ניקוי רעלים...

YinYang

New member
ניקוי רעלים...

אז ככה, העניין הוא כזה: לפני חודש הכנסתי שינויים מאוד משמעותיים בתפריט שלי- הורדתי לגמרי מוצרי חלב, הורדתי לגמרי לחם(אפילו נטול שמרים) או כל דבר שמערב קמח,הורדתי את כל סוגי הסוכר, ואפילו התחלתי לעבור למזון אורגני שמכיל פחות רעלים. הסיבה לשינוי הקיצוני היא שלגוף שלי יש נטייה לאגור ליחה, שבעיקר מעיקה על איזור החזה והגרון(דיבור ונשימה בעיקר). מספיק שאני אוכל אחד מן המאכלים שציינתי, ותוך 5-10 דקות אני מתחיל להרגיש את המועקה ואת תחושת התקיעות, עד שלפעמים אני בקושי מצליח לדבר. אני מאוד רזה, ככה שלגוף שלי יש נטייה לאגור את הליחה ובין השאר זו אחת הסיבות שאני מושפע ממנה באופן כל כך מיידי. מרגע ששיניתי את התפריט התחלתי לסבול מאפטות ענקיות שלא עוזבות אותי, ובימים האחרונים אני סובל מ-40 מעלות חום, דלקת גרון וכאבי ראש נוראיים. ועכשיו לשאלה-את רוב הסימפטומים שמהם אני סובל ניתן להגדיר כחום ורעילות ברמות שונות. האם אתם חושבים שזו דרכו של הגוף שלי לנקות רעלים, ע"י הוצאת כל הרעלים לפני השטח? האם ניתן לייחס זאת לדה-טוקסיפיקציה זמנית, שבאה בעקבות השינוי התזונתי שלי? שלכם אייל

לא ממש מבין בתזונה, אבל כתבת שהורדת

הרבה מאכלים - האם גם הוספת אחרים כדי לשמור על האיזון האנרגטי והתזונתי? עד כמה שאני יודע, אפטות נגרמות בעיקר מחום בקיבה, שבתורו יכול לגרום גם לכאב ראש (סינים, תקנו אותי אם אני טועה!). חום בקיבה יכול להיגרם ממאכלים מתובלים, מטוגנים, שומניים... ועוד. אפשר להוריד חום בקיבה ע"י אכילת מאכלים "קרים" מבחינה אנרגטית, אבל אני לא בטוח שזה מה שאתה צריך.

YinYang

New member
קשה לי להאמין...

שהסיבה לתופעות שציינתי היא חום/אש בקיבה, מהסיבה הפשוטה שאין שום אתיולוגיה ברורה שאני יכול לחשוב עליה, וגם בגלל שאני לא סובל מתופעות אחרות שאמורות לאפיין את הפתולוגיה. בגדול... אני חושב שהתזונה שלי די יציבה- אני אוכל המון ירקות ופירות(בעיקר קרים), אומנם אני מעדיף אורגניים, אבל זה יקר מידי בשבילי. אני אוכל ביצים אורגניות, עוף/בשר(לא אדום), חומוס, טחינה, תפוחי אדמה ובטטות, פירות יבשים. אני לא נוגע במשומר, שומני, בשר אדום, מטוגן, קפה/מוגזים ושאר רעלים למיניהם. אולי זו בדיוק הסיבה שהגוף שלי מתחיל להפריש את כל הרעלים החוצה? מה דעתכם? אייל

איזה ירקות אתה אוכל?

אני קיבלתי אפטות מצנון/צנונית. נדמה לי שאפשר לקבל גם משום, אם יש רגישות. אבל שוב, זה לא התחום שלי. מי כאן מתמצא בתזונה?

גם לי קרה משהו דומה ../images/Emo3.gif

האמת שגם לי קרו כמה מקרים דומים ואני מאמין שזה חלק מהסיבות אם לא הרוב. מאז שהתחלתי ללמוד בתחום הזה קרו לי מקרים שונים ומשונים שלא קרו לי מעולם פתאום בתחילו לי כאבי בטן שלשולים הקאות וכל מיני ריאקציות לא נעימות שלא קרו לי כמעט לעולם ברמה הזאת. מה גם שהתחלתי ללמוד קונג פו ולאכול אוכל יותר בריא ובשעות יותר מסודרות וגם קיבלתי כמה טיפולים מסוגים שונים . אני כמעט בטוח ב100 אחוז שזה בגלל זה כי לא מצאתי סיבה אחרת והתחלתי להבין לאט לאט שהגוף שלי משתנה והוא מתחיל בתהליכי הבראה ופליטה החוצה של רעלים בדרך שהוא בוחר לעצמו. אני כבר לא אוכל כמעט בשעות לא מסודרות חלק מהמאכלים אני כבר לא נוגע והשינוי הזה בתפריט ביחד עם טיפול בגוף משחררים כנראה חסימות שהיו צבורות בגוף כל הזמן הזה ומכאן כל הריאקציות האלה.

מוטימוט

New member
מדוע החלטת "לנקות רעלים" ?!?!

...ועל סמך איזה אבחנה הגעת למסקנה שאכן יש חום ורעלים בגוף? ואם אבחנת רעלים בגוף, למה החלטת להוריד מוצרי חלב ? (שהם קרים באופיים ולכן אולי טובים לחום ורעלים)? מצבך הנוכחי, כפי שאתה מתאר אותו הינו של המצאות של חום ורעלים: כאב גרון, חום סיסטמי, דלקת גרון---- זה מצב של רעילות וחום נטו בריאות ובגרון, (שלא בהכרח קשור לכבד) ולא שום ריאקציה שתביא בחובה עתיד בטוח ושלום במזרח התיכון ללא טיפול. כפי ששמת לב אני בהחלט אנטי של דיאטות למינהם לניקוי הכבד שלא לצורך. אני תומך בהחלטתך להוריד מוצרי חלב שיש בהם לחות (אותה אתה מרגיש לאחר האכילה) אך זה מצביע על טחול וריאות חלשים, בהם הייתי מתרכז. בברכה מוטי

למעלה