נירפסט - סקר היכרות

עמית ע

New member
נירפסט - סקר היכרות

ביולי יתקיים בארה"ב פסטיבל הפרוגרסיב השנתי "נירפסט" שקנה לעצמו שם בתקופה הקצרה שהוא מתקיים (כ-6 שנים) כפסטיבל החשוב ביותר בז'אנר הזה. ביומיים של הפסטיבל תתקיימנה 10 הופעות (פלוס שתי הופעות בערב שקודם לפסטיבל). ההרכבים שמוזמנים מייצגים באופן מסורתי את הפנים השונות של הרוק המתקדם בימינו: להקות עבר שהתאחדו, להקות פופולריות מאד, להקות צעירות ואלמוניות בתחילת הדרך, להקות שעושות מוסיקה יחסית קליטה (מה שיש המכנים "נאו-פרוג") ולהקות שפועלות על גבול האוונגרד ("RIO" או "אוונט-פרוג"), להקות עם סאונד מטאלי יותר, אלקטרוני יותר ו/או ג'אזי יותר. הסקר שאני מעוניין לעשות הוא מה מידת ההיכרות של כל אחד מכם (גם גולשים שלא מרבים לכתוב) עם ההרכבים שיופיעו. מטרת הסקר היא להבין עד כמה הקהילה המקומית מחוברת לנעשה בתחום הרוק המתקדם מחוץ לביצה המקומית. ליד כל שם של להקה שתופיע, אני מבקש לכתוב אות שמבטאת את מידת ההיכרות: א - מכיר בצורה די טובה (שמעתי די הרבה דברים שלהם) ב- מכיר בצורה שטחית (שמעתי כמה קטעים ואני יודע איך הם נשמעים, פחות או יותר) ג - שמעתי את השם, אבל לא יצא לי לשמוע ד- מעולם לא שמעתי עליהם להלן רשימת הלהקות. ההצבעה שלי מתייחסת למצב כפי שהיה כאשר נחשפתי לרשימה, לפני שבוע. בינתיים הספקתי להוריד באינטרנט אלבומים של רוב האמנים שלא הכרתי ולהאזין להם. PFM - א Proto-Kaw - ב IQ - ב Present - ב Steve Roach - ג Frogg Cafe - ג Wobbler - ב Le Orme - א Kenso - ב Matthew Parmenter - ד The Muffins - א Knight Area - ד אני מודה מראש למשתתפים ומתחייב לרכז את התוצאות בצורה מסודרת בהמשך כדי שנוכל להסיק מסקנות ולקיים דיון על הנושא. באשכול הזה אני מבקש לשרשר אך ורק הצבעות.

Rudess

New member
יש!!! מזמן לא היה פה סקר

תיזהר שתיכף פלצני הפורום לא יבלבלו לך את השכל בשביל מה אתה עושה סקר ויגידו לך שיש המון להקות שהם מכירים שלא מופיעים בנירפסט......... בכל מקרה אני לא שייך לפלצנים, ואשמח להשתתף בסקר שלך: PFM - ב PROTOKOW - ב IQ - א PRESENT - ג STEVE ROACH - ד FROGG CAFE - ד WOBBLER - ד LE ORME - ד KENSO - ג (זה גם בושם ,לא?!) MATTHEW PARMENTER - ג THE MUFFINS - ג KNIGHT AREA - ג

epitaph

New member
באה איתי לנירפסט?

זו התוכנית שהחלה להתגבש בזמן האחרון. יאללה לבית לחם, פלסינבניה!

MajorWinters

New member
לא היה ולא יהיה כנירפסט 2003!

אחחחחח!!! קאמל, אנגלגרד, פלאוור קינגז, מאמגמה!

RamiSun

New member
תורי

PFM - א Proto-Kaw - א IQ - א Present - ב Steve Roach - ג Frogg Cafe - ג Wobbler - ב Le Orme - א Kenso - ב Matthew Parmenter - ד The Muffins - א Knight Area - ד

בבקשה.

PFM - ב Proto-Kaw - ד IQ - ג Present - ב Steve Roach - ד Frogg Cafe - ד Wobbler - ד Le Orme - ב Kenso - ד Matthew Parmenter - ד The Muffins - א Knight Area - ד

'קםכןי

PFM - א Proto-Kaw - ד IQ - ג Present - ב Steve Roach - ג Frogg Cafe - ב Wobbler - ד Le Orme - ג Kenso - ג Matthew Parmenter - ד The Muffins - ד Knight Area - ד

מורנא007

New member
סקר היכרות

PFM - ב Proto-Kaw - ב IQ - ג Present - ב Steve Roach - ד Frogg Cafe - ד Wobbler - ב Le Orme - ב Kenso - ג Matthew Parmenter - ד The Muffins - ב+ (מכיר בצורה טובה רק אלבום אחד) Knight Area - ד

yehuda kotton

New member
נירפסט

PFM - א Proto-Kaw - ב IQ - ג Present - א Steve Roach -ג Frogg Cafe - ד Wobbler - ב Le Orme - א Kenso - ב Matthew Parmenter - ד The Muffins - א Knight Area - ד בשנה שעברה היו לי כרטיסים לנירפסט (בעיקר בגלל יוניברס זירו) אבל בסופו של דבר מכרתי אותם ונסעתי במקום לפסטיבל letritonales בפריז שכלל גם את יוניברס זירו והיו בו להקות יותר מעניינות מבחינתי. נראה לי שנירפסט קצת בנסיגה לאחר מספר שנים מצוינות.

יניבש16

New member
גם אני חושב שהשנה הוא חלש...

אני מתכוון לנסוע השנה לפסטיבל בפורטוגל, ד"א. יופיעו שם לארס הולמר (זמלה), יוניברס זירו, מיריודור, פרנץ' t.v, ועוד כמה שאני לא זוכר. יהיה מעניין לדעתי... כרטיס לשני הימים לפי מה שהבנתי מהמארגנים יעלה כ- 30 יורו. מחכה שיפתחו את ההזמנות לקהל...

yehuda kotton

New member
תשיעי לאפריל

http://www.gaudela.net/gar/index-e.html זה בעירה קטנה שרחוקה מליסבון, כך שלא כל כך קל להגיע. אני היתי מחקה קודם להודעות על הפסטיבלים הקיץ באירופה לפני ההחלטה על לאיפה לנסוע.

yehuda kotton

New member
אירופה בקיץ

יש וורצבורג, פסטיבל חדש באיטליה שאמור להיות מצוין וכמובן המוביל לה-טריטון בפסריס.

epitaph

New member
תודה רבה

ועוד בקשה/שאלה. יש אתרים לפסטיבלים הנ"ל?

יניבש16

New member
פסטיבלים

היי יהודה! יש לך מושג במקרה מתי יהיה מידע לגבי שאר הפסטיבלים בקיץ? כי הפסטיבל בפורטוגל נראה לי די אטרקטיבי וקושי ההגעה לא כל כך מרתיע אותי, אבל אם יש מקום נוסף בו יופיעו גם יוניברס וגם מיריודור (!) אני אשמח לשקול לננסוע גם אליו. וכמובן, אם תוכל להפנות אותנו לקישורים לפסטיבלים הנ"ל, אודה לך מאוד.

epitaph

New member
נהדר!

אולי אפילו ניסע ביחד. אני בכל מקרה נוסע בקיץ ואני עדיין לא יודע לאן, בינתיים חשבתי על הנירפסט אבל אם יהיו פסטיבלים יותר שווים אז נראה לי שאני אשנה תוכניות בהתאם. :)

yehuda kotton

New member
הקיץ

לפי מה שהבנתי מיריודור יופיעו רק בפורטוגל, אבל ממה שכבר פורסם יוניברס זירו ופרזנט יופיעו בלה-טריטון וניתן להניח שיהיו שם עוד להקות טובות. אני היתי מחכה.

למעלה