ניקוי כלב

kukac731

New member
כל הכבוד!

אני ממש מתרשמת! ברצינות, כי זה מה שאמר הוטרינר.
הוא לא דיבר על איזה הרגשה יהיה לה אך אני מתכוונת לטיפול. אני נותנת לה חומר ששוטף לה את האוזן הבעייתית, מעסה, מוציאה במקום שהוטרינר אמר עם צמר גפן את האיכסה ומחכה 15 דקות.
לאחר מכן, שמה לה 2-3 טיפות של חומר אחר.
הראשון שוטף את מה שיש והשני הורג את הטפיל.

ושוב צדקת, אחרי יום היא כבר לא יבבה. אך לצערי כל פעם שהיא רואה את אחד הבקבוקים היא בורחת לחדר אחר. אומנם היא כלבה טובה ושאני קוראה לה היא חוזרת אבל היא ממש ממש לא ששה לכך.

בקשר לחטיפים, זה נכון בהחלט אני מתכוונת לקנות לה.
שאמרתי חריפה התכוונתי שהטפיל היה כל כך הרבה זמן עד שהוא הרחיב לה את הקונכיה שבאוזן. זה לא ממש קונכיה כי היא בפנים אלא מה שיש שבחוץ. כתוצאה מכך אין רוח אחד מהשני והחמצן מהאויר לא יכול להיכנס. מה שממש לא טוב.
לכן זה כרוני.

לצערי, בזמנו היא לא היתה איתי ולכן לא תפסתי את הבעיה בזמן.

giri

New member
נקודה למחשבה

היי,
לנו היה בזמנו כלב שסבל מבעיות מתמשכות באוזניים, הוא הגיע לאימוצנו אחרי שננטש בין היתר בגלל מצב האוזניים שלו (שהיה נוראי - תלמים של הפרשות מוגלתיות ספוגים בפרווה וצחנה עזה).
בכל מקרה - המקרה שלו קרוב לוודאי לא זהה, אצלו המקור היה טפיל ולא פטריה, אבל (וכאן מגיע החלק ששווה לבדוק!) אחרי שהוטרינרית שלנו טיפלה בו כמה חודשים ולא הצליחה להפטר לחלוטין מהבעיה, אלא רק לשפר אותה, היא הפנתה אותנו למומחית אוזניים בבית דגן, ואחרי כמה חודשים של נסיונות שונים היא הצליחה לפתור את הבעיה (היה שם סיפור שלם, כי הוא קולי, ואי אפשר היה לתת איברמקטין, שהוא הטיפול המקובל לטפיל שהיה לו, בלה בלה בלה... בסוף מצאו פתרון).
אני סוטה מהעיקר. בכל מקרה... בנוסף לטפיל הזה, מה שלמדנו שם באמצעות בדיקות, הוא שקאזה שלנו היה אלרגי לעוף, ואצל כלבים זה מתבטא לעתים קרובות בבעיות אוזניים, או באוזניים שהופכות יותר רגישות לטפילים, פטריות, דלקות ועוד.
בנוסף לטיפול הנקודתי, העברנו אותו לדיאטה מתאימה, ומצב האוזניים שלו השתפר פלאים ובהמשך חייו דרש הרבה פחות התייחסות. עד שעניין האלרגיה אובחן, נראה היה שנדרש טיפול שוטף על מנת לשמור את האוזניים שלו נקיות מספיק בשביל שלא תחזור הדלקת, אבל עם הדיאטה המתאימה ירדנו לניקוי האוזניים פעם בכמה חודשים והוא היה בריא לחלוטין עד יומו האחרון (שש שנים אחרי שהצלחנו להפטר מהדלקת הראשונית, שלצערי גם גבתה את השמיעה שלו באוזן אחת).
&nbsp
יצא ארוך... בכל אופן, שווה להתייעץ ולברר את העניין, ייתכן שתזונה אחרת תוכל לסייע גם לכלבתך בייצוב מצב האוזניים. לי לא היה מושג עד שהיה לי כלב אלרגי שיש בכלל בעיה כזו, או שהיא תתבטא דווקא בבעיות אוזניים מכל הדברים שבעולם.
&nbsp
נ.ב. התמונה מקסימה לאללה. היא רטריברית חלקה במקרה?

kukac731

New member
הסבר אולי ארוך

אך מעניין מאד. בכל אופן, אני בדיוק עכשיו באמצע טיפול שנתנו לי ועוד חמישה ימים צריכה לחזור לוטרינר.
אצלה זה לא פיטריה - שכתבתי את זה טעיתי כי זה עשה לי אסוסיציה עם סיפור שקראתי - אלא תולעת שמרים. היא ממשפחת השמרים שאנו אוכלים אך כמובן אי אפשר לעשות ממנה לחם...

בכל אופן, זוהי מחשבה מעניינת אך אינני יודעת למה היא יכולה להיות אלרגית - כל מה שהיא מקבלת זה מים לשתיה ואוכל יבש לכלבים. בלי שטויות, בלי ממתקים או כל דבר אחר.
אבל, סתם כגיבוי, תוכל לשלוח לי את השם והכתובת של המומחית בבית דגן?
דרך אגב, בלי קשר לכלבתי, הצטערתי מאד לשמוע שכתבת "עד יומו האחרון". אני משתתפת בצערך.
בקשר לתמונה, היא לא רטריברית אלא חצי לברדור וחצי גולדן.

giri

New member
אצל קאזה היתה בעיה דומה

תודה על ההשתתפות בצער - קאזה שלנו חי חיים טובים מאד עד שנפטר בשיבה טובה
תמיד נזכור אותו.
&nbsp
מה שהוא היה אלרגי אליו היה האוכל היבש שלו, שהיה מבוסס על עוף. כלומר אלרגיה לעוף.
למיטב זכרוני זו היתה ד"ר גילה צור. בכל מקרה לכלבים אלרגיים יש מבחר של מזונות שלא מכילים עוף, ובמקרה שלו הלכנו על אוכל היפואלרגני שמבוסס על דגים ותפו"א והיו תוצאות טובות. בהמשך חייו יצא שהוא אכל מזונות שונים, וגם הבחנו שבשר בקר וכבש מעוררים יותר תגובה מדגים גם אם פחות מעוף.

אני מודה - לא מקלח את הכלבים שלי בכלל. בכלל בכלל לא.

ועדיין פרוותם נקייה ומריחה טוב. השיטה שלי: יש לי את הפריבילגיה לקחת אותם לים מדי זמן מה. הם נכנסים לשחות במי הים המלוחים, וכנראה שמי המלח ממיסים את השומנים ומסירים את הלכלוך שהצטבר על פרוותם.
&nbsp
כשהם יוצאים כל מה שנותר לי זה רק לשטוף אותם במי ברז, שטיפה קלה, בעיקר כדי להסיר את החול והמלח - והם נקיים ומדיפים ריח טוב ורענן כמו חדשים!

kukac731

New member
איזה כיף לך

אני אין לי את האפשרות הזאת - עדיין. אני גרה בירושלים.

אבל באפריל זה ישתנה ואני אגור בבקעת הירדן שכמובן ים המלח קרובה.

כמה זמן הם במים? יש מינימום של זמן שצריך לפי ידיעתך?

kukac731

New member
או.קי, אז אין לי

שום דבר לומר חוץ מ...איזה כיף לך לפביבלגיה הזו.

שירן ל11

New member
זה תלוי מאד בסוג הפרווה של הכלב

אנחנו המצאנו את החפיפות, אבל גם פיתחנו גזעים שונים שזקוקים לטיפוח.
כן, צריך להפחית במקלחות, אבל יש כלבים שצריך לחפוף (הפחות מנשירים) ולהבריש כמובן, אחרת הם יהפכו לסחבה.

למעלה