ניקונוס

ניקונוס

שלום לכולם האם מישהוא יודע על אפשרויות קניית ניקונוס V בסינגפור מחירים חנויות מומלצות חנויות לא מומלצות וכדומה תודה יוגב

לקנות מהר

אם אתה מעוניין לקנות ניקונוס , אז כדאי מאוד שתיזדרז כיוון שחברת ניקון מפסיקה לייצר אותם . בקשר לאביזרים כמו פלאשים ועדשות , אין מה לידאוג כי יש חברות אחרות שמייצרות אביזרים תואמים לניקונוס . שלומי

בובי

New member
במחשבה שניה

היתי ממליץ לך לקנות מצלמה דיגיטלית טובה מבית אולימפוס שגם תעלה לך פחות וגם תשמש אותך ביבשה. עולם הפילים הולך ונעלם אלה אם כן אתה מתכנן להדפיס הגדלות בגודל פוסטרים

לא האיתי ממהר להספיד את הפילים

אני נהנה ליראות את התמונות שחברי הפורום צילמו במצלמה דיגיטלית , אבל לא האיתי ממהר להשוות את איכות התמונה של המצלמות הדיגיטליות לאיכות של מצלמות הניקונוס או מצלמות הריפלקס במארז תת ימי . נכון להישתמש במצלמת ריפלקס עם מארז זה די מסורבל ומאוד יקר ולצלם עם הניקונוס מיחוץ למיים אי אפשר והמחירים ..... קצת מוגזמים בשביל תחביב אבל מה לעשות האיכות והאפשרויות עדיין פי כמה וכמה מצילום דיגיטלי . אם תישאל אותי , אז ברמת תחביב המוטומרין של סי אנד סי מהווה תחליף הגיוני הן מבחינת המחיר והן מבחינת האפשרויות ( אפשר להרכיב עדשת 15 מ"מ ולהחליף למקרו בתוך המיים ) היא הפשרה הטובה ביותר . שלומי

בובי

New member
עוד משהו בקשר למצלמות סרטים

אני שאני מתחת למים אוהב לצלם הרבה . הממוצע שלי הוא בדרך כלל 100 עד 170 תמונות ליום של צלילה או שנים בינתים רק בים התיכון. במצלמה הסרט שלי קרה לי לא פעם שנתקלתי בדברים מדהימים לקראת סוף הצלילה אך מה לעשות הסרט נגמר. מצלמות דיגיטליות מאפשרות המון צילומים מתחת למים וגם סרטוני וידאו קטנים אין מה לדבר במצלמות הדי טובות מצורף זום ומקרו וכל מה שרוצים ממצלמה טובה צריך רק להתרגל לזה והעלות היא אפסית לא צריך לקנות סרטים ולפתח אותם אתה מפתח רק את התמונות שמוצאות חן בעינך ואם יש בעיות אתה יכול להעביר את התמונה בתוכנות גרפיקה ולשפר אותם ללא הכר

javierg

New member
מצלמה דיגיטלית VS. פילם

ראשית, הפילם לא הולך ונעלם כל כך מהר. לפי הערכות הוא יישאר בשוק עוד כמה שנים (יש כל מיני הערכות בין 5-10 שנים לפחות). צריך לשים לב שרזולציה של מצלמה דיגיטלית (יא-עני כמה מגהפיקסלים כל תמונה) היא לא המדד היחיד לאיכות תמונה. הדבר היותר חשוב בכמה סדרי גודל היא איכות העדשות. לכן, מהבחינה הזו למצלמות הישנות והטובות יש עדיין יתרון עצום על מרבית המצלמות הדיגיטליות בגלל טיב העדשות. כיום מתחילות לצוץ מצלמות דיגיטליות שמשתמשות בעדשות "רגילות" של קאנון או ניקון והן מהוות תחרות מצוינת למצלמות SLR: http://www.luminous-landscape.com/d30_vs_film.htm למצלמה הדיגיטלית יש יתרון עצום שרואים את התוצאות מייד, ניתן למחוק ולצלם מחדש, כמות התמונות שאפשר לצלם איתה עצומה ולכן בטווח הארוך זה הרבה יותר משתלם כלכלית מצילום של פילם (אפילו אם קונים מצלמה דיגיטלית יקרה). כיום ניתן לפתח בהרבה מקומות תמונות מפילם ישירות על CD, כך שניתן לשמור את התמונות ולעשות להן עיבודים גם כן. מצד שני, למי שאוהב לצלם, אי אפשר להשוות את הצילום הדיגיטלי לצילום במצלמה רגילה. זה פשוט לא זה. ההשוואה בין נהיגה עם הילוכים לעומת אוטומטי מחווירה לעומת ההנאה בין צילום רגיל לדיגיטלי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
צודק חלקית בלבד

כמי שעוקב מספר שנים אחרי ההתקדמות בתחום (יצא לי לפגוש בתערוכת הפוטוקינה את המצלמה הראשונה של קנון, 7 תמונות ב 256 גווני אפור שהוצעה לקהל במחיר מבצע מדהים של 3500$) נראה לי שהפילם אכן יעלם בקרוב וישאר אולי נחלתם של צלמים מקצועיים למשימות מיוחדות בלבד. ההתקדמות בתחום הזכרונות ורזולוציית ה CCD (או מחליפיו) עצומה , הן מבחינת האיכות והן מבחינת העלות. גם בתחום הפקת הפלט ישנה התקדמות עצומה וכיום ניתן לרכוש מדפסות המפיקות פלט סוריאליסטי במחירים השווים לכל נפש. יתרון נוסף ועצום בעיקר בצילום תת מימי הוא הכמות העצומה של תמונות העומדות לרשותך. ע"ג כרטיס של 128 MB יש לי כ 600 תמונות ברזולוציה העולה על רזולוציית מסך ואני יכול להרשות לעצמי לצלם את אותה מורנה 10 תמונות רצופות עד שתפער את פיה בזוית בה אני מעוניין. למי שמסתפק בהצגת התמונות ע"ג מדיה מגנטית קרי הצגתן על צג המחשב מדובר ביחס עלות תועלת עצום, למעשה לאחר הרכישה הראשונית אין יותר הוצאות. אתה יכול לצלם עשרות אלפי תמונות, לצרוב אותן על דיסק ולשמור עותקים וכל זאת בעלות אפסית. צרף לכך את האפשרות לבצע תיקוני צבע שכמעט תמיד הכרחיים עקב הבליעה האי ליניארית של ספקטרום האור במים וקבלת לדעתי את הפתרון המושלם לצילום תת מימי. ובבניין ח´אן יונס ואולימפוס ננוחם

בובי

New member
אני בדיוק כעת מעבד את התמונות

מהצלילה האחרונה שלי חלק גדול מהם אני זורק לפח למי שאוהב לצלם הרבה אין כמו הדיגטליות. כמובן שמצלמות הפילים יותר איכותיות אך בסופו של דבר הם יותר יקרות וגם הצילום בהם יותר יקר. הבעיה העיקרית היא שאי אפשר לצלם יותר מ 36 תמונות בצלילה שזה די מגביל אותך האם לצלם או לשמור תמונות. למי שרוצה לקנות היום מצלמה עדיף שיקנה לדעתי דיגיטלית לא סתם ניקון מפסיקה ליצר אותם.

אבי ע

New member
די כבר עם הפילים האלו... ../images/Emo39.gif

אני בעד מצלמות קרנפים, אז מה... אם תכתבו פילם יש להניח שרוב הציבור גם יבין למה הכוונה... ואגב, בובי, תודה על ההדגמה שעשית לי למצלמה והמארז שלך. היה משכנע ביותר

בובי

New member
נקווה שזה עזר לך

יום שישי אני בלי נדר יורד לצלילה בחוף דור אתה מוזמן.

javierg

New member
אתה אומר את זה כי מעולם לא נתקלת

בפיל בזמן צלילה. יש מקומות שניתן לצלול בהם ולראות פילים משנרקלים (ראיתי את זה בנשיונאל ג´אוגרפיק: הם צוללים במים והחדק הוא השנורקל שלו). לגבי הקרנפים זה כבר סיפור אחר, אבל תוכל לצלול עם היפופוטמים בתור תחליף (בשמורת TSABO קרוב למומבסה). עוד יצורים שאפשר לפגוש שם הם תניני יאור בגדלים של עד 6 מטר. בררררררר.

ניסית פעם להכניס פיל למצלמה?

לגבי צלילה עם היפופוטמים, לא הייתי ממליץ. כמה שהחיות האלה נראות כמו בטטות אוכלות אצות שכל מה שמעניין אותן זה לרבוץ בבוץ, הן החיות הקטלניות ביותר באפריקה, ואולי בעולם כולו (באמת!). ההיפופוטמים הורגים הכי הרבה אנשים מכל חיות הטרף שבאפריקה, כולל התנינים. והתנינים האלה. באמת ברררר.... ראיתי הרבה פעמים איך אחד מהם מזנק בקלילות מתוך המים וטורף גנו בוגר (שזה מעין פרה עצבנית שגם אריות פוחדים להתקרב אליו מקדימה).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
השוואה בין מצלמה דיגיטלית לפילם

מצורף קישור למאמר בו נתקלתי הלקוח מאתר המצלמות הדיגיטליות. מדובר בעיקר בהשוואת התכונות העיקריות ללא נקיטת עמדה. שכל אחד יסיק את מסקנותיו הוא. לתשומת לב הכתבה מתוך אתר מסחרי שעוסק במכירת מצלמות דיגיטליות. ו ב ב ח י " נ

בובי

New member
הבחור משה שעובד ביונגד

מקצועי מאוד וחביב ממנו קניתי את המצלמה שלי אני כעת צריך להזמין מטען מהיר

אסף דר

New member
עוד קצת על הnikonos v

בתור אחד שמצלם הרבה (עם nikonos בעיקר) אני רוצה לחזק את דבריו של שלומי ולתקן טעות קטנה שלו. אפשר לצלם עם nikonos ועדשת 35 מ´מ מחוץ למים,מה שהופך אותה למצלמה מעולה לטיולים בתנאים קשים (בעיקר רטובים). בנוסף לאיכות שבדרך כלל טובה יותר בצילום עם פילם מאשר במצלמה דיגיטלית יש אפשרות גדולה יותר לשחק עם הצמצם ועוצמת הפלאש (פלאש sb105 למשל)וליצור תמונות כמעט מושלמות ללא תיקון ע"י תוכנת מחשב. לכן המלצתי ,לך על ה nikonos ותהנה לא רק מהתוצאה אלא גם מהדרך. בהמשך השתדל לצרף תמונות שצילמתי , עקב חוסר שלי בסורק שקופיות,חלק גדול מהתמונות יהיו תמונות שצילמתי במצלמה חד פעמית יבשתית שהכנסתי למארז (לא לדאוג ,גם הם באיכות טובה (פילם))

בובי

New member
כמה עולה הניקונוס ?

גם אני מצלם הרבה במיוחד בצלילות בערך 50 עד מאה תמונות לצלילה דבר שהוא בלתי אפשרי בניקונוס. אבל תלוי מה הצרכים אם היתי מצלם למגזינים או לנישונאל גאוגרפיק היתי קונה ניקונוס בלי היסוס. אבל בתור חובב פלוס שבדרך כלל מדפיס תמונות 10 15 הדיגיטלית מספיקה לי הערב הזמנתי משהו כמו 28 תמונות נבחרות מה 3 צלילות האחרונות בפיקטור סה"כ 37 שקל. אני יקבל את זה הביתה תוך כמה ימים תמונות בגודל של 10 15 לי זה מספיק . צריך להשוות בגדול עלות לתמונה לאורך זמן.

מספר דברים

דבר ראשון , ברוך הבא לאסף דר שכותב לראשונה בפורום שלנו ( אני חושב ) למי שלא מכיר את אסף אז חוץ מיזה שהו מדריך צלילה ( במיל´ ) הוא גם צלם תת ימי חובב שהספיק לקחת מס´ פעמים את המקומות הראשונים במספר תחרויות צילום לחובבים בארץ . אכן טעיתי בקשר לצילום מחוץ למיים עם הניקונוס , בלבלתי בין הניקונוס ל RS של ניקון שהיא מצלמת ריפלקס תת ימית . לדעתי נוצר כאן דו שיח חירשים , צד אחד מדבר על איכות וצד שני מדבר על כמות/עלות . אין ויכוח על זה שבמצלמה דיגיטלית אפשר לצלם מאות תמונות בצלילה אחת והעלות תהיה זולה יותר תמיד , אבל ויש כאן אבל גדול מי שיודע לצלם עם ניקונוס יוציא בפיל אחד תמונות באיכות שלא תוציאו אחרי אלפי שוטים בדיגיטלי . כל אחד יעשה את שיקולי העלות תועלת שלו . אם זאת בעלי הדיגיטליות ראו הוזהרתם ! ברגע שאסף יציג כאן את התמונות שהוא צילם רוצו מהר לחנויות כמו שאמרתי ניקון מפסיקים לייצר את הניקונוס
.

למעלה