ניקיון אסלות - שאלה

sheransheran

New member
ניקיון אסלות - שאלה

שלום לכולם! עברתי לבית חדש וכנראה יש פה טריק כזה "מגניב" שעושה שהבית ילכלך את עצמו. אז לטאטא ולשטוף פעם ביומיים אני מניחה שזו מטלה אפשרית אבל אם לא מתחשק, אז זה לא נורא. הרי זה לא מסוכן שיש קצת אבק על הרצפה כל עוד לא אוכלים על הרצפה..
אבל, הייתי רוצה לנקות את האסלות כל יום. שיטת הניקיון הנוכחית שלי איננה מוצלחת באופן כללי ובפרט אם אני רוצה לנקות כל יום. אני משפריצה כלורוקס לכל עבר (אני מנסה לפגוע רק באסלה אבל זה לא ממש עובד), מחכה קצת זמן ומנגבת עם נייר סופג. אני חוששת להשתמש בסמרטוט כי אני לא יודעת בדיוק איך לעשות שהוא לא יאגור חיידקים (אפשר לכבס אבל זה קצת מגעיל לכבס סמרטוט אסלה עם בגדים, לא?). בקיצור, אני אשמח לכל עיצה על איך לשמור על אסלה נקיה למראה אבל גם נקיה באמת בלי מאמץ מוגזם ובלי להרעיל את עצמי (יש לי נטיה לשאוף חומרי ניקוי...). תודה רבה, שירן נ.ב, האם הפורום הזה הוא גלגול של פורום "טיפוח הבית"?
 

colibri

New member
ממליצה על שיטת "פלייליידי"

ה"ויש" היומי: בתוך האסלה - עם מברשת האסלה, שטובלת לה בתמיסת סבון בין לבין על המושב, המכסה וכל המסביב - להתיז ספריי כחול של חלונות ולנגב עם מגבת נייר סופג, לזרוק את הגבת לפח, זהו. שום סמרטוטים. אם עושים את זה יום יום, יעיל ופועל. היא ממליצה להחזיק בכל חדר שרותים בבית בקבוק של כחול לחלונות וגליל של מגבות נייר, דרך קבע.
 

sheransheran

New member
נשמע זריז

וכך גם ההצעות האחרות. אני אנסה. 2 שאלות, מה הכוונה שבינתיים המברשת יושבת בתמיסת סבון? (במתקן שמים סבון? איזה?) החומר הכחול, הוא עושה משהו נגד חיידקים? זה לא רק מנקה אבק? תודה
 

colibri

New member
בחומר הכחול

יש תמיסת אמוניה, שזה גם חומר מחטא. והמברשת יושבת פשוט באותו המתקן שלה, כמו שקונים אותה... אבל ההצעה היא, ובמיוחד עבור אלה מבינינו שקזה להם עם כל מיני חומר ניקוי חריפים ורעילים - אפשר למלא את המתקן בקצת סבון נוזלי רגיל כלשהו, ולהוסיף מים. מחליפים כל כמה ימים את התמיסה. ומכיוון שמנקים יום יום, זה ממש לא צריך להיות חומר מאוד חריף. זה הרעיון.
 
לא בעיה

החזיקי תמיד ליד האסלה מברשת אסלה עם מתקן תואם, אפשר לקנו ב - 10 ש"ח או כל מיני מסוגננים יקירם יותר. קבעי לך פעמייןם בשבוע ניקוי אסלה עם המברשת וזה ממש פשוט: 1. התיזי לתוך האסלה טוילט דק (הכי טוב לדעתי) 2. שפשפי עם המברשת בדפנות, מסביב ובתחתית - אין מגע יד 3. סיימי את הניקוי בחלק החיצוני של האסלה ובמושב עם מטלית לחה ספוגה באקונומיקה, פנטסטיק, סילית ג'ל מה שבא .
 

רוני1955

Active member
כן בעיה

בתור אבא למישהיא שנפצעה בפיגוע, החתימה האישית שלך צורמת לי.
 
ככה אני עשיתי כשהייתי בבית

להחזיק ספריי חלונות +מגבת נייר על יד האסלה לשים על יד האסלה חומר אסלות בבוקר כשהתעוררתי שפכתי בתוך האסלה חומר אסלות ובנתיים הלכתי לצחצח שיניים כשסיימתי חזרתי לאסלה שיפשפתי מעט עם המברשת הורדתי מים השפרצתי חומר של חלונות ניגבתי את האסלה עם מגבת נייר וזרקתי לפח שעל יד האסלה כך השירותים היו נקיים בניקוי יום יומי אחת לשבוע העברתי ניגוב עם אקונומיקה על האסלה מבחוץ ומלמעלה
 

ה ד ס 7 9

New member
אפשר עוד שאלה...

בקרקעית האסלה בחלק האחורי- יש אצלנו משקע חום,לא ממש אסתטי, אנחנו מנקים פעם בשבוע לפחות עם החומרים שהוזכרו לעיל,המברשת לא כל כך מגיעה לשם ,איך בכל זאת ניתן להסיר אותו?
 

mevav1

New member
תנקי אחת לכמה זמן עם מי אש וחסל הכתמים

המגעילים. אבל רק להיזהר ולא לשים בהישג ידם של הקטנים.
 

גלית 1967

New member
או עם מלח לימון-תרתחי בקומקום החשמלי../images/Emo20.gif

ככה את נפתרת גם מהאבן בו-ואת כל זה הופ לאסלה אחרי כמה דקות שיפשוף קל והכל נעלם.
 

laplusbelle

New member
cillit bang

ממליצה לך מכל הלב על "cillit bang" , מקווה שיש את זה בארץ (אני אישית מצרפת), להשאיר באסלה מס" שעות כמות די נכבדת , לאחר מס" שעות להבריש ולרוקן את האסלה
 
למעלה