ניקוי מס במקור... שאלה

shaniya

New member
ניקוי מס במקור... שאלה

לפני כשנה קיבלתי מלגה. מס הכנסה חייב אותי בניקוי מס במקור (גזירה חדשה). העניין הוא שמס הכנסה מסרב להשתתף בהוצאות (להכיר בהוצאות) מאחר והמדובר ברכישת מקצוע. אני עוד יכול (אבל לא רוצה) להבין מדוע ישנן גזירות מס על מלגות. אבל מדוע להקשות אפילו יותר במניעת האפשרות לקבלת החזרים ? אני משווה מצבי לסטונטים הלומדים איתי באירופה... לא רק שמרוויחים יותר (או מתוקצבים יותר), הוצאותיהם מוכרות במס. מה ניתן לעשות כדי לבטל את רוע הגזירה ומה ההיגיון מאחורי הסירוב להכיר בהוצאות (מלבד הצורך לממן לשר החוץ טיול נוסף?). תודה מראש יניב

mstern

New member
תשובה

אני לא רוצה להיכנס לכל הדיון הפילוסופי שלך אבל בקרוב עתידה להיכנס תקנה המעניקה נקודות זכות לבוגרי תארים אקדמיים לכמה שנים אחרי הגמר.

mosheabc

New member
אתה יכול לפרט על התקנה הזו?

מתי היא צפויה להכנס?

shaniya

New member
איני יודע על איזה דיון פילוסופי...

אתה מדבר... המלצת חיפוש באינטרנט (גם שלא הופנתה אליי ישירות) יכולתי לקבל גם בפורום המעריצים של בריטני ספירס. בכלזאת, אשמח לקבל אינפורמציה שתסייע לי להבין או לפתור את הבעיה. אחרי הכל המדובר בפורום העוסק במיסוי. תודה

mstern

New member
תשובות

ההשוואה בינינו לפרומים האחרים בהם אתה גולש מחמיאה ביותר, איפה עדיף? כשאתה משווה בין נכוי המס שלך לנסיעה לחו"ל של שר החוץ, זה דיון פילוסופי, לא? קיבלת את כל האינפורמציה שצריך ולגבי החיפוש, אני לא מבין את הבעיה שלך, מה כל כך קשה לכתוב בגוגל משהו כמו "מס הכנסה סטודנטים נקודות זיכוי"??? נכון שזה פורום שעוסק במיסוי אבל לא צריך להגזים.

shaniya

New member
בהחלט נחמד להבין שתגובותך...

קולעות וענייניות. מעניין הדיון הפילוסופי ועד מסקנתך המדהימה בעניין הפורומים בהם אני גולש. ברור שלא נעלבת והיית מקצועי עד הרגע האחרון. כמנהל פורום הייתי מודאג מתגובות שכאלה ואחרות ("יותר מדי שאלות יש לך") בפורום זה. מזל טוב. הרי לך פורום שאינו תורם במאומה. לו טרחת לשאול הייתי מסביר שלא בנקודות הזיכוי אני עוסק. אולי זה אני ואולי תגובתך הלא נעימה. כך או אחרת אני לא נשאר לפתור את הדילמה. זו תגובתי האחרונה לשמחתך ושימחתי.

mstern

New member
תשובה, למרות שמיותרת כי עזבת

קודם כל ברור שלא נעלבתי ומקצועי אני חושב שהייתי אבל ניתן להתווכח. מתי כתבתי שיש לך יותר מדי שאלות? הפורום הזה קיים מספיק זמן ואני מנהל אותו מספיק זמן בשביל להיות בטוח שהוא תורם יותר ממאומה, אבל בדמוקרטיה, כמו ששר יכול לנסוע לחו"ל (אולי תשמין אותו לביקור בהולנד) כשבא לו כך גם אתה יכול לגלוש לפורומים שבא לך ופירטת אותם בהודעתך...

benler

New member
אם כבר מדברים על סטודנטים

האם יש חדש לגבי הדיבורים על הכרה בהוצאות על לימודי תואר שני במנע"ס (בעקבות פסק דין בנק יהב) ? בן

mstern

New member
תשובה

קודם כל, פס"ד יהב היה לתואר ראשון ואינו תקדים. עניינית, רשות המיסים כנראה תיתן נק' זיכוי לבוגרי תארים אקדמיים אבל כלום עוד לא סופי.

tomerm1

New member
מה ניתן לעשות

כדי לבטל את רוע הגזירה? או, זה קל. תצטלם לתמונת פספורט, תוציא דרכון אירופאי, לא משנה איזה העיקר שיהיה של האיחוד , ואז הוצאותיך יהיו גם מוכרות במס כמו של הסטודנטים שלומדים איתך. או שמצד שני אתה יכול לחכות לשר האוצר בשדה התעופה בטיול הבא שלו, ואז לנסות ולשכנע אותו לבטל את הגזירה הנוראית של אי הששתתפות בהוצאות. בקיצור- תגיש בקשה למס הכנסה לקבל בחזרה את המס שנוכה לך.לפחות תרוויח משהו.

למעלה