זו רק חלק מהתמונה
כמובן שמי אוכל מזון מעובד, סוכר וקמח לבן יצור לעצמו רבדים של פסולת במעיים , מעבר לאי הנוחות, הרבדים האלו עלולים לפגוע ביעילות העיכול במקטעים שונים של המעיים, וכן ובקביל בדרך כלל נפגעת פלורת המעי. כל זה נכון, אבל זה רק הקצה של הבעיה של צבירת רעלים בגוף, שבגללה אנשים רוצים לעשות ניקוי רעלים. מעבר לבעייה של תפקוד המעיים, יש לנו בעיה של עומס יתר על הכבד, המרה, הכליות וכל האיברים הקשורים להרחקת פסולת. יש לנו צבירה של שומנים לא בריאים בדפנות כלי הדם (טרשת), יש לנו צבירה של תאי שומן שבתוכם מאוכסנים לעתים רעלים שהכבד לא הספיק לטפל בהם. שטיפת המעיים שאת כל כך מתלהבת ממנה , אינה מסייעת לכל הבעיוות האלו, ואפילו אינה מגיעה לכל המעי, אלא רק לחלק האחרון שלו. אז נניח שהייתי מאמינה שזו הדרך האולטימטיבית לנקות חלק זה של המעי, ועדיין אני אשאל - מה עם כל שאר המעי? ואם נחזור לחלק הזה של המעי, אני רוצה לחדד שוב את הסכנות שבשיטה הזו: 1. כתבה אסתר - יש סיכונים אמיתיים כתוצאה מעצם השימוש בשיטה - החל מסכנה של פגיעה פיזית ועד ניקוב המעי, המשך בפגיעה וחשיפה של פגם קיים כמו נקב או פוליפ, ויש המוצאים קשר לסרטן 2. שטיפה חיצונית מנוונת את הפעילות של המעיים, ולכן הבעיה של עצלות המעיים שנוצרה מתזונה לקויה רק מחמירה 3. שטיפה חיצונית שוטפת את פלורת המעיים, ולכן הבעי של עיכול לקוי רק מחמירה, אלא אם כן מי שמבצע את ההליך דואג לחדש את הפלורה (אני יודעת שיש מקומות שכן ודאגים לכך - לא בטוח שכולם). ואם מישהו רוצה להתעלם מהסכנות, ורוצה להתעלם מחוסר האפקטיביות של שיטה שנוגעת רק בחלק קטן מהבעיה, לטובת האמונה שניתן לנקות את הרובד רק בשיטה הזו - אז כמובן שגם זה לא נכון. ניקוי מאד אפקטיבי של המעיים נעשה בצירוף של שני מרכיבים שמחירם שווה לכל נפש: מים וסיבים תזונתיים. יש הנשבעים באורז מלא, יש הנשבעים דוקא בסיבים של שיבולת שועל, אבל אין שום ספק שניקוי אפקטיבי של המעיים מתרחש כאשר מפסיקים לאכול את אותם המזיקים, עוברים לתזונה עשירה בסיבים, ושותים הרבה הרבה מים. ניקוי זה אינו מוגבל רק לחלק התחתון של המעי, אלא מנקה את כל המעיים, והינו טבעי, ולכן מחדש פעילות של מעי שתפקודו ירד. בתור ערך מוסף, הפסקת צריכת הרעלים מקלה על הכבד , ובתנאים מסויימים מאפשרת לו להתחיל להתמודד גם עם רעלים "ישנים" שנצברו בגוף. זהו התהליך שנקרא בשפה העממית "ניקוי כבד" ובעצם הינו החזרת הגוף ומערכות ההפרשה שלו לתפקוד בריא יותר. מציעה לך להגיע למטפל שיעזור לך לשפר את התזונה , ואז לא תצטרכי להוציא כסף יקר, על הליך שתועלתו מפוקפקת וסכנות בצידו.