קוקה, תראי איזה יום מדהים היום
מי אני בכלל שאתן לך הוראות, עצות או המלצות... ועדיין, כללים ממש טובים לחיים:
לפני שאת עונה - בבקשה תנסי לקרוא פעמיים את התשובה שאנשים טרחו והגיבו לך
(ולאו דווקא ניסו לעקוץ אותך בה)...
ואחרי שאת רושמת ורגע לפני שמפרסמת - תקראי פעמיים גם את התגובה שלך ותראי שהיא עניינית ומתאימה להלך הרוח
תראי, אני משתדל לענות קודם כל עם מידע אינפורמטיבי ולכן התשובות שלי ארוכות, מפורטות ושכוללות שלל מרעין דנכתבין. אני גם מאוד משתדל שכל מה שאני רושם יהיה מבוסס ככל האפשר מדעית/מחקרית עד כמה שניתן.
אני מתייחס ברצינות לכל עניין נתינת העצות או כתיבת תשובות לאנשים שמסתמכים על חלק מהתשובות והדיעה שלהן בהחלט יכולה להיות מוטה על פיהן.
אז סליחה, אבל אני לא רואה איך מהתשובה שלי משתמעת אפילו רמיזה קלה
שאת ביקשת שהוא יריח כמו כביסה.
לא התכוונתי אלייך כשרשמתי "אלו" ואם קוראים בצורה רגועה ומתעמקים בתשובה, אני כמעט בטוח שלא ניתן להתבלבל. זו הייתה הערה אגבית בסופה של תשובה רצינית ומפורטת שלא מקצרת במילים, ונדמה לי שכל מה שנשאר לך בראש מהתשובה זו רק ההערה האגבית הזו...
כשכתבתי את ההערה הזו, דווקא חשבתי על זוג ידידות שלי וכלבת הבולדוג הצרפתי שלהן, שעוברת מסכת מקלחות כמעט אחרי כל טיול רציני בחוץ (לא היומיומיים), בתדירות של כמה פעמים בחודש. היא חייבת להריח טוב, כשהכוונה לריח של שמפו, בושם או כל רעיון אנושי אחר. ריח של כלבה לא מתקבל על הדעת. היא גם מתנוגבת במיני מגבונים שונים על בסיס יומיומי, שלא נאמר שעתי - ניגוב הגון אחרי קקי, ניגוב הגון אחרי כל טיול יומי (היא הרי מסתובבת בבית עם כפות הרגליים המטונפות הללו שרחמנא ליצלן טיילו במדרכות העיר)... וכו'.
את בהחלט צודקת ובהחלט יש מקרים וסיטואציות שבהן לכלב יש ריח גוף/פרווה חזק וניכר מאוד עד מסריח (כמו למשל אחרי טבילה בים תיכון), ואת לא צריכה ממני אישור לכך. את גם לא צריכה אישור ממני לקלח את החמוד שלך פעם בחודשיים-שלוש, עם שמפו מיוחד לכלבים, במים חמימים (לא קרים מדי או חמים מדי), תוך כדי הקניית סיטואציה נעימה וחביבה ולא בבלאגנים, ובכל פעם שאת מרגישה שריח הגוף/פרווה שלו ממש חזק וניכר עד מסריח.
נרגעתי