נישואים אזרחיים בתאילנד - חסרונות?

floyd3

New member
נישואים אזרחיים בתאילנד - חסרונות?

אנחנו ממש לפני תהליך הנישואים וברצוני לדעת

1) מהם החסרונות של חתונה כזו לעומת חתונה אזרחית בקפריסין?
2) האם יש לזה השפעה מבחינת החוק במידה והולכים לגירושים?
3) ברצוני לדעת איך מתגרשים לאחר חתונה בתאילנד. מה הפרוצדורה ההפוכה ועד כמה היא מסובכת..ובואו נניח שאין ילדים ואין מריבות על רכוש אחרת התשובה תהיה ארוכה מדי :) זו שאלה כואבת אבל עם 30 אחוזי גירושים בימינו צריך להיות מוכן גם לגרוע מכל..

תודה רבה מראש לכל העונים !

prizman

New member
כששאלתי אמרו לי שזה פשוט מאוד,

אפילו יותר מחתונה.
הולכים למשרדי האמפור, מודיעים שמעוניינים להתגרש ומקבלים תעודת גירושים.
מאחר ואין שום יתרונות לנישואים אין גם חסרונות לגירושים.
לא ניסיתי, זה רק מידע שקיבלתי כששאלתי. אולי ניסו לפשט לי את הדברים כדי
שלא אחשוש להתחתן, לך תדע.

לגבי קפריסין אפילו לא שאלתי כך שלא יכול להשוות.

הוא עושה את כל המסמכים הפוך

כמו החתונה ואחריה כל האישורים כך גם בגירושין קודם מתגרשים ואחרי זה צריך לעבור את כל האישורים והאימותים בשביל להחתים את השגרירות ואז להצגה כאן בישראל

קרלטון

New member
הבעייה להבנתי היא עם הכרת מדינת ישראל בסיפור

אם רוצים שהגירושין יהיו מוכרים בתאילנד, להבנתי זה פשוט יחסית, אבל הפרוצדורה מול מדינת ישראל מורכבת יותר (בלי קשר לאם התחתנו בקפריסין או בתאילנד - הגורם הבעייתי הוא שהם בני דתות שונות). כיוון שהנושא רגיש בארץ, השלב הראשון הוא פרוצדורה שמטרתה להחליט לאיזה בית דין יש בכלל סמכות לדון בעניין, ואז העברת העניין לאותו בית דין.

כל זה מהיכרות שלי עם מקרה כזה של של חבר (ישראלי יהודי) ובחורה אנגלייה לא יהודייה, סיפור שהיה לפני יותר מעשור ואני לא זוכר את כל הפרטים, רק זוכר שזה לקח להם מעל שנה (לא היו סכסוכים ביניהם) והיה קושי מסוים בהשגת מסמכים. יכול להיות מאוד שדברים השתנו מאז - בכל מקרה, אם אתה מודאג שווה לבדוק עם עו"ד שמתמחה בתחום.

לינק שמצאתי בנושא:
http://www.lawguide.co.il/articles/2252/גירושין-בין-בני-זוג-מדתות-שונות-הכיצד----_6705/

אם מתגרשים בישראל

גירושין זה דבר שרק הרבנות יכולה לעשות, ומבחינתה אתם בכלל לא נשואים. לכן ההליך הוא לא גירושין אלא התרת נישואין, ועושים את זה בבית הדין לענייני משפחה.
אפשר גם במעמד צד אחד (הצד הישראלי).
אני לא יודעת לגבי הכרה בגירושין בתאילנד. ההיגיון אומר שהם צריכים להכיר בזה כמו שמכירים בנישואין, אבל משרד הפנים והיגיון זה לא כל כך הולך ביחד...

meninblack1

New member
גירושין בתאילנד

במידה ואתם תרצו להתגרש - הגירושין יהיו בתאילנד (במידה וכמובן והאישה תסכים). יהיה לכם תעודת גירושין, תצטרכו לתרגם אותה לאנגלית, לאמת אותה במשרד החוץ התאילנדי, שגרירות ישראל בתאילנד. אחר כך להביא לגשת עם המסמך למשרד הפנים ואתם גרושים.

קרלטון

New member
יש לך סימוכין לפרוצדורה הזאת?

כי אני מכיר דברים שונים לגמרי ואשמח ללמוד ולהשכיל.

meninblack1

New member
כן, 2 חברים שעזרתי להם לעשות את זה

ול-2 מהם עשינו את בדיוק אותה פרוצדורה.

קרלטון

New member
האם קיבלו ספח חדש לתעודת הזהות

שבו רשום "רווק"? במקום החברים שלך, הייתי מוציא תמצית רישום ובודק מה הסטטוס המשפחתי שרשום שם. האם מישהו מהם התחתן שוב?

זה שמשרד הפנים לקח אליו את המסמך מתאילנד, לא נראה לי מספיק כדי להשלים את הפרוצדורה.

קרלטון

New member
מצד שני

יתכן שישנה פרוצדורת הכרה בארץ בגירושין שנעשו בחו"ל, ואז אין צורך בהתרת הנישואין, אולי זה לא היה קיים בעבר או אולי רלוונטי למדינות מסוימות ולא לאחרות?

קרלטון

New member
ומכיוון שנראה לי מוזר

שהשאלה הזאת לא עלתה פה (ואני לא עקבתי אחרי הפורום הזה יותר מדי בעבר) עשיתי עכשיו חיפוש בנושא והגעתי לאירוח שהיה פה ב-2008:

"כאשר בני זוג מעורבים נישאו בנישואים אזרחיים והקשר ביניהם מסתיים, ההליך שצריך לבצע בישראל הוא הליך התרת נישואין, שמתבצע בבית משפט לענייני משפחה"
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=257&MessageId=118122103

אשמח לדעת על מה מסתמכת האינפורמציה שנתת שאומרת שמספיק להראות תעודה מהאמפור למשרד הפנים. לפי מיטב ידיעתי אין למשרד הפנים סמכות להתיר נישואין.

prizman

New member
זה לא נשמע לי מופרך בהכרח.

ניקח קודם את המצב הפשוט יותר.
אזרח ישראלי יכול להתחתן בתאילנד עם תאילנדית, להתגרש ולחזור על כך גם חמש פעמים,
כל זמן שהוא לא ידווח על כך ברשויות בישראל אף אחד לא ידע מהעניין. לזה אתה מסכים?
יכול להיות שזו כבר תשובה לשאלה המקורית כי אנחנו לא יודעים מה כוונות השואל.

לשאלה הבאה אכן צריך אסמכתא אם כי בת.ז. יהיה כנראה כתוב גרוש ולא רווק, זה במידה
וישראלי התחתן בתאילנד, כן ביקש הכרה בישראל לנישואים, הרי ההכרה באה מצד משרד
הפנים. מדוע ההכרה בגירושים שנעשו בתאילנד והוכחו במסמכים לא יוכרו ע"י משה"פ?
נראה לי הגיוני באותה מידה.

ומה במקרה שאדם התחתן בחו"ל והתגרש בחו"ל בלי לשהות באמצע בישראל אבל רוצה
להופיע כגרוש, בתור מה הוא יוכר אז?
הרי לא ידרשו ממנו לבצע גירושים נוספים בישראל.

במידה ורוצים שהגרושים יתבצעו בישראל זה אכן נעשה בבימ"ש לענייני משפחה אבל זה לא
אומר שחייבים להתגרש בישראל.

קרלטון

New member
אין לי מושג

ואני מסכים אתך ב-100% שזה הגיוני לגמרי שגירושין שנעשו במדינה אחת יוכרו במדינה שנייה.
משום מה, המקרה של חבר שלי יושב לי בזכרון ואני זוכר שעלתה האפשרות שיתגרש באנגליה ויגיע עם זה לארץ, ומשום מה עדיין היה צריך לעבור את הפרוצדורה המפורכת/מופרכת הזאת, בארץ. יכול להיות שבמקרה שלהם היתה איזו מגבלה שלא עשתה את זה אפשרי. יתכן גם ויש תלות במדינה, תראה לדוגמא את הלינק הבא שמצאתי:

http://www.family-law.co.il/he/node/6592

prizman

New member
למרבה הצער גם בקישור אין תשובה חד משמעית.

די מסקרן העניין.

floyd3

New member
ומה קורה אם היא מסרבת להתגרש ?...

יש דרך לאכוף גירושים בצורה כלשהי?

nok13

New member
חוקים

להתגרש בתאילנד באמפור צריך שתיכם להיות שם או אחרי שנה היא יכולה להצהיר על 'נתישה' ואז להתגרש והיא לא יכולה להתחתן עד סוף עוד שנה כדי שעם היא התעברה אז הוולד עדיין בכל זאת שייך לבעל הקודם.
בארץ נאמר לי שרק דרך הרבנות .
בתאילנד אין ALIMONY ONLY PATRIMONY OF ABOUT 3000 BATH MONTHLY IF THERE IS A CHILD
רכוש= מה שנקנה בזמן הנישואין מחלקים 50\50
האדמה שלה. (עם היא תאילנדית) עם סטם חתונה אזרחית אז אין לי מוסג.
אם יש לך בית אז הבית שלםך אבל האדמה לא אז יש לך שנה למכור או לירוש אותו לילדים משותפים.
פה בארץ זה הבעיה המגעילה. אבל בטח להתגרש פה בארץ הרזנות רק שמחים לעזור למישהוא לעיף בן או בת זוג לא יהודיה מהרשימות .
אני לקחתי שירשור מפורם אחר שאני משתטפת בו אם מותר לי לשים פה: אני מודראטור שם.
http://www.thaivisa.com/forum/topic/541049-divorce-from-thailand/

וחלק פה

"While arranging a marriage in Thailand is a relatively straightforward process, procuring a divorce can be slightly more complicated. There are a variety of factors that come into play when assessing whether or not it is possible to receive a legalized divorce in Thailand. Generally speaking, if you or your spouse is currently residing in Thailand you can file for divorce in Thailand. If the divorce is mutually requested, the divorce proceedings are relatively simple. If one of the parties is unwilling or unable to participate in divorce proceedings, the legal process can be more complicated. Due to the variety of factors that can be involved it is usually necessary to enlist the services of a legal professional to guide you through this process. We are familiar with many of the individual variances that arise in complicated divorce proceedings and our divorce attorneys provide personalized service to meet your unique needs.

How do I get a Thailand divorce if both my spouse and I consent to the divorce?

If you previously registered your marriage at a local district office (Khet or Amphur) you may register for an administrative Thailand divorce. Performing an administrative divorce at the local district office requires that you and your spouse do not have disagreements over child custody or property ("an uncontested divorce"). If there are assets to be divided or issues regarding custody of children it is advisable to have a lawyer present in this type of administrative divorce. It is generally a good idea to draw up a divorce agreement in advance.

When registering the divorce, officials may ask you questions about your future plans, financial situation, and children (if any) and then ask you to fill out forms detailing the terms of divorce and other matters. The divorce must be certified by two witnesses.

If the divorce is contested, however, then the parties should proceed through the court system. In order file a court action for divorce either the Plaintiff or Defendant (or both) must be a resident of Thailand.

What if my spouse does not consent to a divorce?

If your wife or husband will not agree to a divorce then you need to file with the courts for a divorce "for cause". In order to proceed with a divorce in this instance you will need to assert grounds for divorce and you must make a personal appearance in court. In Thailand grounds for divorce generally include:

* A 3 year period of separation
* One spouse has deserted the other for over one year
* The husband has taken another woman as his wife
* The wife has committed adultery
* One spouse is guilty of misconduct (criminal or otherwise)
* One spouse has been imprisoned for more than one year
* One spouse has physically or mentally harmed the other
* Lack of marital support
* One spouse has had incurable insanity for at least 3 years
* One spouse has broken the bond of good behavior
* One spouse has an incurable communicable disease
* One spouse has a physical disability so as to be unable to cohabitate as husband and wife.

meninblack1

New member
תשובות לכולם

כמו שאמרתי, אין שום בעיה להתגרש בתאילנד וכל עוד מאמתים את המסמכים ומביאים למשרד הפנים את המסמכים שהם מאומתים ע"י כל הגורמים - אזי זה בדיוק כמו שהתגרשתם בארץ ובתעודת זהות יהיה רשום גרוש!! לא רווק, גרוש!!
לגבי רכוש - מדינת ישראל לא מתערבת בכלל בכל נושא של הרכוש. הבחורה יכולה לבוא ולדרוש חצי מהרכוש שנצבר אחרי הנישואין. כמו כן אפשר לעשות הסכם ממון (אפילו בתאילנד). כמו כן במידה והבחורה מסכימה ורוצה גם להתגרש זה פשוט מאוד.
התרת נישואין זה דבר שונה לגמרי.

קרלטון

New member
כלומר

חבריך לקחו את המסמך מהאמפור למחלקה הקונסולרית של משרד החוץ בתאילנד, קיבלו את החותמת שלהם, ואז לשגרירות ישראל שאשרה את זה?

לגבי הרישום בת.ז., התכוונתי כמובן לשאול אם רשום "גרוש" ולא "רווק", טעות שלי.

למעלה