ניקיון פסח

rastotman

New member
ניקיון פסח

מחר אנחנו חוגגים שבוע לתחילת הנקיון הפסיכי במסווה של פסח של אמא שלי, ושבוע בספירה לאחור לנסיעה למישגב עם, את החזרה של קרן מאילת והשיעור הפרטי שלי. אבל בחזרה לאמא שלי- ואם להשיתמש במילה של עודד- זה בהחלט לא המקום להיות בו אם אתה סובל מקלינופוביה. כמו שהבית של סבא אשר זה לא המקום לאנשים עם איזשהי רגישות לאבק- ומעניין אם ענת הביאה לי משם משהו.. כרגע אמא שלי משחקת עם המכשיר קיטור החדש שהיא קיבלה- אח שלי טוען שהוא אמור לעלות אלף שקל והיא קיבלה אותו בשמונים שקל, והוא כבר לא בגן- למה הוא מאמין בזה? בימים האחרונים אמא שפכה קיטור מזוקק על הספות החלונות הריצפה המשקופים התריסים והאיזור האקזוטי שבין הריצפה של הבית לשל המירפסות. חוץ מזה היא הפסיקה לקנות אוכל- כפי שנאמר- אוכל משקית שניפתחה במיטבח לא כשר דינו שיושמד לפני יום שישי כשניסע לעפולה וזה יהייה ביזבוז. אני באמת מדברת על זה המון, אבל יש לי באינטרסול מיטבח לשעת חירום שמוציאים אותו רק בפסח- וזה לא ניראה לי נורמלי. -בכלל, אמא שלי ניפתה את כל הארונות בבית והשאירה אותם עם שתי וחצי חולצות כל אחד- הדלת שלנו עוד מעט תיחסם לגמרי מכל השקיות וויצו האלה. ואני כל כך רוצה לאגור סמרטוטים, והיא צועקת עלי בגלל נרות שהדלקתי לכמה דקות וזאת לא ניראית לי סיבה לזרוק אותם. ובנוסף לכל היא לא מפיקה מזה שום הנאה- היא קמה בשש ומנקה עד עשר- והבית מהבחינות הנורמליות של כביסה וכלים בכלל לא ניראה נקי. זאת סתם פסיכיות. ניראה לי שאם היא הייתה רואה בקבוק וודקה בבית היא הייתה עוברת היתמוטטות עצבים בגלל שהרסתי לה את הכלים הכשרים לפסח. עד כמה שמה זה לנקות את החורים שבין התריסים אם לא היתמוטטות עצבים?

נעל

New member
נקיון פסח הבלתי נשכח

כשנעל הייתה קטנה יותר, שובבה יותר, קרוב לוודאי שאפילו חכמה יותר, אבל מבולגנת לא פחות (וגם לא יותר. נעל בכלליות לא נחשבת למאוד מבולגנת, פשוט לא יותר מדי מסודרת, גם אם החזות המסודרת יחסית של החדר כל יום חמישי (וגם כמה דקות אחרי זה) מטעה - מחוץ לשדה הראייה קצת חסר הסדר בחדר של נעל), אמא של נעל הייתה משתמשת תמיד בתירוץ של פסח כדי לגרום לנו לעשות סדר כללי בחדר. האתגר הגדול במיוחד, המכשול ההררי והעצום שצריך לעבור בדרך לחופש נעים וחסר-מחוייבויות (אילו מכשולים קטנים נעל הייתה צריכה לעבור פעם לעומת החופש הנוכחי...) היה לסדר את ארונית המגירות. ניקיון הפסח של המגירות כלל את ריקונן המלא, סינונו המלא של תוכן המגירות (ובכלל סינון כללי של תוכן הסדר, כאשר הדברים מחולקים לשלוש קטגרויות - נשאר, נזרק ונזרק לאח של נעל (צריך רק לשכנע אותו שזה נחמד וכך להשאיר את החדר מסודר ואת אותו פריט בהישג יד, במגירות של האח)) ניקוי קירצוף (לנעל היו מדי פעם עוויות ושאר תנועות בלתי נשלטות שיצרו חריטות וציורים נחמדים, על השולחן בעיקר. כן, שידעו כל המורים שנעל עשתה את זה גם בבית פעם) ושאיבת המגירות והשולחן (אז היה לנעל בבית שואב אבק ידני שנעל מתגעגעת אליו בשנים האחרונות לעתים קרובות. מדהים עד כמה הוא היה שימושי, הפריט הקטן, המרעיש והכבד (יחסית) הזה, שצריך ללכת את כל הבית עד למטבח בשביל להביא אותו). אבל כל זה כבר עבר, ונעל כבר לא מסדרת את כל החדר בחופש פסח, לקראת החג, אלא רק מוסיפה לבלאגן עם ספרי המתמטיקה והדפים מלאי הקשקושים שמתעופפים כל כמה דקות בחדר, לפעמים בצורתם המקורית, ולפעמים אחרי שעברו עדכון-צורה למשהו שמבטא תחושות שעמום/עצבנות/עייפות/רצון עז לטוס מפה (חבל שמטוס נייר לא מספיק). נעל ;-)

רגע רגע רגע, אני רוצה להבין,

מה זאת אומרת ``ללכת את כל הבית עד למטבח בשביל להביא אותו``? אז אוקיי, אתה גר בת``א, תלמה ילין וכאלה, אבל עד כמה הבית שלך גדול בדיוק?! בבית שלי, ``ללכת עד למטבח`` זה בערך.. רגע, ספירה מהירה... שישה מטרים. אולי שבעה. אני מקנאה!! דולצינאה.

נעל

New member
סתם, ראייה לעצלות שמשתלטת על נעל

לעתים (למרות שהיא יכולה להיות גם מאוד חרוצה לפעמים); יש גם להתחשב בחוסר הכיפיות שבסינון כל החדר והחזרת הדברים למקום, ובעוד כמה גורמים, כמו השמש שמאירה בחוץ, הים והגלים שמכים בחוף ההומה אדם (ובנות אדם), החברים שנהנים מהחופש, ואפילו המחשב שנמצא ממש על השולחן וחברו הכיסא שהוצא מן החדר (כדי לפנות מקום על הריצפה לכל שאר הדברים שנמצאים בחדר, בד``כ במקומות אחרים; וממשפט זה אפשר גם לקבל קצת מידע על המימדים הלא-ענקיים של החדר של נעל) שקוראים לה לנעל להתיישב ולשחק - כל אלה יוצרים חוסר רצון היסטרי לעשות משהו שלא קשור באותם דברים מפתים, וזה כולל ללכת שישה-שבעה מטרים (ואולי פחות? לנעל לא נעים להודות שהיא לא בדקה וזה עלול להסתכם אף בפחות, כי אומנם הדירה לא קטנה מהרגיל, אבל זו דירה עירונית רגילה וקומפקטית) כדי להביא שואב אבק ידני וכבד (יחסית). נעל ;-)

kit k@t

New member
כמה שזה קל אצלנו

אנחנו ממש לא שומרים על כשרות וכל המסורת והכל בלילהסדר אנחנו אוכלים לחם! אז לא ימי גם ממש לא אכפת אם אני א מקרצפת את הלדר לקראת פסח אני פשוט צריכה לשמוא עליו לא מלוכלך מהרגיל

PsiChO

New member
כמה דברים...

1. זה פעם ראשונה שאני כותב מאז ששינו את העיצוב אז אני מחכה בכליון עיניים לראות את הכינוי שלי מודגש (מה לעשות המגלומניה שלי חוגגת). 2. את חושבת שזה אפשרי לכתוב עם קצת יותר שגיאות דפוס בהודעת אחת? אלוהים אדירים תעשי היגוי לפני שאת שולחת... 3. מה האייסיקיו שלך? אני רוצה להמשיך לדבר איתך יותר בנושא הקפואירה... תודה שלום והמשך צפייה מהנה פסיכי*מעניין איך הניק שלי נראה עכשיו?

kit k@t

New member
לקפואריסט

לא היה לי כח לבדוק את ההודעה כי מיהרתי מאד אבל בשבילך בדקתי ווואי אני באמת עד כדי כך דיסלקטית? אני כותבת כמו ילדה בת 5 טוב אז מעכשיו אני בודקת כל פעם *תודה על הטיפ קאט

N0

New member
אפשר לחשוב...

די להציק לדיסלקטים בנינו... בכלל גם אצל N0 זה ככה. את ראש המוסד ממש לא מעניין איזה חג היום העיקר שיש חופש והוא יכול קצת לישון כשרות שמשרות N0 אפילו לא עלה לתורה. N0

PsiChO

New member
שכחת...

את האייסיקיו שלך... טוב נו נשים את שלי... 45740079 בין אלה שמכירים אותי פה יודעים שזה צעד גדול בשבילי לא משנה השאר סתם חושבים שאני פסיכי (מעניין למה...). בכל מקרה מי שרוצה לדבר איתי על עניינים שברומו של עולם או שהוא סתם מחפש מישהו לשלוח לו וירוסים (דיר באללאק!!!) שייכנס. פסיכי*בטוח שמישהו ישלח לו וירוס עכשיו

mini

New member
אצלך זה התחיל לפני שבוע

תגיד תודה אצלי כבר מלפני חודש ומאתמול כבר אסור לאכול לחם ודברי חמץ. ככה שלך יש אמא רגועה

למעלה