ניקוי שרשרת?

Be Izi

New member
ניקוי שרשרת?

עכשיו אחרי ששמתי סכום מכובד לכול הדעות (מעל 600 ש"ח) על שרשרת O-RING וסט גל"ש חדשים, אני רוצה לשמר את ההשקעה שלי כמה שיותר. אני משמן כול 500-1000 ק"מ עם ספרי PG1 לשרשראות O-RING והאם יש טעם לעשות גם ניקוי לשרשרת לאופנוע שבחיים לא ירד אפילו לדרך אפר. אם יש צורך לנקות אז איך ועם מה?

C O L T

New member
לפי הצורך

אם נדבק חול, אבק או נוצות (או כל דבר אחר שתצליח להדביק לשרשרת), אז צריך לנקות, אפילו חייבים. נפט או קרוסין (אותו דבר, נדמה לי), סולר, WD40, כל אלה ימיסו את השמן הישן והלכלוך, בלי בעיה. יעלו אולי שמועות שחלק מהחומרים עלולים לחדור לתוך גלילי השרשרת ולהוציא משם את הגריז, הנסיון שלי מוכיח אחרת, לא נזק ולא שום דבר, ולמרות שאני קמצן, אני גם חולה בטיחות, והשרשרות אצלי מוחלפות בדיוק כאשר הן בסוף הבלאי הסביר - ומחזיקות 40 אלף ויותר, טוב, אני רוכב מאוד רגוע, חוסך בלאי. אולי דווקא בגלל הטיפול וההשקעה הרבה בשרשראות, העדפתי לקנות אופנוע שאין לו כזאת, אבל נשאר לי ה-TT של טיולי השטח, שמחדש לי חוויות שרשרת. ממיסים חזקים יותר לא מומלצים, בגלל יכולתם לייבש גומיות, כך גם בנזין, שבנוסף לכל גם דליק ונפיץ. גם אופנוע שלא יורד שניה מהכביש מלכלך את השרשרת, מכיר את הבוץ הדביק שהמשאיות מפזרות אחריהן ברסס אחיד? תכיר אותו עוד מקרוב, ואולי אפילו תדע את טעמו (איכס). דווקא בעניין השימון לא הייתי מוותר, שימון כל 500 ק"ם לפחות חובה. אחרי גשם, או רכיבה בשלוליות ובוץ - שימון מיידי חובה. אם תרצה לחסוך - אין ארוחות חינם, אבל אפשר ע"י קניה של שמן גיר סמיך, במקום התרסיסים היקרים, ואז שימון יומי, יותר עבודה, פחות כסף.

the jango

New member
ניקוי עם WD40 ודומיו (חיקוייו..)

על פי הצורך ולאחר מכן שימון עם ספריי יעודי. אורך חיי שרשרת נקבע בעיקר על פי הפרמטרים הבאים,לא על פי מידת חשיבותם: -מומנט המנוע. -משקל הכלי. -עצבנות יד ימין בעיקר בעת ההאצה בהילוכים הנמוכים. -תחזוקה.

BladeRunner

New member
לא בטוח שכדאי...../images/Emo132.gif

להשתמש ב WD לניקוי. משאיר שכבה דקה ( FILM ) הלוכדת לכלוך מקורי בתוכה. בוקר טוב

gray

New member
לא מספיק

תשמן כל 300-400 גג, ואחרי גשם תמיד. בדוק, 55000 ק"מ על שרשרת זאת הוכחה?

למעלה