ניקוי שרשרת

shaikin

New member
ניקוי שרשרת

שלום חברים כיצד מנקים שרשרת חדשה ? לפי מה שהבנתי היא מצופה בגריז. רכשתי את הביו-דגריזר, וגם את הכלי הייעודי לניקוי שרשרת, אבל אחרי שניקיתי אותה - היא עדיין דביקה, ונראה כי מכיסה בשיכבה של גריז. האם זה אמור להיות ככה? או לא עשיתי משהו נכון?

dyego

New member
אין שום סיבה לנקות שרשרת חדשה...

תן לה לעבוד, שמן אותה בצורה סדירה. נקה אותה כאשר אתה מנקה את האופניים (אני מנקה עם מברשת לניקוי ספות) והיא תשרת אותך היטב.

אם אתה רוכב בשטח אז כן

כבר היה שרשור בנושא לא מזמן. שרשרת של אופניים חדשות מצופה בגריז סמיך כדי לשמר אותה עד למכירה (לפעמים עניין של מספר שנים) גריז זה סופך אליו אבק/חול/בוץ כאשר רוכבים בשטח. מומלץ להורידו עם דגריזר, ולשמן עם שמן דליל שאינו סופך אליו לכלוך

shaikin

New member
כן, הבנתי את זה, אבל...

כמו שכבר כתבתי, הניסיון הראשון שלי להוריד את הגריז נחל כישלון. האם זה בסדר, ואמור להיות ככה והגריז ירד עם הזמן ? או שעשיתי משהו לא נכון ? האם הביו-דגריזר האדום שמוכרים בשופ@הרים הוא חומר מתאים לעבודה הזאת ?

nintense

New member
לדגרז או לא לדגרז ???

אין כל חובה לדגרז שרשרת חדשה והסיבה היא פשוטה - שרשרת מגורזת מחזיקה כ 3 - 5 רכיבות ללא שימון נוסף, בסוף התהליך היא ממש מלוכלכת וצריך לדגרז אותה ואז לשים שמן יבש (אם רוצים שתשאר נקיה), שמחזיק בין רכיבה לשתיים. השיקול הוא כלכלי פשוט - הרי לא ניתן להתחמק מדיגרוז, אך ניתן לחסוך 3 - 5 שימונים (-:

etal2

New member
אולי בתאוריה

אבל לדגרז שרשרת כשהיא עדיין מפורקת וחדשה זו עבודה אחרת לגמרי מאשר לנקות את השרשרת, הקסטה, המעביר והפלטות הקדמיות אחרי שהגריז כבר נמרח על כל המערכות 3-5 רכיבות ותפס מלא חול וגיפה. יצא לי לראות אתמול אופניים בני חודשיים שהבעלים לא דיגרז אותם ומערכת ההילוכים מלוכלכת כמו שלו לא ראיתי כבר הרבה זמן. אם הייתי צריך לבחור בין לנקות את זה לבין נקיון קצר לשרשרת ברור לי מה עדיף.

nintense

New member
על איזו תאוריה אתה מדבר ???

אתה כבר מדגרז את השרשרת... תן עוד שפריץ לקסטה, פלטות והפולים... החבר שלך רכב חודשיים על גריז מלוכלך... אני בחודשיים גומר בקבוק שמן.

etal2

New member
כנאראה שזה תלוי איך מסתכלים על זה

מנסיוני רכיבה עם הגריז המקורי של השרשרת מביאה למצב הזה מהר מאוד וברגע שאתה ממליץ למישהו לנסוע עם זה ככה ולנקות בעתיד אז תצפה לזה שהנקיון יגיע רק אחרי שכבר המצב קשה וקצת מאוחר מדי. מהכרות עם הבחור המדובר קשה לי להאמין שבחודשים הוא עשה יותר מ-5 רכיבות - בדיוק על פי המלצתך. אם אתה בשפריץ אחד מצליח לנקות גריז וחול שנכנסו עמוק לקסטה אז בבקשה תלמד גם אותי...

timon1

New member
זה מאוד תלוי באיזה סוג קרקע מתבצעות הרכיבות

אם אתה רוכב כביש ממרכז הארץ וצפונה באזורים שלא סובלים מסופות חול אז אפשר להשתמש בגריז עד שיתעורר הצורך לשמן או לנקות ולשמן תלוי במצב. לא יודע אם בשפריץ אחד ניתן לנקות לכלוך שהצטבר בעמל רב אבל אבל אם זה אפשרי אז הדגריזר של ג'ו יהיה פקטור הכרחי בתהליך. אחרי הדיגרוז כדאי לסובב קצת את הפדלים תוך העברת הילוכים ולחכות כמה דקות, השלב הבא יהיה להשפריץ על מערכת ההינע מים עם צינור גינה ב^90 לצירים עד שהעסק מתנקה, אם באותה נשימה תעבור גם על השרשרת באותו אופן תופתע מהתוצאות.. ברור שאין פתרונות קסם אבל יש שיטות מוצלחות ומוצלחות פחות.

nintense

New member
זה לא שחור או לבן...

שתי הדרכים טובות... שכל אחד יבחר לעצמו מה טוב לו יותר. לגבי דיגרוז, חשוב לעשות זאת לפני שטיפת האופניים כשהם יבשים לגמרי, משפריצים על כל מה שרוצים, מחכים 5 דקות, מברישים (אני משתמש במברשת שרשרת של פיניש ליין שמנקה הרבה יותר טוב מערכות ה"אקווריום" למיניהן, אך חובה לנקות איתה מחוץ לבית, בגלל שכל הלכלוך יורד לריצפה), את החלקים המלוכלכים ושוטפים עם מים. כל התהליך לוקח 5-10 דקות.

ohadamirov

New member
חפרתם! תעשו חיפוש,יש לכאן מלא נוסעים

בנוגע לתחזוקה של שרשרת ושימון.

למעלה