ניקוי מנוע

yogev the king

New member
ניקוי מנוע

אמרו לי שלקחת מיברשת שיניים ולצחצח את המנוע, בסדר אבל אני מיתכוון פנימי מה לפרק וכו´ שלא יקרה מצב שאני ישאר עם חצי מנוע ביד ומתי עושים ניקוי מנוע? בברכה יוגב

hifly

New member
בשביל מה לפרק את המנוע???

אין צורך לפרק לגמרי,מספיק להוריד את המאייד,והמיכסה האחורי,ולנקות עם לחץ אויר,ושאר נוזלים טובים. אמיר

umbo

New member
ניקוי מנוע

בעיקרון כדאי לנקות את המנוע אחרי כל יום הטסה אבל מי שלא כל כך מתמצא, ממש אין צורך לפרק שום חלק כי הדבר דורש בדרך כלל גם החלפת אטם. בקשר לנוזל הניקוי הפשוט ביותר - קוראים לו נפט. הוא גם שומר על המנוע לתקופות שלא מטיסים.

hifly

New member
בעיקרון לא מנקים מנוע אחרי כל יום

אולי קצת אויר אם התלכלך באבק. אם אתה מתכוון לניקוי רציני אחרי מאות שעות עבודה,אז הנולים הם נפט,כמו שהוזכר או אפילו בנזין,רק תישתדל לא להשאיר את אטם הקרבורטור בתוך הבנזין. אמיר

umbo

New member
בעיקרון כן מנקים מנוע אחרי כל יום

לעומתך אני חושב שכן רצוי לנקות את המנוע בנפט - זה שומר עליו. באותה מידה טוב גם ע"י לחץ אויר או כל אמצעי סביר אחר. - בנזין וטינר פוגעים באטמים - בפרוש לא לפתוח את המנוע כי כל פתיחה כזו דורשת החלפת אטמים, אמנם המנוע ימשיך לעבוד עם אטם ישן אבל האטימה נפגעת - יש בריחת לחץ וביצועי המנוע יורדים. למי שזה לא קרה יש פשוט מזל. ניקוי להסרת הפיח (אם יש ירידה בביצועי המנוע) צריך להעשות ע"י חומרים מתאימים ובהחלט לא לעיתים קרובות

hifly

New member
אין לי שום בעיה עם הנפט

התכוונתי שלא צריך לפרק את המנוע כל יום אחרי הטסה. הכל גם תלוי איפה אתה מטיס ממיש מטיס על מסלולי כורכר חייב להקפיד על ניקיון המנוע אחרי יום הטסה,כמובן ללא פרוק. מי שמטיס במסלולי אספלט יכול לנקות ברמה יותר נמוכה,בעזרת לחץ אויר,ואחרי זה לשמן בשמן אפטר ראן. האמת שאני לא מנקה את המנוע בכלל אחרי יום הטסה.רק עם היתה לי נחיתה מיקרית בצידי המסלול וניכנס חול לאזור המנוע. ניקוי ע"י פרוק וכו זה קורה בדרך כלל שאני מעביר את המנוע לטיסן חדש אחרי ריסוק טוטאלי וכאלה. מעולם לא פרקתי מנוע מטיסן כדי רק לנקות אותו.אם הוא לא עבר נחיתה קשה וכו. והמנועים עובדים יופי,גם ללא שימון אחרי יום הטסה. במיקרה והמנוע הולך לעמוד הרבה זמן(מה שבדרך כלל לא קורה,אז צריך לנקות אותו ולשמן אותו.ולכסות בסמרטוט ספוג מעט בשמן. חוץ מזה אפשר להחליף מנוע כל כמה שנים,חדש זה טוב,וגם אנחנו מתקדמים עם הזמן. אני לא רואה שום טעם לסחוב מנוע 20 שנה. אמיר

noam weissman

New member
כן לניקוי מנוע

הטיפול במנועים יותר פשוט ממה שזה נשמע. קודם כל אני חולק על כל החכמים שאומרים שאין לפתוח מנוע ואו לנקות... מה תגידו שיש לי מנוע ROSSI בן 25 שנה שעדיין במצב מעולה. מנוע F1C שעושה 28,000 סל"ד. המנוע במצב הזה אך ורק בגלל ניקוי טיפול ואחזקה נכונה. אני ממליץ להתחיל בספר טוב (באנגלית) של HARRY HIGLY ניתן לקנות ב TOWER HOBBIES. או בכל ספר אחר ברמה המלמד טיפול נכון במנועים. בשתיי מילים על נושא מורכב, מנועי פלג שורפים מתנול וכמות הפיח (דלק טוב) נמוכה. באופן שוטף מספיק להניע את המנוע לאחר יום הטסה ולהפעיל את המנוע עד שהמנוע ניכבה מחוסר דלק. לשים קצת שמן מכונות תפירה בקרבורטור ולסובב את הנמוע מספר סיבובים ביד. פעם בתקופה, תלוי בכמות ההטסות ובשטח ההטסה יש לפחות לפתוח את ראש המנוע ואת מיכסה המנוע האחורי. יש לשטוף את המנוע עם טינר, MEK או סולבנט אחר. הסולבנט ימ יס את הפיח והשמן היבש. לאחר הניקוי הנמוע יבש. יש לשמן בשמן מכונות תפירה את המיסבים, מספר טיפות על גל הארכובה וקצת שמן בשרוול. להרכיב את ראש המנוע והמיכסה האחורי. שוב לסובב מספר סיבובים ביד ולכסות את המנוע בסמרטוט על מנת שלו יצבור אבק. במידה ומטיסים בשטח חולי ואו כורכר אני ממליץ לנקות לאחר כל הטסה. מה שכתבתי זה ממש על קצה המזלג. אני אשמח להעביר הרצאה מפורטת במסגרת ההרצאות שיהיו בקלוב התעופה. אני לא חושב שתהיה בעיה לאנשים שאינם פעילים להשתתף בהרצאות אלו.

אלי כץ

New member
אחזקה ותקלות מנועים - הרצאה

לדעתי הנושא מעניין וחשוב. אחזקה נכונה של המנוע חשובה וכדאי ללמוד אותה. נושא של איתור תקלות חשב מאוד. לדעתי גם על כך, ואולי במיוחד על כך, כדאי להעביר הרצאה. לדעתי הרבה מאוד אנשים מבזבזים זמן רב וכסף על ניסיון את תקלה שהיא בעצם פשוטה.

למעלה