ניקונוס

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אהלן אסף וברוך הבא לפורום

ומברוכּ על הזכיות שנה שניה ברציפות (אם זכרוני אינו בוגד בי). ו ב ב ח י " נ

ניקונוס - בסינגפור

שלום לחברי הפורום אני שמח שעוררתי ויכוח ער בנושא ניקונוס-דיגיטלי למרות שלא זאת הייתה כוונתי. אז בלי התייחסות צנועה לא אוכל להמשיך .אני מצלם בניקונוס כ-6 שנים ונהנה מכל רגע (למעט פעמיים בהם הוצפה ולכן אני עומד לקנות חדשה) כל הנימוקים שהושמעו כאו בעד ונגד ניקונוס\דיגיטלי כולם נכונים תלוי כמובן בצרכים ,בכסף ובשימוש הסופי מכיוון שתמונותי תלויות במקומות שונים בגדלים של עד 50X70 ברור כי דיגיטלי הוא לא אופציה . באשר לכל תיקוני הצבע ועיבודי מחשב למינהם (מבלי לפגוע באף אחד)זה יפה ונחמד וחשוב מאוד במגזינים והוצאה לאור אבל האם זה עדיין צילום (ראו כתבתו של טוני מלקמיסט באחד מעיתוני ים\צלילה מלפני כשנה). להזכירכם שאלתי המקורית הייתה בנושא קניית ניקונוס בסינגפור יחסית לארה"ב. למרות שכרגע זה לא על הפרק בכל זאת מספר שאלות על מצלמה דיגיטלית. האם יש מארז "כללי" שמתאים למספר דגמים והאם יש מארזים למצלמות החדשות יחסית (5 מיליון PIX )? מתי צריך או לא צריך פלש והאם ניתן לחבר פלשים ישנים (SEA&SEA ,IKLIIGHT ניקון)האם יש אביזרים \ עדשות למקרו לזווית רחבה? וחזרה לנושא ניקונוס. היכן או למי יש ידע או ניסיון בנושא טיפול שוטף וטיפול אחרי הצפה בניקונוס? ועוד לא התייחסנו כלל לשאלה ניקונוס נגד מצלמת רפלקס במארז. אני מקווה שכאורח בפורום אני לא יותר מידי כבד כפיצוי אשתדל תוך מספר ימים להכניס מספר דוגמאות לצילום בניקונוס (גם אני זכיתי במספר פרסים בתחרויות חובבים בשנים האחרונות) בברכת צצצ"צ (ציללו וצלמו ציק צאק ) איציק יוגב

בובי

New member
בקשר לדיגיטלית

לכל מצלמה יש מארז תפור בשבילה מכיוון שהוא כולל כפתורים להפעלת כל הפונקציות. יש אפשרות לחבר פלשים חיצונים בעיקר בהאסינג של איקליט. פלש חיצוני יכול להוסיף המון בעיקר אם אתה מצלם בטווח של כמה מטרים. אפשרות חיבור פלש חיצוני תלויה בסוג המצלמה . לפחות באולימפוס שלי יש פלש יעודי מעל במים ומתחת למים יש פלש לכל הדיגיטליות שעובדכסלב אלחוטי של הפלש המקורי. בקשר לניקונוס פנה להדר שהם היבואנים הרשמים של ניקון. אם יש מישהו שיודע לטפל במצלמות זה הם. באולימפוס שלי יש גם אפשרות לחבר עדשות מקרו שמתחברות על המארז מבחוץ. בהצלחה בכל מקרה.

lizard

New member
מקווה שלא יקפצו עלי

בכל מקרה למדוזה יש למכירה(בפעם האחרונה שהייתי שם) ניקונוס משומשת. אולי ישתלם לך לקנות את זה מהם. מיכה

מצלמות תת ימיות -לאיזו מטרה?

שלום לכולם,לפי דעתי לפני בחירת מצלמה צריך לשאול את עצמך לאיזו מטרהץ נפל בחלקי המזל הרב להתאהב בצילום תת ימי ועם הזמן אף לפרסם כתבות בעיתוני הים שלנו,ברשותי מצלמה דיגיטלית הנחשבת כמצלמה טובה מאוד(fuji 4900)ןמתחת למים יצא לי לעבוד לרוב עם הניקונוס,והרי דעתי על ההבדלים: למי שרוצה לצלם כדי להראות לחברים/להשאיר את התמונות במחשב/סתם בתור תחביב וכ"ו... לא צריכה להיות שום בעיה עם מצלמה דיגיטלית שעובדת על רזולוציה טובה. להפך ,בגדלים של עד a4 התמונות יוצאות באיכות טובה(תלוי ברזולוצית המצלמה) ןהיתרון הגדול ביותר!!! של המצלמות האילו הוא: לימוד מהיר מאוד על עולם הצילום ,ולמה? כי אפשר לראות תוצאות מידיות ומיד לתקו טעויות ולהבין את רזי המצלמה(חשיפות מהירויות צמצם וכ"ו)באופן מידי דבר שמשפר את הצלם במהירות גדולה מאוד. אבל... אם בצילום מקצועי יותר חשקתם אין שאלה לגבי איכות התמונה ובעיקר כאשר היא עוברת לניר הדפסה כלשהוא,במצלמות הרפלקס כמות כניסת האור גדולה יותר דבר המשפר גם הוא את איכות התמונה ובכל מקרה לאילו התומכים בדיגיטליות אכזבה גדולה מצפה לכם אם אתם מצפים לאיכות תמונה מודפסת כמו שראיתם אותה במחשב... אני התאכזבתי בגדול. ונכון להיום כאשר צריך לבחור בין דיגיטלית לרפלקס מבחינה מקצועית עדיין בחר בניקון ואמשיך לחכות בכיליון עינים לאותה דיגיטלית בה קימים כל היתרונות הידועים וגם איכות התמונה תשתווה לרפלקס. שירן

בובי

New member
היכן פיתחתה את התמונות מהדיגיטלית ?

אני פיתחתי בארץ בפיקטור אומנם לגודל סטנדרטי של 10 15 אבל אנשים מביני ענין לא האמינו שזה הודפס מדיגיטלי. אבל מי שרוצה הגדלות גדולות זה לא שייך לדיגיטליות.

אבי ע

New member
ברוכים הבאים ותרומה לדיון... ../images/Emo39.gif

ברוכים הבאים לשירן ולאסף, בהחלט "רכש" מכובד מאד לפורום ומקווים להמשיך וליהנות מהידע הרב שלכם. לשירן תודה מיוחדת על הטיפול והייעוץ בחנות, שמח לראות שקיבלת המלצתנו להיכנס לפורום ומניח שלא התאכזבת...
לעצם העניין: כל עוד איננו בעסקי הגדלות והדפסות מקצועיות, לדיגיטליות יש יתרונות משמעותיים שרק גדלים עם כל דגם חדש. לשם יישור קו מקצועי הן מחייבות תאימות עם עדשות מקצועיות, כפי שצויין, ומשחק עם גודל צמצם, אבל לרוב צרכי החובבים אפשר גם בלי זה (וזאת אומר כמי שבצילום יבשתי מקפיד על מגוון עדשות מ-17 מ"מ עד 600...). יש להניח שתוך שנה-שנתיים כבר תהיינה מצלמות דיגיטליות הן עם חיבוריות לעדשות חיצוניות והן עם רזולוציה שתעבור את זו של הקרנפים... סליחה, של הפילים... סליחה, של סרט הצלולויד... אציין כי לשם השגת רזולוציה מקצוענית באמת במצלמות קרנפים אין די במצלמות 35 מ"מ המדוברות ומבחינה זו גם ניקונוס האגדית אינה מספקת. על פחות ממצלמה של 6 ס"מ אין בכלל מה לדבר. סתם מתוך עניין אקדמי, האם מישהו יודע משהו או התנסה בצילום תת ימי עם מצלמה כזו, ואיזו? ולסיום, באשר לתיקון צבעים דיגיטלי בתוכנה. לדעתי האישית אין בכך שום פסול וזהו אמצעי טכני בדיוק כמו עצם השימוש במבזק. העומק ומגבלות המצלמה גורמים לעיוות מסויים בצבעים, בבהירות ובקונטרסט. לתקן זאת בעזרת תוכנה אינו מוריד דבר מ"טבעיות" התמונה (בהנחה שזו בכלל מטרה מקודשת) אלא להיפך. עדיף, לדעתי, משימוש במבזק או מבזק חזק יותר, לדוגמא. אבי ע.

זהרון

New member
טוב, אם צריך להוסיף אז נוסיף...

שתי מצלמות דיגיטליות חדשות ואיכותיות ברמת 5 מגה פיקסל יצאו לשוק: האחת, ניקון CoolPix 5000 השניה, Sony F707 (בקיצור כלומר) עוד לא ראיתי ואף קראתי ביקורת על הניקון, אבל הביקורות על הסוני משובחות והיא מקבלת ציונים גבוהים ביותר. טרחתי וחקרתי, בחודשים ינואר ופברואר הקרובים, תוציא חברת IkeLite מארזים לשתי המצלמות הללו, כאשר המארז לסוני ייצא מוקדם יותר. עוד אין יותר מדי פרטים על הניקון, אולם הסוני מלאה באופציות משוכללות ואפילו אפשרות לצילום לילה (למי שמתגעגע לישיבה בחושך בבוץ הלבנוני מול מכשיר ראיית לילה - זה השוט שלו) בנוסף למארזים החדשים, אייקלייט עובדת על מערכת החלפת עדשות מתחת למים ויש חברות יפניות שמאפשרות החלפת עדשות (מאקרו - רחבה) על המארזים המקוריים של אולימפוס. יש אי שם במערות ישנות מתחת להר פוג´י (מערות שננטשו על ידי הטליבאן (בגלל באן של הנקאים כמובן) - מרכז הייצור של שעוני פיוג´י) חבורת יפנים מטורפים שבונים במו ידיהם הכחושות מארזים למצלמות הדיגיטליות המשוכללות ביותר של ניקון וקנון - מצלמות של יותר מ- 5 מגה פיקסל ועולות בערך דולר על כל פיקסל מצולם... אבל האיכות... כמו כן, לא כולם יודעים, אבל יש סורקים שמוצמדים לגב מצלמת הרפלקס ה"רגילה" שלכם, במיוחד אם היא רגילה כמו Nikon F-5 או Minolta Dynax9i והם סורקים את הפילם תוך כדי צילום ! מגניב לא? לא, כי למרות שהאיכות מדהימה, זמן הסריקה איטי להחריד והזכרון עצום ורב. אגב, לניקון ולקאנון הדיגיטליות החדשות ברמה המקצועית יש כונן קשיח קטן של IBM בגודל של 1 ג´יגה כדי לשמור תמונות. מהתמונות הבודדות אשר צולמו מתחת למים במצלמות דיגיטליות Hi End האיכות לא רעה בכלל בכלל - ונא לזכור שהמארזים נבנים בגראז´ ליד אגזוזים מיותמים של ניסאן מתחת למדף עם חלקי חילוף למכונות אורז, אבל אסור לשכוח שגם מצלמת 3 מגה פיקסלים עובדת ברזולוציה גבוהה יותר מהרוב המוחלט של המסכים שבעזרתם אנו מתבוננים בתמונות ובאופן בו אנו בד"כ שופטים את האיכות, אנו כבר מצויים ברמת הבחנה נמוכה יותר מרזולוצית הצילום. אין ספק שבגלל התכונות האנלוגיות של הפילם, איכויות ההגדלה הן מרשימות ביותר, אבל בגדלים נמוכים בהחלט יש לדיגיטליות ייתרון. הנה לכם Start-Up: בוחרים את התמונות הדיגיטליות המרשימות ביותר שאתם רוצים לנפח לכל גובהו של מגדל שלום (לפני המטוסים), את התמונות הללו מקרינים מול מצלמת רפלקס משובחת, אפשר לחשוב על מיתקון מסורבל כלשהו. את הפילם אין בעיה להגדיל, והרי לכם... לסרוק אבל הפור.. או בקיצור... לקורס... קרסתי, קרסתם, קרסנו וכדומה... בקיצור, לסכם, יש כבר פה מצלמות דיגיטליות ברמת 5 מ"פ ובקרוב המארזים כולל אפשרות לעשה זאת במו ידייך. המסקנה נראית חד פעמית, אבל אולי אפשר לבנות מארז כפול :)))) מצלמים בדיגיטלית ורואים את ההגדרות - צמצם, פלאש, זום, מפתח (כך אומרים?) ומייד שולפים את האנאלוגית, מכוונים ומביאים אותה בתמונה אה לה עדי ברקן. צלמי סטילז יכולים לעשות שימוש במצלמות דיגיטליות קטנות פשוטות ולא יותד מדי משוכללות ומסובכות (מצלמות אולימפוס 2 מ"פ ומארז אולימפוס) כדי להרחיב את המונח modelling light ל- modelling shot ואז כשיש להם את המדידות והמידע הנדרש.... להחביא את הצעצוע בכיס המאזן ולשלוף את הניקונוס או את הרפלקס שלהם במארז הנוצץ. אגב, בדיוק באותה שיטה שצלמים מקצועיים מצלמים במצלמת פולארויד (יותר נכון צילמו במצלמת פולארויד) לפני השוטים הקובעים... על פניו, זה נראה מסובך רק מעט פחות מאשר להבריג ברז מילימטרי להברגה אינטשית, אבל ממילא צלמי סטילז מודדים אור והחזרים פעמים רבות ופשוט מחכים לתמונה המושלמת, ללוק האחד והיחיד. לא נראה לא שעזרתי, אבל מה´כפת לי, בא לי לכתוב.

ניב ד

New member
מזל שלך יש רק פיקסל אחד...

אני מתאר לעצמי את הבית שלך מלא במגה פיקסלים קטנים הנובחים בכל מקום...

בובי

New member
הערה קטנה

אי אפשר לסרוק את הסרט תוך די צילום !!! כי הוא כהה את התמונה תראה רק אחרי הפיתוח !!! או שלא הבנתי אותך נכון.

למעלה