ניקיון שיש חברון

lahadam

New member
ניקיון שיש חברון

שלום, לאלו מכן שעוד יש שיש כזה (אני לא בטוחה שעוד עושים כאלה, זה הישנים המעפנים), איך אתן ממליצות לנקותו? אני רוצה שהוא ממש יבריק!!

רק לא עם לימון !

וכל החומרים כמו סיליט וחומרים עם חומצה הם יהרסו אותו לעד. ההמלצה הכי טובה שיש לי בשבילך שתלכי למתקין שיש - יש להם חומר מעולה לנקות שיש. בעקרון הייתי מנקה עם סבון כלים וסקוטשבריד. בהצלחה.

lahadam

New member
אסטוניש לא במסגרת החומרים שהזכיר(ה)

שוון שוון?

אסטוניש הוא לא חומצתי

מי שהמליץ לי לנקות עם אסטוניש, הוא דוקא האיש שמכר לי את השיש בזמנו.

ronchooli

New member
במקרה אתמול היה אצלי איש שירות של ש

שיש קיסר הוא גם המליץ לי על אסטוניש ואפילו פתר לי בעיה של כתמים (בשביל זה הוא בא בעצם) הוא דווקא המליץ לי על האסטוניש לכיריים (קופסת פלסטיק כחולה) וניקה עם זה כמה מקומות, התוצאה היתה מצויינת זה ממש העלים כתמים והשאיר את השיש נוצץ

יש לך כתמים שנספגים

בשייש קיסר? גם לי יש קיסר בהיר וישלי כתמים מסויימים שנספגים ונעלמים רק אחרי נקיונות רבים. כבר התרגלתי לזה ואני יודעת ממה להימנע כדי לא ללכלך אך לפעמים מתפספס לי. בזמנו המליצו לי על חומר של יעקובי מיוחד לשייש במטבח שממש מבריק את השייש, אבל בגלל שאני עבדת הרבה על השייש (לשה בצקים של לחם ועושה עוגיות וכו') אני מפחדת לשים חומר שעלול להיספג לי באוכל.

ronchooli

New member
אז זהו שחשבנו שזה כתמים שניספגו

לא משנה עם מה שניסנו לנקות זה לא ירד בסופו של דבר מסתבר שזה היה איזה חומר שמרוח על השיש, זה הגיע ככה מהמפעל. מדובר בבית חדש, ככה שלא הספקנו ממש להשתמש בשיש. הנציג שהיה נחמד לאללה שהגיע מקיסר, הצליח בקלות רבה לגרד את החומר המוזר, זה ממש התגרד לו לאבקה בשניה, ופיניש עם האסטוניש דווקא הכחול בקופסה קטנה שמשמש לנירוסטה וכיריים וכו, דווקא זה עשה את העבודה והכל נעלם. בהתחלה המליצו לנו על אסטוניש שחור שמיועד לשיש ואבן אבל הנציג אמר שהחומר הזה פחות טוב ולא תמיד מנקה הכל. בנוסף הוא הבטיח לי שהשיש לא סופג, הוא ממש התעקש על זה! ובסופו של דבר צדק כי כל הכתמים למינהם פשוט נעלמו...

זה לבדיוק נספג...

אלא יותר בכתמים שנשארים המון זמן ולאט לאט דוהים וזה לא משהו שאפשר לגרד. גם אצלינו השייש יחסית חדש (שנה וחצי) לדוג' אם הנחתי כוס יין אדום שהתחתית מלוכלכת תשאר טבעת. אצל גיסתי גם סימנים של קפה ותה נשארים לתקופה. בנוסף, הסוגפר אצלינו כנראה מדפיס את השקיות באיכות ממש ירודה כי אם אני מניחה שקית על השייש והשייש טיפה רטוב כל הכיתוב יעבור לשייש ואז במשך שבועיים יש לי פרסומת לסופר XXX על השייש, כמו חותמת ענקית. כמו שאמרתיהמליצו לי על חומר ש"אוטם" את השייש ובאמת המתקין בזמנו מרח את השייש בחומר הזה אבל אני מפחדת להשתמש בו. לאמא שלי דווקא יש גרניט והוא בכלל לא סופג, יש לה אותו כבר יותר מ15 שנה.

לגבי חברון

אין לי מושג,אבל לא נראה לי שהוא וגרניט אותו דבר, הוא הרבה יותר זול ופשוט. לפני כמה חודשים שיפצנו מטבח ובררתי הרבה לגבי השיש, מה שאמרו לי אז, שגרניט רגיש לכתמים, וקיסר רגיש לחום, בגרניט בהיר הבעיה יותר קשה כי רואים כל כתם בכהה פחות, כיוון שרציתי שיש בהיר הלכתי על קיסר - בינתיים מרוצה מאוד, אין כתמים הכל יורד בניגוב גם אם מים עמדו, המתקין עשה לי מאותו שיש מעמדים לסירים חמים- וכך כיסינו על כל הבעיות. לגבי הניקוי האסטוניש ספריי הצהוב לניקוי מידי יום, והמשחה מורידה בשניה מה שלא יורד עם זה.

ממש לא!!!!

אמנם שניהם למיטב ידיעתי זו אבן טבעית אבל יש הבדל מאוד רציני באיכות. בשייש חברון רואים הכל! את כל הכתמים ההכי קטנים והם נשארים לנצח. כשחיפשנו מטבחים ראינו בהום סנטר דלפק עם שייש חברון מדהים מממש התלהבנו אבל המוכר הוריד אותנו מזה מאוד מהר והסביר לנו שזה נראה יפה כי זה חדש לחלוטין אך מאוד לא פרטקי בשימוש במטבח. היתרקון היחידי שלו זה שהוא מאוד זול יחסית לקיסר וכמובן לגרניט.

maybesure

New member
גרניט וחברון

הם ממש לא אותו דבר! את שיש חברון חוצבים בארץ...בין היתר בהרי חברון. את הגרניט מיבאים מחו"ל בלבד. אין אותו באופן טבעי בארץ. הצבעים שלו נובעים מהמחצבים המרכיבים אותו. בשני סוגי השיש כשהוא נחצב צבעו עכור, מה שנותן לצבעים את העומק זה "ליטוש מים" שמבריק אותם. פעם השתמשו בארץ למשטחי מטבח רק בשיש חברון. כיום יש משטחים סינטטים דוגמת הקיסר וטבעיים דוגמת הגניט למיניו, מקומו של החברון נדחק בעיקר לשימוש בחדרי אמבטיה ומדרגות פנים וחוץ. צבעו של שיש חברון תמיד בהיר, עם עורקים או עיגולים בדוגמאות שונות. צבעי הגרניט מגוונים, רובם כהים מאוד עד שחור. כל סוגי השיש/משטחים בהירים רגישים לכתמים, הכהים הרבה פחות. הגניט הכי נוח לניקוי ופחות פגיע מהחברון ומהקיסר.

יובל 1234

New member
חברון

ישנם שני סוגי אבן הניקראים שיש חברון אחד נחצב באיזור חברון באמת ולו גוון יותר ורדרד השני נחצב באיזור מיצפה רמון וניקרא גם אבן מיצפה ולו גוון יותר צהבהב (יתכן שאני מתבלבל בשיוך הגוונים) שני סוגי האבן סופגים ונשארים כתמים לי הולץ לנקות עם מים חמים וסבון ולקבלת ברק למרוח שמן תינוקות על משטח יבש

על הגרניט

נשארים כתמי מים וכד' מה שלא קורה עם קיסר, השיש הקודם אצלי היה גרניט (כהה) לכן אני יכולה להשוות,וכן שמעתי מאנשים שיש להם גרניט בהיר שזה "אסון".

נועם@בת

New member
ניקוי עם אקונומיקה ילבין אותו

אחר כך שופכים מעט שמן בישול ומורחים בעזרת ניר מגבת . משהיים מעט ומבריקים עם נייר מגבת מגבת. זה נותן לשיש ברק יפה ואוטם אותו טוב יותר. נועם

maybesure

New member
אקונומיקה

ומים רותחים , יוצר הלבנה כמו בכביסות של פעם. אחרי שהלבנת והתייבש קצת - או הפטנט של השמן כפי שהציעו לך (אותי שמן די דוחה וגם הריח שלו), או ווקס לרצפה כמו טומפסון. כמובן שמפעם לפעם צריך לחזור על התהליך כי גם שמן וגם וקס יורדים בנקיונות. שיש חברון מטבעו אינו מבריק כמו גרניט, ויש יופי מסויים בהיותו מט ופראי.

תפני למתקין שיש יש מוצר שניקרא סילר

שוטפים היטב את השיש ואז שמים את הסילר עליו ( עם רולר ) הטיפול טוב לחמש שנים לדעתי או עם שמן בישול ולא זית ( המלצה של בעלי שעובד בתחום )

למעלה