ניקולה יוקיץ'

rapgamer4ever

New member
ניקולה יוקיץ'

אחד השחקנים הכי אנדרייטד בליגה כיום. עונת הרוקי שלו הייתה טובה אך שקטה ואת עונת הסופמור הוא פתח בהרכב לא מוצלח כ-PF לצד נרקיץ', או בכלל מהספסל כשקיבל כמות דקות מצחיקה לפעמים.

בזמן האחרון הוא פותח בחמישייה בעמדת הסנטר ורושם את המספרים הבאים:
20 נקודות, 10 ריבאונדים, 5 אסיסטים למשחק.

מדובר על מדגם של 15 משחקים שזה לא המון אבל גם לא מעט. אם תקחו בחשבון שאפילו כשחקן חמישייה הוא משחק רק 28 דקות בממוצע, אלה מספרים ממש מרשימים.

יוקיץ' רשום בגובה 10'6 או 11'6 אבל יש לו ידיים ארוכות וסייז מצוין לסנטר. הטאץ' שלו פנטסטי, יש לו יכולת כדרור טובה מאוד והתכונה הכי בולטת אצלו היא המסירה. הוא מוסר מבריק. לכן השוויתי בעבר בינו לבין מארק גאסול.

יוקיץ' נבחר באותו מחזור של טאונס ופורזינגיס והם באותו גיל. הוא צעיר בשנה מג'ואל אמביד. צריך לשים אותו על המפה בקרב הפרוספקטים הכי איכותיים בליגה כי הוא אמנם לא flashy ולא אמריקאי אבל הוא שחקן מצוין שרק מתחיל לצמוח.

FrecCo

Active member
אפשר לפתוח את זה לדיון על הביגמנים של הליגה?

אחרי כמה שנים של "בצורת" בגזרת הגבוהים של הליגה שהפכה לממלכה של גארדים וזורקי שלשות, סופסוף הביגמנים הצעירים מתחילים לעשות רעש וכל אחד רוצה להיות הסנטר הטוב בליגה. אני לא מצליח לראות מספיק מהם אז אשמח אם יעשו לי סדר:
רודי גובר
יאניס אנטטוקומפו
קארל אנתוני טאונס
ג'ואל אמביד
(אם פוריזינגיס/יוקיץ' גם שייכים לרמות האלה אז גם הם)
&nbsp
איפה הם היום ביחס לאנתוני דייויס, קאזינס, מארק גאסול, דיאנדרה, ואיפה הם יהיו עוד שנתיים-שלוש?
מה הדירוג שלכם של הטופ 10-15 ביגמנים בליגה היום?

rapgamer4ever

New member
הטייק שלי

רודי גובר- הוא מצוין והשתפר בבירור השנה אבל הוא היחיד שקרוב לתקרת הזכוכית שלו. הגנתית הוא כוח אדיר שמשנה כל זריקה בצבע בזכות האורך והמיקום שלו. הדברים האלה היו ידועים תמיד.
העונה לעומת זאת אני מזהה שיפור אצלו בשני תחומים עיקריים-
1. הוא תופס כדורים הרבה יותר טוב. זה נשמע קצת מצחיק אבל תמיד היו לו אצבעות מרגרינה שמנעו ממנו להפוך לשחקן פיק אנד רול יעיל ובכלל הוסיפו תסכול כשכדורים טובים שנמסרו אליו בצבע הפכו לאיבודים.
2. הוא יותר חזק פיזית וזה מאפשר לו לתפוס מיקום יותר טוב מתחת לסל וגם לתת איזה power dribble לפני שהוא עולה לדאנק.
שני הסעיפים האלה הפכו אותו מחור בהתקפה לשחקן שחייבים להתייחס אליו. הוא יעיל בטירוף (13 נקודות למשחק ב-66% מהשדה ו-65% מהעונשין) ויחד עם הנוכחות ההגנתית האדירה שלו אני חושב שיש מקום להשוות בינו לבין דאנדרה ג'ורדן.

יאניס אנטטקומפו- לא ברור מה הוא בדיוק אבל בטוח שלא סנטר. נכון להיום הוא הסופרסטאר היחיד מבין השמות שציינת. לא זכור לי שחקן דומה לו אפילו במקצת. יש לו אורך של סנטר, כדרור ואתלטיות של גארד, הכוח הפיזי שלו הרבה יותר משמעותי ממה שנדמה. חבר'ה לא פראיירים כמו באטלר ופול ג'ורג' מתקשים להרחיק אותו מהצבע ושם הוא פשוט מסיים מעליהם. יש אולי 5 שחקנים בליגה שמסוגלים לשמור עליו מבלי לקבל עזרה.
ההתפתחות של יאניס היא דבר מרתק והוא מתחיל להזכיר את לברון מבחינת הדומיננטיות שלו מבלי להחזיק בג'אמפר יציב, אבל אני לא בטוח שהוא שייך לדיון של הביג מן.

קארל אנת'וני טאונס- באופן טבעי אני עוקב אחריו באדיקות ולא כל-כך מזמן הבאתי פה breakdown של ההתפתחות שלו.
התקפית הוא כל פעם לומד משהו חדש וזה ניכר. יכולת המסירה שלו מהדאבל טים משתפרת, הוא חזר לזרוק מיד ריינג' שזה מצוין, הוא יותר חכם בזיהוי נתיבים לסל ומכשולים בדרך. חוסר השימוש שלו ביד שמאל הדאיגה אותי והנה במשחקים האחרונים הוא התחיל להשתמש בה בפוסט.
הגנתית הוא הרבה פחות טוב ממה שהוא צריך להיות. לפעמים הוא לא מספיק אגרסיבי ונותן לשחקנים לסיים מעליו כמעט ללא contest. לפעמים הוא סתם מאבד את השחקן שלו.
ריבאונד זה תחום שהוא שם עליו דגש ומביא תוצאות.
אני קצת יותר ביקורתי כלפי טאונס כי השאיפה היא לפרפקציוניזם וזה גם מעיד עליו משהו... הוא עובד קשה, יש לו אופי נהדר ואני רואה בו מסוג השחקנים שימשיכו להתפתח גם כשהם נמצאים בטופ.

ג'ואל אמביד- התקרה שלו היא כנראה הגבוהה ביותר בקרב הביג מן. הנתונים שלו באמת יוצאי דופן, בפרט סייז וכוח (הוא אחד השחקנים החזקים בליגה). הוא זז ממש טוב, מכדרר טוב ויש לו טאץ' בקליעה.
כרגע קבלת ההחלטות שלו לא תמיד מהמשובחות והוא לפעמים לוקח זריקות קשות או מסתבך באיבודים אבל מה שיותר חשוב בעיני הוא השאיפה שלו להיות השחקן הכי טוב על המגרש בכל רגע נתון.
לא מדברים כמעט על הנוכחות ההגנתית של אמביד אבל הוא יוכל בקלות להפוך לאחד הסנטרים ההגנתיים הטובים ביותר.
סימן השאלה העיקרי אצלו הוא בריאות. האם יצליח לשחק 70 משחקים בעונה לאורך הקריירה? האם יוכל לשחק 35 דקות למשחק באופן עקבי?
שווה לציין שהוא אמנם רוקי אבל בן 22 כך שלפחות מבחינת הגיל הוא קצת יותר מבוגר מטאונס, פורזינגיס ויוקיץ'.

קריסטפס פורזינגיס- לא יודע מה איתכם, אבל בעיני די ברור שהוא סנטר. כלומר רוב הזמן הוא משחק out of position. יתכן שההייפ סביבו טיפה דעך השנה אבל אני חושב שנוכל לשפוט אותו כמו שצריך כשהוא יתחיל לפתוח כ-C. אין לי ספק שזה יקרה בשלב מסוים, השאלה מתי.
הוא הקלעי הכי טוב בקרב הביג מן וסיוט לשמור עליו בפיק אנד פופ. הוא טכני יותר ממה שנדמה ואני חושב שהוא גם יוכל להיות שחקן פיק אנד רול טוב מאוד. הגנתית יש לו נוכחות כ-rim protector אבל הוא יחסית חלש בריבאונד.

ניקולה יוקיץ'- דיברתי עליו בהודעה הראשית. הוא סוג של חידה פשוט כי עוד לא ראינו אותו מספיק. מבחינה התקפית נדמה שהוא יודע לעשות הכל. יש לו רוגע מסוים במשחק מהסוג של גאסול וטים דאנקן. השאלה איפה עובר הגבול בין רוגע לפאסיביות.
המבחן העיקרי שלו הוא בהגנה. יוקיץ' הכי איטי מבין הביג מן שהזכרנו ואפשר לנצל אותו בפיק אנד רול. גם מספרי החסימות שלו נמוכים. לדעתי הוא יהיה חייב להיות לפחות ממוצע בהגנה כדי להפוך לשחקן בקליבר של אולסטאר רב שנתי.

rapgamer4ever

New member
קפצתי על העגלה שלו מהרגע הראשון

יש לו סייז ואתלטיות נהדרים. הוא משנה זריקות בצבע והעונה הפך ל-money מהמיד ריינג'.
קצת מזכיר את איבאקה- שחקן שלא יוצר לעצמו אבל סותם חורים בהגנה ומהווה אופציה טובה לפיק אנד פופ.
&nbsp
טרנר מאוד צעיר (עוד לא בן 21) אז לא הייתי ממהר לשים עליו תווית של "סופר רול פלייר" כמו איבאקה. יכול להיות שהוא יקח תפקיד מרכזי יותר בהמשך, ישפר את היכולת שלו בפוסט ויהפוך גם לאופציה מצוינת בפיק אנד רול. אין סיבה שלא.
&nbsp
בכל אופן טרנר יותר אקספלוסיבי מאיבאקה ויותר ארוך. הוא רזה ודוחפים אותו בריבאונד אבל אני מניח שבהמשך הוא יעלה במשקל. טרנר הוא מסוג השחקנים שכל קבוצה תרצה. האם הוא יהפוך לכוכב התקפי? yet to be seen. הוא לא טכני ברמה של שאר הביג מן מבחינת כדרור ומשחק פוסט, אבל בליגה של מחר אני חושב שאפשר להשפיע מאוד מבחינה התקפית גם ללא התכונות האלה.

fatnoam

Active member
טרנר יוצר לעצמו

ולכן אני חושב שהוא בכלל לא רול פלייר.
&nbsp
לך הוא אולי מזכיר את איבקה, אבל אין לו את האתלטיות של סרג׳ (דאנק קונטסט דפק דאנק מהעונשין להזכירך) והוא גם לא הלפ דיפנדר טוב כמו סרג׳.
&nbsp
מצד שני התקפית, בניגוד לאיבקה הוא יוצר לעצמו ויש לו קורט ויז׳ן לא רע (הוא לא טאונס או גאסול מבחינת פאסינג גיים, אבל הוא גם לא איבקה או דיאנדרה). הוא גם לא מתבייש לקחת זריקות.
&nbsp
ממש לא רול פלייר.

rapgamer4ever

New member
רול פלייר הפך למושג יחסית גמיש

אם אתה מכיר את החלוקה של ג'יילן רוז לשחקני skill ושחקני will, הייתי ממקם את טרנר בצד של ה-will.

תכונות skill הן למשל דריבל, מסירה, משחק פוסט, קליעה. לדעתי יש לו 1/4 מהתכונות האלה כרגע.

תכונות will הן סייז, אתלטיות, ריבאונד, הגנה על הטבעת, יכולת לסיים Lobs. אני לא בטוח כמה תכונות הוא ממלא אבל יש לו את רובן.

לא חייבים לקרוא לו רול פלייר אבל כרגע הוא שחקן שלא יוצר יתרון על פני השומר אלא בעיקר פינישר. שאר הביג מן ברשימה הזאת יותר טכניים ממנו ועובדים יותר בפוסט ובאייסוליישן. יכול להיות שטרנר גם יהפוך לשחקן כזה מתישהו אבל היום אני לא רואה את זה אצלו. ליאור אמר שיש לו פוטנציאל להיות סנטר טופ 5 בהתקפה... עם מגוון הסנטרים שיש כיום לא הייתי מהמר על זה.
אם תסתכל על זריקות מטווח של שתי נקודות, 80% מהזריקות של טרנר מקורן באסיסט. לעומת 63% של בזינגה, 58% של טאונס ו-52% של אמביד.

עריכה:
העונה 66% מהזריקות מטווח 2 של איבאקה מקורן באסיסטים. אבל אם תסתכל על השנים הקלאסיות שלו באוקלהומה סיטי בתפקיד שאנחנו מכירים אותו, תראה שהוא בטווח של 74-83% זריקות מאסיסטים. כלומר ממש דומה לטרנר. העונה אין לי באמת מושג מה קורה עם איבאקה באורלנדו.

Cade Foster

New member
גם אני שמתי לב לרנסנס שעוברת עמדת הסנטר

אני לא חושב שנראה שוב פעם ביג מן שסוחב קבוצה לאליפות כמו בימי שאקיל אבל מצד שני עוד 3-4 שנים כבר לא נראה כל מיני רוי היברטים מקבלים מקסימום רק כי אין שחקנים בעמדה שלהם.

טופ 15 שלי + טייק על הצעירים:
1. אנתוני דייויס - לא צריך לפרט
2. מארק גאסול
3. קאזינס
4. טאונס - כנראה ישלוט בעמדה יחד עם דייויס ואמביד. אני חושב שהם רמה מעל שאר הביגמנים הצעירים.
5. ווייטסייד
6-7. דיאנדרה/גוברט. סך הכל מדובר באותו סוג של שחקן. הנטייה שלי היא גוברט כי הוא לא קלעי עונשין מזעזע אבל מצד שני הוא עוד צריך להוכיח שלא התפלקה לו חצי עונה מצוינת.
8. הורפורד
9. דראמונד
10. פאו גאסול
11. סטיבן אדאמס - אוקלהומה שיחקה אותה עם הבחירה שלו, מחזיק ממנו מאוד. פחות נגר ממה שחושבים ומשתפר כל הזמן. חושב שיהיה דרג ב' של הסנטרים - איפשהו בין דראמונד וטרנר
12. ברוק לופז
13. ולנצ'יונאס
14. אמביד - דירוג נמוך רק כי עוד מוקדם ובגלל סימן השאלה סביב הבריאות שלו.
15. פורזינגיס - אני חושב שעיקר הכישרון שלו הוא בקליעה האוטומטית שלו, הוא לגמרי נראה כמו דירק נוביצקי צעיר אבל מה שיפה בו שזה לא מגיע על חשבון הגנה ויש לו גם תכונות של סנטר. הוא גם גוף גדול מאוד. מעניין איך הניקס ישחקו איתו. אם ילטש את התכונות חוץ מהקליעה הוא ישתייך ללבל של אמביד/טאונס/דייויס.

יש עוד כמה שמות שאולי שווים טופ 15 כמו תומפסון ו-ווצ'ביץ' אבל הם לא מעניינים מספיק בשביל להכניס אותם לדיון, אני גם לא חושב שהם עדיפים על מישהו מהרשימה הזו. זה משאיר אותנו עם טרנר ויוקיץ'.

טרנר - יובל סיכם אותו די יפה. הוא פוטנציאל להיות סנטר טופ 3 הגנתית וטופ 5 התקפית, אבל כרגע הוא עדיין די בוסרי מבחינת מסה. הטנקים של הליגה אוכלים אותו חי, אם הוא לא יתחזק הוא יהיה אכזבה. חוץ מזה הוא די מושלם בהגנה על הטבעת, הוא לגמרי נמצא באזור החיוג של דיאנדרה ורודי וכבר עשה לעצמו שם של משנה זריקות. בהתקפה אני רוצה לראות אותו יותר אגרסיבי בפוסט ופחות חי על המיד ריינג', אבל כנראה שגם זה יגיע אחרי שיתחזק. סך הכל מבסוט עליו.

יוקיץ' - הרחבתי בתגובה הראשונה שלי בדיון. התקפית חוויה לראות אותו, לא כל יום רואים סנטר עם כזו ראיית משחק ויכולת מסירה. אבל אם לא ישתפר בהגנה הוא יהיה הקווין לאב הבא, כלומר יישב על הספסל ברבעים אחרונים של משחקי פלייאוף צמודים.

rapgamer4ever

New member
דירוג טוב

כרגיל הייתי מוריד קצת את הורפורד ובעיקר את פאו גאסול.
אמביד משחק ברמה יותר גבוהה ממקום 14 אבל אפשר להבין את הספקות. גם ליוקיץ' יש מקום בין ה-15.
נועם הזכיר את בלייק כשחקן שלא יכול לשחק 5 אבל בכל זאת יש הבדל שיוקיץ' הרבה יותר גבוה ממנו. כלומר יש לו יתרון ברור בריבאונד. רים פרוטקשן זה באמת התחום הכי חלש שלו והוא יהיה חייב להשתפר בו. אני חושב שב-long run הוא בכל זאת מיועד להיות סנטר.
מארק גאסול לא הרבה יותר מהיר או אתלטי או גבוה מיוקיץ' והוא טוב מאוד בהגנה. כנראה שיוקיץ' לא יגיע לרמה שלו אבל יש דימיון ביניהם בהבנת המשחק אז אני מעריך שגם יוקיץ' יוכל להגיע לפחות לרמת הסביר.

Cade Foster

New member
יש לו אבל בעיה אחת רצינית מאוד

הגנה. קראתי איפשהו שהוא הרים פרוטקטור הכי גרוע בליגה (קולעים עליו באחוז הכי גבוה מתחת לטבעת), וזה די בעייתי בעידן שבו הדרישה הראשונית מסנטר זה לדעת להגן על הטבעת לפחות ברמה סבירה.
&nbsp
אני חושב שלדנבר כדאי בכל זאת לנסות אותו ב4 ובמקום נורקיץ' פשוט להביא סנטר יותר אתלטי וגמיש שמביא את מה שיוקיץ' לא מביא.
&nbsp
התקפית הוא תענוג. פאו גאסול צעיר. אגב אני לא חושב שהוא אנדרייטד יותר, הוא מקבל יותר ויותר חשיפה בזמן האחרון.

fatnoam

Active member
אני מסכים עם זה אגב

גם בלייק גריפין סובל מזה, ולכן הוא לא יכול לשחק 5 בקונטנדרית.

אני חושב שדנבר יעשו בחכמה אם הם ילכו על ווילי קאולי סטיין, שהוא מתאים גם בגיל וגם ביכולות לדעתי. אלא אם ימצאו מישהו יותר ארוך ואתלטי.

עריכה - קאולי סטיין רשום כ-2.13, אז ממש לא צריך יותר ארוך ואתלטי. שיביאו אותו תמורת צ׳אנדלר או בארטון ויצאו לדרך.

אגב בדנבר אני מאוד אוהב את הגארדים הצעירים שלהם - מוריי והאריס, יחד עם מודאי, יוקיץ׳ וקאולי סטיין זו חמישיה צעירה ומאוזנת שיכולה לעשות הרבה ולהתפתח הרבה.

Cade Foster

New member
WCS רעיון נהדר, אבל חשבתי קצת מעבר

וגם סרג' איבקה עצמו שהוזכר בדיון (מסיים חוזה) יכול להיות להיט ליד יוקיץ'. הוא מספיק ארוך ואתלטי והוא בין שומרי הטבעת הטובים בליגה כך שאין בעיה שישחק 4 בהתקפה ו5 בהגנה. בנוסף הוא קולע מצוין מבחוץ ויחד עם יוקיץ' הם יכולים להרכיב קו קדמי מאוד מעניין ומגוון.

fatnoam

Active member
הוא בירידה לטעמי

ולכן גם באוקייסי לא חשבו יותר מדי ששלחו אותי.
&nbsp
קאולי סטיין מתאים לדנבר מבחינת הדור - הם אשכרה יכולים לבנות קבוצה של חמישה שחקנים טובים בני 22-23 שכולם עם פוטנציאל גבוה. למה לא?
&nbsp
ובלי קשר אם הייתי יכול הייתי מביא את שניהם, לדעתי בנכסים שיש לדנבר הם יכולים לעשות מהלך כזה, כי יש להם שחקנים גם שאורלנדו רוצים (ואורלנדו צריכים להחליט אם הם הולכים על איבקה או ביומבו מתישהו) וגם שסקרמנטו רוצה.

Cade Foster

New member
לא עוקב אחרי אורלדו

אבל לפי המספרים איבקה בעונת קריירה. כמעט כל הסטט שלו קפץ בהשוואה לעונה שעברה (לרוב אפילו שיאי קריירה) וכל זה בפחות דקות. הוא אולי לא טופ 20 כמו שהוא היה בשיאו באוקלהומה אבל הוא בטוח עדיין שחקן הרבה מעל הממוצע עבור העמדה שלו.
&nbsp
למה לא? תשאל את מינסוטה... שעם סגל מוכשר בהרבה נראית כמו שהיא נראית העונה. הקונספט הזה של "לגדול ביחד" לא עובד. רק במקרים נדירים מאוד כמו אוקלהומה של דוראנט (שמהרגע הראשון היה ברור שהולך להיות GOAT). צריך להכניס לשם דם קצת יותר וטרני.

rapgamer4ever

New member
איבאקה ממש לא בעונת קריירה

הוא קולע קצת יותר נקודות פשוט כי הוא עבר מקונטנדרית לקבוצת התקפה מהגרועות בליגה. אם תשווה את המספרים שלו לעונת 13/14 תמצא שאז הם היו יותר טובים, אבל בקבוצה של 60 ניצחונות.
אני חושב שאיבאקה היה בשיאו לפני 3 שנים בערך. האתלטיות שלו דעכה וגם היכולת ההגנתית שלו. עוד בעונה שעברה ראינו מגמת דעיכה באוקלהומה. בוא נאמר שהמספרים שלו באורלנדו ממש לא סותרים את המגמה הזאת (15 נקודות, 7 ריבאונדים, 1.6 חסימות שזה נתון בדעיכה מתמדת).
&nbsp
אני גם לא אוהב שאתה משרבב את שמה של מינסוטה לדיון אבל בסדר. אנחנו במאזן 10-10 ב-20 המשחקים האחרונים, למרות שרוב המשחקים הצמודים הסתיימו בהפסד.

Cade Foster

New member
מה שמרשים זה בעיקר האחוזים המשופרים

כמו שאמרתי אני לא עוקב אחרי אורלנדו לכן אני נזהר במה שאני כותב.
&nbsp
נו בסדר ואינדיאנה הייתה עד לפני רגע ב7-3 בlast 10. בינתיים הספקנו להפסיד ללייקרס ולחטוף 140 נקודות מדנבר. זה שאתם מפסידים הרבה משחקים צמודים - רק מחזק את הקייס שלי.

rapgamer4ever

New member
הם לא כאלה משופרים

אתה מוזמן לבדוק אבל איבאקה קולע באחוזים כמעט זהים בכמה עונות האחרונות. אם נחזור לעונת 13/14 אני חושב שהוא קלע אז לא פחות טוב מאשר בעונה הנוכחית. בכל אופן אי אפשר לבנות קייס של עונת קריירה על סמך 15 נק באחוזים בינוניים בקבוצת התקפה גרועה. לאיבאקה היו כמה עונות טובות מאוד באוקלהומה.
&nbsp
האמת היא שלא בטוח הבנתי מה הקייס שלך. אולי בגלל זה אני גם לא מבין איזו דוגמה משרתת מינסוטה. יש לנו סגל סופר צעיר שמשתפר עם הזמן ואם לא נגיע לפלייאוף השנה אז בשנה הבאה. עדיף לשלב צעירים כשרוניים עם וטרנים בינוניים כמו בניו אורלינס?

Cade Foster

New member
לא

אבל בהחלט עדיף לשלב צעירים כישרוניים עם וטרנים איכותיים, כמו איבקה.
&nbsp
הקייס שלי זה שנדירים מאוד המקרים שקבוצה צעירה גדלה ביחד והופכת בן רגע מקבוצה שנמצאת עמוק בלוטרי למועמדת לאליפות רק בגלל השיפור של הצעירים.

למעלה