ניק אורח : דיון...

hatzilonit

Member
מנהל
לא עצבן אותך כשמישהו אחר כתב בשמך?

או שזה היית אתה ו"רבת" עם עצמך בשביל הצחוקים...?

ItsikH

Member
...והפעולה היחידה שעומדת לרשות המנהל היא חסימת אורחים...

aשרון

New member
עה יקר....

אם אבטל את אפשרות 'כתיבת הודעה כאורח' זה לא ישתיק אף גולש, עדיין יהיה לכל אחד את האפשרות לכתוב כאן, רק יצטרך לפתוח שם קבוע.

ItsikH

Member
תביעתך מהמנהל שישפוט אינה סבירה, השלכותיה יפגעו גם בך

Acoustic 3

New member
ומה מנהל הפורום היה צריך לעשות?

למחוק את הודעותיו של הבוזז? ומה הוא בזז בדיוק? כינוי האורח "עה" אינו בבעלותך - בדיוק בגלל זה הוא נקרא "אורח".
אם היה לך שם משתמש - אז היית יכול להתלונן אם נפרץ ונגנב ממך.
&nbsp
&nbsp
מעבר לזה אני מסכים עם כל מה שאמרת..

ItsikH

Member
השוואה מטופשת לחלוטין, "להעלים" את האורחים אין פירושו
לפגוע בהם כלל, בטח לא להרוג אותם, אלא רק לחייב אותם להרשם בצורה מסודרת.
נשמע כאילו אין לך מושג על ההבדל שבין העולם הוירטואלי לפיזי... ואכן העולם היהודי הדתי הוא דמיוני ולא פיזי.

נשמע גם כאילו אתה מבקש לברר ולאסוף מודיעין על יכולתם של מנהלים וסמכותם
האם בכדי שתוכל להחליט כמה נזק תוכל לעשות ולפגוע מבלי להדרש לשלם על כך?

ItsikH

Member
כאורח, *אתה* הבוזז, המנצל לרעה את הזכות שניתנה לו, ועוד
בחוצפה בא בטענות למנהל שלא מגן עליך ממי שמעז לעשות בדיוק מה שאתה עושה לאחרים. זו זעקת הקוזאק הנגזל בדיוק.

התחלתי עם הניהול הקודם-קודם

אפילו הגעתי למפגש פורום, לא יודע מה עשיתי שם בדיוק שגרם למנהלים הקודם-קודם להכנס לפה בניקי אורחים על מנת לקלל ולגדף אותי.
אחר כך הגיע הניהול הקודם, שהיה בסדר גמור, אגב עד אותו רגע, מבחינתי, שהמנהל הקודם החליט שמה שהוא יודע עליי מהפייס צריך לשמש מידע ציבורי. כמובן העפתי אותו מהפייס, ואז הוא גם עזב, והנה המנהל הנוכחי, שמעודד אורחים לבוא, וכמוך איני רואה בזה פסול, אבל בנגוד אליך גם איני רואה יתרון גדול באורחים שמטרתם לעקוץ, להעליב.
אורח המגיע להתיעץ, חרדתיים וארוניסטים [ ואני יודע בדיוק מה זה להיות ארוניסט, ואיציק יכול לספר לך כמה פעמים בעבר ביקשתי ממנו למחוק הודעות שלי שעלו בניק השני שלי. היום אינני מוטרד - אבל תכנס לדף שלי בתפוז ותמצא אפס מידע, אלא מה?!] מפחדים מהצל של עצמם, כך זה ממש. אני זוכר לפני כעשור מישהו חשף אותי באחת הקומונות [ אגב, גיי פרנדלי לגמרי של סטרייטים לגמרי ], התקף החרדה שעברתי הותיר אותי חסר נשימה, ממש, למשך זמן די ארוך. אשר על כן - בעד אורחים, נגד אלימות בחסות ניק "אורח", וציפייה כמוך שמנהל הפורום יעיר או ימחק אורחים-טרולים או אלימים או פוגעניים, גם אם המשתמש דרדק בעל פה מלוכלך [אבל משום מה לעתים נדירות אני פוגע באדם, אגב... ].

aשרון

New member
לא נראה לי שאתה מבין....

עדיין תישאר לך ולאחרים האפשרות להרשם בצורה מסודרת וע"י כך להשתתף בפורום.

aשרון

New member
עה........

אי אפשר לפתוח שם משתמש הדומה לשם משתמש קיים, המערכת בתפוז לא מאפשרת את זה, כך שיש רק אדם אחד היכול להשתמש באותו הניק. אורחים לעומתם, אי אפשר לדעת מי עומד מאחורי מה.

aשרון

New member
ניק אורח : דיון...

לאחרונה ישנם בפורום הרבה גולשים הכותבים באמצעות ניק אורח.
קודם כל אומר שאני שמח שיש תנועה ערה בפורום ואנשים כותבים, שואלים, מתייעצים ומייעצים, מעלים נושאים לשיחה ועוד...
אני אהיה כנה איתכם ואומר שזה כבר מתחיל להפריע לי השימוש המופרז בניק האורח, האנונימיות הכפולה הזו מתחילה לעייף אותי, הרי גם ככה שם משתמש קיים לא מסגיר שום דבר, והייתרון הבולט בו הוא שהוא מאפשר המשכיות בתקשורת .

למה הפורום פתוח לקבל הודעות מ"אורחים" ? כדי שאנשים הנמצאים בארון ירגישו שהם יכולים לדבר ללא פחד.
אבל היום כאשר כולנו חשופים בפייסבוק, שם המשתמש בתפוז כבר נראה מאוד פשוט ולא מסגיר שום דבר.

אני חושב על להסיר את אפשרות 'הוספת הודעה כאורח' מהפורום, מה דעתכם?

נו יאללה, נכנעתי ללחץ החברתי

הייתי 'אחד' ועכשיו אני שותףסמוי לזכר שבתות וחגים

אני בטוח שאתם נורא מתרגשים

Acoustic 3

New member
כל עוד יש תנועה חיובית בפורום

למי אכפת שמדובר באורחים?
שיכתבו מה שבא להם ואיך שבא להם. כל עוד לא מדובר בהודעות שליליות - לנו זה לא צריך לשנות דבר.
משתמש שבחר להיות אורח ולמנוע המשכיות בתקשורת - זוהי זכותו. הוא רק צריך להבין שאין לו זכות לצוץ פתאום ולהעביר ביקורת על התנהלות הפורום והחברים בו - לא משנה כמה זמן הוא קורא כאן.
אני לא כ"כ מבין מה מעייף אותך, אשמח אם תסביר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אם כבר אתה מעלה את הנושא, דבר שמפריע לי מאוד הוא לא האורחים בפורום, אלא אנחנו כפורום שמוצאים את עצמנו מלקקים לכל אורח ומבקשים ממנו לפתוח שם משתמש ולהמשיך לכתוב פה.
מי שרוצה - שיכתוב.
מי שלא - גם בסדר.
העולם החברתי שלנו לא מושתת על הפורום וגם לא על התנועה בו.. וממילא בסופו של דבר, דווקא כשאנחנו לא מנסים להחיות את הפורום הזה אלא פשוט לכתוב בו כאוות נפשנו - דווקא אז אנשים מבחוץ מוצאים בו עניין.

KFIRB

New member
יקר

אני יכול להבין את העייפות של מנהל הפורום , זה לא רק התנועה יש מדדים נוספים שהפורום נמדד עליהם.(שלא כאן המקום לפרטם).

מנגד אני יכול לומר שבאחד מניקי האורח שפנה אליי בשרשור , הוא מבחינתי חצה את המקום השיוויוני שיש בפורום, דנתי על זה עם Aשרון ולמרות שהוא הציע לי למחוק את ההודעה החלטתי להשאירה ולהתמודד עימה. האם זה אאוטינג? לא יודע, אבל בהחלט יום וחצי לא הרגשתי טוב שיש מישהו שניצל לרעה את ניק האורח כדי לפגוע בשיוויון המאוד עדין שיש כאן בפורום.

נניח לצורך הדיון, שאני מכיר אותך ממקום כלשהו, אני יכול לשלוח לך מסר ולעדכנך , ולתת לך את הבחירה אם לדון על זה מעל לדפי הפורום. זה שיש לי תמונה ושם זה עדיין לא נותן לאף אחד זכות לתאר אותי במציאות החיצונית לטוב או לרע. או לפחות מי שעושה את זה שיהיה מספיק הוגן ויציג את עצמו גם אם הוא בארון. אני עדיין עומד מאחורי מילתי שהוא יישאר אנונימי במציאות חייו.ולא אנהג בו כפי שנהג כלפיי.

רובכם לא מכירים אותי, אבל מי שכן, יודע, שבעברי דעתי על ניק אורח מתחלקת לשניים - ניק אורח נועד בראש ובראשונה לאנשים במצוקה שיהיה ניתן להנגיש להם את הפורומים (לא בכל הפורומים יש ניקי אורח), גם אם הניק מדווח על מצוקה קשה מאוד , יש דרכים לנסות לתקשר עימו. לגבי השאר , בחייאת תשקיעו חמש דקות ותפתחו ניק ניים.

Acoustic 3

New member
כפיר היקר, אני לא מסכים איתך.

נתחיל בזה - אין כל משמעות לכינוי אורח או לשם משתמש. "אדם במצוקה" שהיה רוצה שמישהו יעזור לו, דווקא היה מעדיף לפתוח שם משתמש כדי שיתאפשר לו לקבל סיוע/ ייעוץ.
אבל - כיוון שמדובר בארוניסטים שחלקם מפחדים לחלוטין מהמצב הזה, אנחנו אוהבים לאפשר להם להכנס ולכתוב מבלי להתקל בדרישות להרשמה.
&nbsp
&nbsp
אתה מתאר פה אורח שחצה את הגבול בפורום שההודעה שלו אליך לא היתה "שיווניות". אתה גם מדבר על זכותיות וחובות ביחס אל האנונימיות של משתמש אחד ושל האחר.
אז קודם כל, איזה שיוויון? ואיזו אנונימיות? למיטב ידיעתי, אתה בכלל לא אנונימי. אז למה צריך להתייחס אליך ככזה?
המצב ביני לבינך - גם הוא לא שוויוני. אני יודע איך אתה נראה, אני יודע בן כמה אתה. מכאן, הדרך לאתר אותך היא במרחק שתי הקלקות על העכבר. ברגע זה, מה אתה יודע עלי, לעומת זאת?
אתה לא יכול לכתוב בפורום, בזהות לא אנונימית, ולצפות שיתייחסו אליך ככזה.
לא היה הגיוני עבורך שמישהו יזהה את פניך? לא היה הגיוני שמישהו ידע לשייך את הפרצוף שלך לשם שלך?
למה אתה מופתע מתרחיש שכזה?
אם אתה בוחר לכתוב בפורום באופן אנונימי - הסר את תמונת פניך.
אם אתה בוחר לכתוב בזהותך האמיתית ולשפוך את ליבך על עניינים שבלב - אז אל תצפה מאחרים להתייחס אליך כאנונימי. כי אתה לא. וזוהי בחירתך.
&nbsp
כשאני פרסמתי פה את תמונתי, לקחתי בחשבון שאולי יהיה מי שיזהה אותי, והזהות האקוסטיקית שלי פשוט תעלם.
לקחתי את זה בחשבון וזה היה בסדר עבורי.
במקרה, איש כאן לא זיהה את פני (או לפחות לא אמר לי) - אבל אם כן היו מזהים אותי, זה היה בגללי - ולא בגללם.
אני בחרתי לחדול מהאנונימיות. כך גם אתה.
אין להאשים אורח על שפנה אליך בזהות בה בחרת לכתוב בפורום.
זכותו להיות אנונימי כמו שזכותך לא להיות.
שיוויון זו מילה פיקטיבית. אין כזה דבר. הרגע היחיד בו כולנו שווים הוא הרגע בו אנחנו מתים.
תמיד יהיה מישהו ששווה ממך או שווה פחות, ותמיד יהיה מישהו שידו על העליונה ויש קלפים בידיו קלפים.
במקרה הזה, אתה פשוט נתת לו את הקלפים שאתה כ"כ חרד מהם. לא ברור לי כלל.
&nbsp
&nbsp
אתה מזכיר לי את הימים של הישראבלוג בהם אנשים היו שופכים את ליבם וכותבים בסוף "אם מישהו מכיר אותי, אז בבקשה לא לקרוא פה יותר"; או לחלופין: "אם מישהו מכיר אותי, בבקשה תגידו לי!!"
לא!
בחרת לעלות משהו לרשת (הכ"כ ציבורית הזאת, למען השם) - זכותו של האחר לקרוא. זכותו של האחר להגיב, וזכותו של האחר גם לא להזדהות.
נכון, זה לא הדבר הכי נחמד בעולם.. אבל נחמדות לא מעוגנת בחוק. וגם לא צריכה להיות.

KFIRB

New member
מודה יש כאן בלבול

הבלבול נובע או נבע בעיקר כי שכחתי שיש לי תמונה...

טעויות קורות... ולעתים אני שוכח את ההבדל בין המציאות הוירטואלית למציאות ועד כמה הגבולות כה שברירים. זה שלי ותודה על ההארה.

למעלה