבלות שונות כל זאת על מנת לאלץ את הסרבן לתת את הגט. אך כשאתה נשוי בנישואים אזרחיים ואחד הצדדים מסרב לתת גט הרבנות אינה מתערבת מאחר ובעיניה אינך נשוי בכלל. בדוק. אז עצתי לי לך להינשא בנישואים ברבנות ואם בא לך על רב שכל מילה שלו היא פנינה שלא משגיח ובודק אם האוכל כשר או אם הכלה היתה במיקווה אשמח לתת לך את הטלפון שלו. בהצלחה ומזל טוב.

לא הבנתי...

אחד הצדדים מסרב לתת גט.. ומבחינת המדינה הם לא נשואים כלל... אז איפה כאן הבעיה?

עינת...

קיראי את תגובתי הר"מ ותביני שקיימת בעיה (זה בדוק! אני תכננתי להנשא בנישואים אזרחיים).

חשוב לדעת!!!

אם נישאים נישואים אזרחיים, בקפריסין או מקסיקו, או בכל מקום אחר, שמוכר אח"כ במשרד הפנים לצורך שינוי סטטוס ל"נשוי/ה", יחייב במקרה של גירושין חס וחלילה, להתגרש ברבנות.

נשית~37

New member
המממ....

אפשר נישואים ברבנות וגירושין אזרחיים? חחחחחח סתם סתם בקיצור, אי אפשר להתחמק מהם (=הרבנות).

נכון... אי אפשר להתחמק מהם...

האמת שטקס הגירושין הדתי, הוא כל כך מביש ומבזה את האישה, שפשוט אפשר להתייחס אליו כאל שוביניזם מצד אלוהים, באופן טוטאלי. אבל... מה אנחנו עוסקים בגירושין בשעת לילה רגועה שכזו. בואו נשאר עם חיוך על הפנים
(אל תגלי לאופטי שגנבתי לו את האייקון).

נשית~37

New member
חחחחחחחחחח

אגלה לך סוד....כשהוא שם את האייקון הזה הוא מעצבן אותי הכי הרבה חחחחח דווקא...

למעלה