ניקוי כלב

kukac731

New member
ניקוי כלב

נאמר לי שאסור לעשות אמבטיה/מקלחת לכלב כי אין לו בלוטות זיעה ולכן כל פעם שהוא יתקלח הריח יהיה חזק יותר.

אם כך הדבר, אז איזו אופציות אחרות יש שאפשר לעשות?

KallaGLP

New member
מותר, אבל...

יש להשתמש בשמפו מיוחד לכלבים ולעשות זאת לעיתים כמה שיותר רחוקות ורק כשממש מוכרחים (כלומר הכלב מלוכלך ו/או מסריח לאורך זמן). כעקרון, הרבה לכלוכים יורדים לבד (למשל כלב רטוב שנדבקים אליו חול או אדמה, לרוב יתנקה לבד לאחר שיתייבש), ולכלולים מקומיים אפשר לנקות על ידי מגבונים עדינים וכד'. ממש אין צורך לקלח כלב בגלל כל לכלוך קטן.

שירן ל11

New member
עדיף לעיתים רחוקות כמה שאפשר

כלב פרוותי כדאי להבריש לעיתים תכופות (מינימום פעמיים בשבוע). ההברשה מנקה את הפרווה די טוב. אם הכלב מנשיר, לדעתי כמעט ואין צורך לקלח אותו. כלבים שלא מנשירים צוברים יותר לכלוך, אבל עדיין המקסימום שאפשר לקלח אותם זה כל חודש וחצי, וגם ככה הם כלבים שמגיעים הרבה למספרה אז אפשר לוותר על מקלחת בבית. אם הרגליים מתלכלכות בבוץ למשל, אפשר לשטוף רק אותן בגיגית עם מים חמימים ולייבש עם מגבת. גם אחרי ביקור בים, שטיפה במים יכולה להספיק, במיוחד אם הולכים לים לעיתים תכופות. כשהכלב ממש מסריח, אפשר לחפוף ביום חמים עם שמפו מיוחד לכלבים אבל לא לעשות את זה יותר מאחת לכמה חודשים, אחרת העור שלו יתייבש והוא יסריח ויתגרד.

DAHUJI

New member
לכלבים יש בלוטות זיעה והם גם מזיעים... המיתוס לא נכון

יש להם בלוטות זיעה בכפות הרגליים (ולכן ריח התירס השרוף מהרגליים), בבתי השחי ובעוד כמה מקומות אסטרטגיים.
פחות לצורך הזעה פרופר כמו שאנחנו מכירים ויודעים הזעה (בהקבלה להזעה האנושית הריחנית והמקררת מאוד מבלוטות על פני שטח העור) ויותר לשם ענייני ריח, פרומונים, תקשורת בלתי מילולית ובעיקר נדיפות.
ובכל אופן, הם לגמרי מזיעים.

בטבע כלבים (וחתולים ושלל יונקים) אינם מתקלחים. נקודה. ובטח ובטח שלא מקלחת לנקיון כמו שאנו עושים ומכירים. אולי הם ישמחו מהתפלשות במים (או שלולית בוץ...), או טבילה אקראית (ולא אקראית - למשל לשם חציית גוף מים) באיזה מקור מים טבעי.
בטבע מתלכלכים הרבה יותר כי אין מי שישמור או יצעק עליהם שלא להיכנס או להתפלש בבוץ.
הפרווה והשמנים הטבעיים שעל גופם יודעים לסלק מפגעי לכלוך וריח די ביעילות ובצורה מעולה... ולכן לא רצוי לקלח כלב באופן כללי (כן, לא לקלח בכלל).
אבל בגלל שאנחנו בני אדם - אפשר לקלח כלב אם הוא ממש מריח לא טוב (ולא, אני לא מתכוון לעובדה שהוא "מריח כמו כלב") או התפלש באיזשהוא דבר מסריח בעליל.
ב"שוטף" - פעם ב- 3 חודשים זה ממש די והותר. כמובן רק עם שמפו כלבים ייעודי ומתאים (אפשר גם בלי שמפו ורק עם מים חמימים ושפשופים נעימים). עם מים חמימים ולא קרים או חמים. בנחמדות ותוך כדי השריית רוגע ואווירה נעימה ולא מלחיצה ולוחצת.
ועדיין, כלב יריח כמו כלב ואני ממש לא מבין ומתחרפן מאלו שמתאמצים ומשתדלים נורא שכלב הצעצוע שלהם יריח כמו בגד שיצא מכביסה...

kukac731

New member
אין מה להתחרפן

לא ביקשתי שהוא יריח כמו כביסה ואפילו לא חשבתי לשים עליו מרכך.

אבל יש מקרים שיש לכלב ריח רע חזק ולכן צריך לעשות משהו בנדון. הפיתרון של שמפו לכלבים נשמע הגיוני.

אם מישהו היה רוצה כלב צעצוע הוא היה יכול לעשות זאת בזול יותר. אין צורך בוטרינר, חיסונים, אוכל וכו'.
לכן, נדמה לי שאתה קצת מגזים...תרגע

KallaGLP

New member
שימי לב - הוא לא אמר שאת אומרת או חושבת כך.

הוא כתב בכללי שהוא מתחרפן מאלה שמצפים שהכלב יריח כך. משום מילה שלו לא משתמע שהוא חושב שזו את. את לא כתבת שאת מצפה לזה ולכן אין לך כל סיבה להניח שהוא טוען שכן או מותח עלייך ביקורת. זו כבר לא פעם ראשונה שאת מייחסת לאנשים כוונות שליליות כלפייך (כעס, התחרפנות) ומגיבה להם בצורה בוטה. אני סבורה שאת זאת שמגזימה וצריכה להירגע, חבל לנהל ריבים בכל שרשור.

kukac731

New member
ברור

מאליו שאם הוא עונה לי הוא מתייחס אלי.את לא חושבת?

אם מישהו לא רוצה שאתייחס למה שהוא אומר בצורה שלילית שלא יגיב לי בצורה שלילית - אחרת זה משתמע

KallaGLP

New member
לא, זה ממש לא משתמע. איך הגעת למסקנה הזו?

הייתי אומרת שנהפוך הוא - מצורת ההתבטאות שלו ברור שהוא לאו דווקא התכוון לאדם ספציפי כלשהו ובטח לא אלייך. הוא פירט את דעותיו בכללי, זה שזה היה בתשובה אלייך זה ממש לא אומר שהוא חושב שאת חלק מאותם אנשים. לדעתי הפרשנות שלך בתקשורת בינאישית אינה נכונה במצבים כאלה וזה חבל כי זה מקשה גם עלייך וגם על הסובבים אותך.

kukac731

New member
אם אין לך היגיון

או שמא את מגיבה כך מסיבותיך, יהיו אשר יהיו, אין זה אומר שהגיונך תקין.

אם היית שואלת מישהו שאלה והוא היה אומר בנושא ששאלת משהו מקומם ברור שהיית חושבת שמדובר בך.

אם אותו אדם שענה רצה להגיד את דעותיו האישיות ללא קשר אליך הוא היה צריך להבהיר שאין מדובר בך אלא במשהו אחר. מכיוון שלא היה כך הדבר - אין צורך להתווכח על המובן מאליו.

בקשר לתקשורת הבינאישית שלי אז קודם כל אינך מכירה אותי ולכן אין לך זכות לומר דבר. אך אם את מתעקשת אומר עליך שלצדד בצד כלשהו זה דבר אחד אך להרים את האף זה פשוט מוגזם - מראה על יהירות. האם זה נכון? אולי, לא יודעת. אבל שוב זה רק מתגובתך האחרונה. היית רוצה שישפטו אותך על משפט וישימו אותך בקטגוריה כלשהיא? אני מקווה שלא.
גם אני לא רוצה - או כמו שאומר הפתגם היהודי "אל תעשה לחבריך מה שלא היית רוצה שיעשו לך". אני חושבת שזה אומר הכל.

בנוסף לכך, מכיוון שאין לך מושג קלוש עלי, אז בוא אומר בתמצית - טוב שאת לא פסיכולוגית כי היית פושטת הרגל. ממש "קלעת" בול מי אני - עד כדי גיחוך.

אנ1נא

New member
אם אני נכנסת לחדר ומוצאת בו הרבה אנשים מטושטשים

הייתי בודקת אם אולי אני צריכה להחליף משקפיים

KallaGLP

New member
הדבר היחיד שיש לי לומר הוא

שאם תמשיכי להתבטא בסגנון מתלהם לגופם של גולשים - הודעותייך יימחקו ללא אזהרה נוספת.

אנ1נא

New member
את רואה כעס, רוגז, התלהמות

ושאר רגשות שליליים במקומות בהם אחרים אינם רואים אותם.
אפשרות אחת - יש לך יכולת זיהוי יוצאת מגדר הרגיל לדברים כגון אלו, ובעוד אנו עיוורים ל"אמת" וסבורים כי הגיבו לך תגובה נעימה ואינפורמטיבית ללא שמץ של כוונה או אמירה שלילית כלפייך, אנו טועים ואת צודקת.
&nbsp
אפשרות שניה - התגובות אכן אינפורמטיביות ונעימות, ואת משייכת להן ולכותב אותן (שהשקיע עבורך ממרצו ומזמנו) כוונות, רגשות ומחשבות פוגעניות שלא בצדק.
&nbsp
אני מניחה שקשה יהיה לי לשכנע אותך כי הפרשנות שלך שגויה. צר לי על כך, לא רק כיוון שאני חושבת שזו אמת אלא גם כי אני חושבת שזו דרך מוצלחת ויעילה יותר עבורך ועבור הסביבה. אפילו אם לדעתך יש מקום לפרשנות שלילית בנוגע לכוונות של העומד מולך, את לא מצליחה לראות אפשרויות אחרות? לחשוב שיש סיכוי שהתגובה נאמרה בלב תמים? מה יותר גרוע, לטעות לחיוב או לשלילה? אם הגבת באופן נחמד למישהו שאולי הגיב באמת בכעס, לא גרמת נזק. לעומת זאת, אם שפטת שלא בצדק מישהו שהעניק לך תגובה מכבדת ומושקעת ללא שמץ כוונה רעה, וגמלת לו בתגובה מהסיגנון בו בחרת להגיב, בה משובצות האשמות, נזיפות ועקיצות - הרבה שליליות מיותרת נוצרת שלא בצדק. חבל. לא הוגן כלפיהם, ולא נעים לאף אחד שקורא את התגובות שלך. אני מניחה שגם לך לא נעים באווירה זו.
&nbsp
חומר למחשבה.

DAHUJI

New member
קוקה, תראי איזה יום מדהים היום

מי אני בכלל שאתן לך הוראות, עצות או המלצות... ועדיין, כללים ממש טובים לחיים:
לפני שאת עונה - בבקשה תנסי לקרוא פעמיים את התשובה שאנשים טרחו והגיבו לך
(ולאו דווקא ניסו לעקוץ אותך בה)...
ואחרי שאת רושמת ורגע לפני שמפרסמת - תקראי פעמיים גם את התגובה שלך ותראי שהיא עניינית ומתאימה להלך הרוח

תראי, אני משתדל לענות קודם כל עם מידע אינפורמטיבי ולכן התשובות שלי ארוכות, מפורטות ושכוללות שלל מרעין דנכתבין. אני גם מאוד משתדל שכל מה שאני רושם יהיה מבוסס ככל האפשר מדעית/מחקרית עד כמה שניתן.
אני מתייחס ברצינות לכל עניין נתינת העצות או כתיבת תשובות לאנשים שמסתמכים על חלק מהתשובות והדיעה שלהן בהחלט יכולה להיות מוטה על פיהן.

אז סליחה, אבל אני לא רואה איך מהתשובה שלי משתמעת אפילו רמיזה קלה שאת ביקשת שהוא יריח כמו כביסה.
לא התכוונתי אלייך כשרשמתי "אלו" ואם קוראים בצורה רגועה ומתעמקים בתשובה, אני כמעט בטוח שלא ניתן להתבלבל. זו הייתה הערה אגבית בסופה של תשובה רצינית ומפורטת שלא מקצרת במילים, ונדמה לי שכל מה שנשאר לך בראש מהתשובה זו רק ההערה האגבית הזו...

כשכתבתי את ההערה הזו, דווקא חשבתי על זוג ידידות שלי וכלבת הבולדוג הצרפתי שלהן, שעוברת מסכת מקלחות כמעט אחרי כל טיול רציני בחוץ (לא היומיומיים), בתדירות של כמה פעמים בחודש. היא חייבת להריח טוב, כשהכוונה לריח של שמפו, בושם או כל רעיון אנושי אחר. ריח של כלבה לא מתקבל על הדעת. היא גם מתנוגבת במיני מגבונים שונים על בסיס יומיומי, שלא נאמר שעתי - ניגוב הגון אחרי קקי, ניגוב הגון אחרי כל טיול יומי (היא הרי מסתובבת בבית עם כפות הרגליים המטונפות הללו שרחמנא ליצלן טיילו במדרכות העיר)... וכו'.

את בהחלט צודקת ובהחלט יש מקרים וסיטואציות שבהן לכלב יש ריח גוף/פרווה חזק וניכר מאוד עד מסריח (כמו למשל אחרי טבילה בים תיכון), ואת לא צריכה ממני אישור לכך. את גם לא צריכה אישור ממני לקלח את החמוד שלך פעם בחודשיים-שלוש, עם שמפו מיוחד לכלבים, במים חמימים (לא קרים מדי או חמים מדי), תוך כדי הקניית סיטואציה נעימה וחביבה ולא בבלאגנים, ובכל פעם שאת מרגישה שריח הגוף/פרווה שלו ממש חזק וניכר עד מסריח.

נרגעתי

kukac731

New member
תודה וגם...

מקווה שהיא תאהב זאת.
יש לה בעיה. אתמול לקחתי אותה לוטרינר והוא אמר שיש לה פיטריות באחד האוזניים שמוציאות ריח רע חזק. רק אחרי יום אחד של טיפול (הטיפול אורך שבועיים) וכבר יש לה ריח קצת פחות חריף.
אבל בכל זאת, זה לא נעים...

זה לא ממש אובייקטיבי, אבל האמת היא באמת ממש חמודה.

שירן ל11

New member
יופי! דלקת אוזניים היא באמת מסריחה וגם מאד כואבת

ולפעמים לדלקות יש נטיות לחזור, במיוחד בכלבים עם אוזניים שמוטות ופרוותיות, כי הן פחות מאווררות. כדאי לבדוק אחת לכמה ימים את המצב האוזניים, כדי לתפוס את הדלקת בהתחלה. לכלב שלי היתה דלקת איומה אז אני הופכת לו את האוזניים קצת שיתאווררו, אבל נראה לי שזה וודו :)
רפואה שלמה

kukac731

New member
כן יש לה אוזניים שמוטות

אבל הוטרינר שלי אמר שלא בגלל זה יש לה פיטריות.

זה באמת מגרד לה והיא קצת מיבבת. אבל מה אני יכולה לעשות? רק לתת לה את הטיפול ולעודד אותה בכל דרך.

הפיטריות שלה זה באמת כרוני וזקוקים למעקב. אבל היא במעקב. הבעיה שלי היא שאני עושה לה את הטיפול באוזן היא לא כל כך אוהבת זאת וצר לי עליה.

שאלי וטרינר אם צריך כל תקופה מסויימת לנקות או לאוורר. אם לא צריך אז חבל לי עליך. את עושה לעצמך עבודה נוספת.

שירן ל11

New member
מהניסיון שלי, הטיפול כואב בהתחלה אבל אחרי יום-יומיים משתפר

ואז גם יש יותר שיתוף פעולה. בהתחלה כל האיזור כל כך רגיש שהם ממש מתנגדים, אבל כדאי להתעקש ולעסות קצת את האוזן אחרי מתן הטיפות, שלא תנער מיד את הראש ואחרי שניה כל החומר יצא החוצה. אולי גם לצ'פר בחטיף? הפטריה כרונית? את זה אני לא מכירה...
גם לכלב שלי היתה פטריה, אבל הטיפול העביר אותה.
אני לא עושה ניקוי, רק בודקת לוודא שהאוזניים לא אדומות, וקצת הופכת אותן לאוורור. פעם ראיתי שאוזן אחת מתחילה להיות אדומה ולהציק, אז שמתי טיפות יומיים וזה עבר ולא התפתח לדלקת חריפה.

למעלה