ניקוי רעלים

SHARON 103

New member
ניקוי רעלים

שלום, הייתי מאושפז במשך שבוע בבית חולים מיום שני לפני שבוע עד יום שני האחרון. אושפזתי עקב התלקחות חריפה של מחלת קרוהן שיש לי. במהלך האשפוז נחשפתי לכמויות אדירות של אנטיביוטיקות, סטרואידים, חומרי ניגוד (יוד לצורך סי טי), אקמולים, ועוד חומרים שעדיף לא לקחת בכלל. הרגשתי שהגוף שלי ממש נחלש ומותש ואני סובל עדיין מעייפות רבה וגם הזיעה שלי והפה הדיפו ריחות של חומציות וטוקסיות שכזאת (מן הסתם עקב התרופות). עכשיו אני מטופל בסטרואידים ואנטיביוטיקה (אני בבית עכשיו) והטיפול הזה הוא מיועד רק לתקופה הקרובה. שאלתי היא מה עליי לעשות (על פי הרפואה הסינית ועפ"י הידוע לכם) כדי לנקות את הגוף מכל הרעלים וכדי לחזק אותו ואת מערכות הגוף שלי? אני משתדל לשתות הרבה מים צלולים בימים האלה, אתמול אכלתי הרבה מרק עוף עם קצת ירקות מאודים וגם דייסה. (אסור לי לאכול דברים מוצקים בינתיים). מה ההמלצות שלכם? איך אתם הייתם נוהגים כמוני? האם חליטת עלים ירוקים / עלי נענע ושתייתם יכולה לעזור בניקוי הגוף? ** (ראוי לציין שאני אתייעץ עם הרופא שלי לפני שאני אבצע את ההמלצות כאן כי אני נוטל תרופות חזקות כרגע). הרבה תודה לעונים

ללא נושא

הייתי מתחילה לפני החליטות עם מולטי ביליון דופילוס פוס לשכך מעט את השפעתה של האנטיביוטיקה, מזון מחמם, כגון בטטות, אורז מלא וכאלו ולנסות אם אפשר להתחיל טיפול שמקיף את כלל מימדי חייך, בהצלחה/tapuzforum/images/emo201.gif

SHARON 103

New member
לא הבנתי את השורה האחרונה של תגובתך

למה התכוונת כשאמרת "להתחיל טיפול שמקיף את כלל מימדי חייך.."? מבחינת אנטיביוטיקה זה אמור להסתיים בעוד שבוע ואני שותה הרבה תה ואוכל אוכל חם ומזין. אבל השאלה היא האם יש המלצות נוספות שאפשר לשקול. תודה

מחלת קרוהן

השורש של המחלה, הוא ששווה התבוננות, מתי היא התפרצה ? האם היה סמוך (עד מס' שנים) לארוע משמעותי בחייך? באיזה עיתוי יש התפרצויות נוספות. מתוך ההבנה שגוף ונפש נכנסים ויוצאים באותה דלת, כדאי לשאול את עצמך שאלות נוספות על המציאות הרגשית של חייך. אני חושבת שתובנות בעניין יסייעו להתמודד עם המחלה וההתקפים בצורה קלה יותר, בהצלחה.

יניב ר2

New member
אני לגמרי מסכים עם דפנה

שהבנת הגורם להתפרצות המחלה ומה קורה סביב זמני האפיזודות, יהיו צעד משמעותי להתמודדות עם התקפי המחלה, אבל זה בנפרד מניקוי רעלים שהוא תהליך שמאוד רצוי לבצע בכל מקרה, רוב אושר ובריאות.

SHARON 103

New member
ללא ספק, קיים קשר בין הקרוהן לרגש../images/Emo62.gif

התסמינים הראשונים של המחלה הופיעו אצלי בגיל 16 עם תחילת כיתה י"א. זו הייתה שנת לימודים קשה במיוחד ותובענית טמאוד נלחצתי ממנה. ירדתי במשקל וסבלתי מהקאות לתקופה מויימת. לאחר מכן הכל הסתדר. שנה לאחר מכן בי"ב התסמינים שבו בצורה של אנמיה חריפה וחולשה וחוסר תיאבון ואז התחלתי במסע ארוך ומיגע של בדיקות עד לגילוי סופי של המחלה. ההתפרצות הראשונה שלי הייתה חודש לאחר תקופה מהלחוצות שהיו לי - באותה תקופה סבתי (שמאוד אהבתי) ז"ל נפטרה לאחר שסבלה בבית החולים במשך חודש שלם, זו הייתה תקופת הבגרויות שלי שלא היה לי זמן לנשום ובנוסף עברתי באותה תקופה מספר בדיקות לא נעימות ומטרידות לצורך גילוי סופי של המחלה. ההתפרצות האחרונה, לעומת זאת, לא מלווה במקרה רגשי חריף שאני מדחיק או חש באופן גלוי. בכל מקרה מאז שיש לי קרוהן כל מה שקשור ללחצים יומיומיים ופחדים שנובעים מהמחלה תופסים אצלי חלק נכבד יותר בתודעה. הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא....כיצד עליי לפעול ? תודה מקרב לב

יניב ר2

New member
כמו שכבר כתבו לך

אתה נמצא במצב עדין ולא הייתי ממליץ לנסות לטפל בלי איבחון של מטפל מוסמך. אני מבחין שיש הרבה דברים שדורשים טיפול אצלך וללא ספק הרפואה הסינית היא דרך מצויינת לטפל בהם ולהחזיר את הגוף לאיזון. בברכה יניב

יש טיפול שנקרא ניקוי אביב או ניקוי כבד

זהו טיפול שנוהגים להמליץ עליו ברפואה הסינית והוא מבוסס על דיאטה של שלושה שבועות שבה אוכלים רק מזונות מאוד מסויימים, הטיפול מצויין לאנשים שעשו שימוש בהרבה תרופות או נהגו לאכול מזון קלוקל שהתוצאה שלהם היא הרבה רעלים שהכבד אגר וזורמים במחזור הדם. השינוי לאחר הטיפול היא לפעמים דרסטי, האדם מרגיש הרבה יותר אנרגטי, מערכת העיכול אתאזנת והרבה בעיות שמהם סבלת בעבר נעלמות כלא היו. כמובן שזה לא ירפא את המחלה שממנה אתה סובל-הקרוהן, אבל זה אולי יעזור בין היתר למתן את הסימפטומים של המחלה. את הטיפול לא מומלץ שתתחיל בשלב הזה אלא רק אחרי שתתחזק קצת ורק לצורך הבנה, הטיפול הזה הוא לא מהסוג שבו אומרים לך להיות בצום מלפפונים או צום מיצים ושללי דיאטות מטורפות שקשה לעמוד בהן רפואה שלמה לך.

SHARON 103

New member
תודה על המענה

איך אני יכול לקבל מידע נוסף? עם מי להתייעץ? רופא משלים דרך קופה"ח? יש גם רופאים סינים דרך קופה"ח? תודה

שרון שלום

כרגע לא הייתי מנסה שום דיאטה דרסטית, תזונה מאוזנת היא מה שאתה צריך עכשיו ואל תתפתה לקבל שום הצעה מהאינטרנט בלי שאובחנת על ידי מטפל. יש טיפול ברפואה סינית בקופ"ח עם יתרנונות וחסרונות, יותר זול, אבל טיפולים יותר קצרים ופחות יחס אישי, אבל אם אין כסף זה פיתרון טוב. בכל מקרה כדי לטפל בקרוהן צריך סבלנות אבל תוצאות יגיעו. אני מצרף כתבה בנושא טיפול בקרוהן ברפואה הסינית אלעד שלו.

למעלה