נירדם בעמידה!

eliazimov

New member
נירדם בעמידה!

שלום לכולם. קצת רקע לסיפור שלי (מצטער מראש אם זה ארוך): בן 27 מאזור הקריות, גרתי לבד עד לפני שנתיים וקצת. באותה תקופה הכרתי מישהי ולאחר זמן קצת (חודשיים בערך) עברנו לגור ביחד מסיבות כאלה ואחרות (ריב שלה עם הוריה). עבדתי במשרה ממשלתית טובה ובסה"כ החיים חייכו אלי. אחרי תקופה מסוימת הכל החל להתפורר. התקן שלי קוצץ ונאלצתי להתפטר. בגלל היותי המפרנס היחיד הייתי חייב למצוא עבודה במהירות האפשרית. יש לציין כי חברה שלי לא עבדה כלל מאז שהכרנו ומשקיעה את כל זמנה בלימודים לתואר ראשון. אני לעומתה משלב בין עבודה ללימודי ערב (לימודי תעודה). למזלי הרב אביה של בת זוגתי הסכים לקחת אותי לעבוד תחתיו בתחום החקלאות וממש אהבתי את העבודה מה עוד שהשכר בהחלט עלה ביחס לעבודה הקודמת. במקביל לי ולחברה שלי היו בעיות שיש לכל בני הזוג. היינו רבים לפעמים, לרוב על שטויות אבל בסוף תמיד היינו משלימים. ההבדל בין הריבים היה תמיד בזמן שלקח לה לחזור לעצמה (לי זה תמיד לקח 10 דקות). בחצי שנה האחרונה לצורכי עבודה בלבד אני קם כל יום 04:30 לפנות בוקר, נוסע לעבודה וחוזר בסביבות חמש (כולל שעה וחצי נסיעות הלוך חזור). הבעיה מתחילה בזה שאני מגיע הביתה ואחרי סידורים, כלים, ולימודים (אין לי זמן אחר ללמוד) אני פשוט נשפך על הספה בסלון וכבר בתשע בערב אין עם מי לדבר. לחברה שלי זה מאוד מפריע. הקטע הדפוק הוא שאני באמת מבין אותה. זה מבאס אותה שאני נרדם וכל ערב היא צריכה לצאת עם הכלב. זה מבאס אותה שאני לא עושה מספיק בבית (לטעמה). אבל אני שואל את עצמי: כאילו מה העניין? אני קורע את הישבן בעבודה פיזית קשה, לומד, עושה את הכל בשביל שלא יחסר לנו כלום. כל מה שהיא רוצה היא מקבלת. רצתה אוטו, קיבלה. רצתה טיול לחו"ל, קיבלה. זה לא שאנחנו לא מדברים ושזה לא שאין לנו חיים חוץ מעבודה ולימודים ובית (אומנם פחות ממה שהיינו רוצים אבל עדיין יש). היסטריה כל ערב, דמעות עד אור הבוקר. איסוף תיקים וחזרה לבית ההורים הפכה להיות שגרה יומית אצלנו. בקיצר הגענו להחלטה שעלנו להיפרד. אחרי מחשבה ושינה עמוקה בלילה הבנתי שאני לא רוצה לאבד אותה בגלל שיש לי רגשות מאוד חזקים כלפיה וזה הדדי. הצעתי לה שהיא תחזור הביתה לשבוע שבועיים, תתקרר ותרגע ואחרי זה נחליט מה עושים. הפסיכולוגית שמטפלת בה (יש גם כזאת) הציעה לה היום דווקא לא לעשות כלום (פשוט לחיות בלי לנסות לפתור את הבעיות / שיטת היען) אבל לדעתי זה סתם לברוח מהמציאות. היא בדיעבד הסכימה לדברי הפסיכולוגית ופלא, היום אותו סיפור. אני נרדם על הספה כי אתמול ישנתי בלילה שעה וחצי (שיחות נפש / חפירות) והיום עבדתי כל היום. באתי הביתה, ישבתי ללמוד ולפני שהיא הגיעה חיממתי לה אוכל ואחרי איזה שעה נרדמתי. דמעות עד עכשיו. מה עושים? אני פשוט מרוקן מבחינת כוחות להתמודד עם זה ומצד שני יש רגשות שמעורבים בסיפור הזה.

בעיה קשה

אתה חייב למצוא זמן לפרק לגברת שלך את הצורה
וחוץ מזה אין מה לעשות, הרבה סבלנות, לשוחח איתה בסופי שבוע ברגוע, ולקוות שהיא תבין את המצב.

eliazimov

New member
סופ"שים זה טוב...

הבעיה היא שאין לי סופ"שים בגלל אופי העבודה. יש לי יום חופש אחד בשבוע שבו אני בד"כ מנקה את הבית, לומד ועושה את כל הסידורים הנדרשים. היא בד"כ באותו יום בלימודים או במשהו שקשור לזה. הקטע המצחיק הוא שאני קורא את מה שכתבתי ופתאום נפלה עלי ההרגשה של אדם שניצלו אותו. נ.ב על סקס בכלל אין מה לדבר כי רוב הזמן אנחנו לא הולכים לישון ביחד וכשכן אז כבר איו כוח לכלום.

תראה

על הנייר נשמע שוואלה - נתת את ה-120 אחוז ש'ך. אתה עובד כמו חמור, אשכרה עד אפר, את היום החופשי בשבוע אתה מקדיש לניקיון וללימודי תעודה... מה שנקרא בעם 'בחור טוב'. גבר קלאסי, מחויב, לתפארת שנות השלושים בתוספת שדרוג המודרנה. כזה קצת קהה חושים, קצת נטול ליבידו <כי עושה רושם שאתה דווקא חי בשלום עם היעדר הסקס>, ולמרבה הצער של הנערה - קצת הרבה חד משימתי <קרי, אתה לא יכול לנשום ולקיים פעילות נוספת בו זמנית
>. מה שאני רוצה אבל שתראה בעצמך, אחרי שאתה קורא את עצמך הוא היכן כאן בעצם הזוגיות? הרי היא לא משתלבת בשום שלב של היום שלך, חוץ מנוכחותה התיאורטית בחייך
. זמן אליה אין לך, כוח לסקס - הצחקתי אותך, וזה שאתה מפרנס זה לגמרי יפה וראוי להערכה, אבל בגיל שלה, בלי טבעת על האצבע וארבע ילדים וכלב שקושרים אותה אליך ואל אטימותך המתוקה, למה לה לסבול מבדידות וממראית עין של מערכת יחסים? במצב שנוצר לגמרי הגיוני שתשוב לחיקו של אביה הנעדר מחייה באותה צורה ממש, ופשוט תחזור לחיות על חשבונו פלוס תקבל סיכוי למצוא קשר אחר, יותר ממשי. אם הגברת חשובה לך, לפני כל החפירות והרבצת התורה שמציעה מיציפיצי ואחרים - קודם כל עשה מה שגבר אמור לעשות
. ומצידי תבקש חופש מאבא שלה - פיקוח נפש דוחה שבת!
אישה, בניגוד למכונית יפה שקונים ושמים בגאראז' 'שיהיה', בלי לנסוע בה, כן זקוקה לתחזוקה שוטפת
. פעם חשבו שנשים סובלות ממחלת ההיסטריה <רמז - בכי ארוך ומתייפח אל תוך הלילה>, אחר כך הבינו שהיעדר פורקן מיני פשוט מחרפן אותן והורס ת'בריאות
. נ.ב אחרי שתעניק לגברת שלך את הטיפול עשרת אלפים, תשב קודם כל עם עצמך ותחשוב איך אתה מצליח לגלות גמישות ולשנות סדרי עדיפויות, כך שיהיה לכם זמן לביחד שלכם. אחרת, אם אתה לא מצליח לייצר זמני הצטלבות ומפגש, בשביל מה כל הסיבוב?

A לוןA

New member
אכן בעיה

ולבעיה יש פיתרון פשוט. אם נפרק את הביה לגורמים העניין הוא כזה- 1. אתה עובד ולומד 2. היא לומדת ולא עובדת 3. אתה עייף ומותש 4. היא לא. מסקנה קח את הגברת לשיחה ואמור לה בצורה מפורשת- או שזה מה יש (במידה וזה מקובל עליך להמשיך ככה) או שהיא תמצא לה עבודה בחצי משרה, אתה תרד לחצי משרה, וככה שניכם תהיו רעננים באותה מידה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה- גם לגור מחוץ לבית, גם להינות ממשכורת גבוהה יחסית, גם רק ללמוד בלי לעבוד וגם לדרוש עוד משאבים ממך. אם היום תצאו לבלות במקום שתישן עוד שעתיים, ומחר חו"ח תירדם על ההגה- יהיה יותר טוב?? תתעורר, חביבי.

תבקש ממנה רעיונות איך להתמודד עם המצב

ומה לדעתה עליך לעשות כדי שהיא תהיה מרוצה.

המשך:

תכוון את השיחה למטרות משותפות שלכם לעתיד ותכינו יחד רשימה של ה"מטלות" של כל אחד לטובת מימוש היעדים המשותפים, תערכו "שיחה שבועית" לבדוק אם כולם מרוצים. ואז תעשה את מה שאמרה המפלצת.

ברוח ט"ו בשבט

צצו בימים האחרונים כל מיני שאלות, שרשורים וכתבות - על בחירה בעץ - שייטיב לתאר אותנו. ממה שקראתי, (חד צדדי לחלוטין כמובן ..) - אתה מתחבר לי לעץ הנדיב. אני בטוח שאתה מכיר את הסיפור. ואתה בטח מכיר, שליד העץ, יש ילד, שנהנה מן הנתינה של העץ .. בחיים, למרבה הצער, נתינה, בטח ובטח שנתינה ללא תנאי, היא נדירה. גם בגרות היא משהו שלא בכל אדם ובית נמצא. ובגלל נדירותה של הנתינה, לרוב, כנגדה עומד מי שמתרגל לקבל. נשמע לי, שיש קצת חוסר בויטמין B אצל זוגתך (B מלשון בגרות). יחד עם זאת, הרגשות החזקים ההדדיים, הם בהחלט בסיס חיובי לעבודה משותפת על שיקום הקשר שלכם.

החברה שלך קצרת ראיה!!! היא רואה רק צד אחד

את הצד שלה. כמי שתקופה ארוכה נאלצה לקום לעבודה יומיום בחמש בבוקר ובתשע בערב כבר לא היה עם מי לדבר, אני מאוד מבינה אותך ולדעתי הבלתי קובעת, אתה צודק באלף אחוז. מי שלא קם מוקדם בבוקר לא יכול להבין זאת. חברתך מפונקת, מפונקת, מפונקת וגם קצת (או הרבה) אגואיסטית, אם היא לא כזאת , לא ברור מדוע אינה מוכנה/מסוגלת להבין את הקושי שלך ולהעריך את טוב לבך ונדיבותך. האם אינך יכול למצוא 10-15 דקות לנימנום בצהריים? אולי אבא שלה יסכים לזה, אפילו בהפסקת אוכל, (או שאולי אתה עובד בלי הפסקת אוכל). נימנום קל עוזר מאוד. אפשרות אחרת להתרענן, כאשר אתה בא הביתה בערב תתפוס תנומה קלה של 20-15 דקות אחרי שתקום תהיה אדם אחר לגמרי. לא חייבים שנת צהרים ארוכה כדי להיות ערנים. נסה זאת. לפעמים הייתי מצליחה לחטוף תנומה קלה מאוד, של כמה דקות קצרות בצהריים ואח'כ הייתי אחרת לגמרי.

adam33

New member
סופרת כל הכסף לבנק

קודם כל הרשה לי להרגיע אותך. אין קורלציה בין ההגיון שלך כגבר להגיון שלה. היא רואה הדברים בצורה אחרת. גם אם תקרע את התחת מבחינתה לא עשית כלום אם לא התייצבת בזמן שהוא יוצה בכדי לגרד את הגב שלה. מאחר וכך עצתי אליך. אל תחשוב שהיא תשתנה.זה רק יחמיר כי היא חיה בבועה מסויימת. תרצה - קח את כל ההשלכות. לא תרצה- היא החמיצה מישהו פרודוקטיבי ואני אצטער בשבילה.

למעלה