ניקוי כיור מחלודה

דגיתי

New member
ניקוי כיור מחלודה

יש לי כיור מטבח שעשוי מחומר לבן (כמו הכיורים הכפולים שקונים), שאיני יודעת מהו. זו לא חרסינה וכמובן לא נירוסטה. הכיור התלכלך מחלודה (רשת טיגון שהחלידה ונשארה בכיור, השאירה סימנים). איך לנקות???

נסי עם משחת אסטוניש

שפשפי עם סקוטש ומשחת אסטוניש ניתן להשיגה במרכולים או בחנויות כגון הום סנטר נמכרת בקופסא כחולה.

דגיתי

New member
תודה, עוד רעיונות?

אני צריכה באמת לקנות חומר ניקוי טוב לכיור. למה עוד טובה האסטוניש (אם אני כבר משקיעה...)?

goanin

New member
אני משתמש בחומצת מלח

"חומצה קלין" בסופר. מוכר גם כ"מי אש". עם זאת - אני לא יודע ממה הכיור של עשוי. הכיור שלי מעפן והוא לא כמו כיור של אמבטיה, אלא לבן עם סימנים. והוא גם כפול (נראה לי שזה אותו כיור אבל אני לא יודע...). נסי את החומצה על מקום נסתר, כדי להוציא אפשרות של פגיעה בכיור. צריך לשפשף קצת והכל יוצא.

goanin

New member
חומצה מפחידה אותך?

למה? בסיסים עוד יותר מפחידים ויותר מסוכנים (אבקת כביסה או מסירי שומנים למשל). מלח לימון הוא חומצה חזקה למדי, וחוץ מזה - מנקי אסלות וכיורים מכילים את אותה חומצת מלח ובאותו ריכוז! נסי.

נועם@בת

New member
למה בסיסים מסוכנים יותר?

יש הרבה דברים שיכולים לגרום לחומר שיהיה מסוכן. זה תלוי בחוזק החומצה/ בסיס, בריכוז החומר, בהרכב שלה- כלומר בסוג היונים שמשתחררים ממנה. כשמכניסים חומצה בריכוז 8% לתוך חומר ניקוי היא נמהלת עם יתר המרכיבים (למיטב זכרוני הריכוז שרשום על האריזה הוא ריכוז התחלתי של החומצה). לעומת זה חומצה שקונים בבקבוק היא חומצה נטו. בתיה

goanin

New member
בתיה

כשאני אומר שבסיסים מסוכנים יותר אני עושה הכללה גסה מאד. אני עושה אותה כי אם כבר אנחנו מפחדים ממשהו צריך לפחד מבסיסים. אם ניקח סודה קאוסטית מול חומצת מלח באותו ריכוז - הסודה לוקחת. הרבה יותר מסוכנת. לדוגמא: חומצת מלח המדוברת נמצאת בקיבה שלנו בשפע. בקשר לריכוז: חומצת המלח הטהורה נמכרת בריכוז של 10%. בקבוקי הניקוי לאסלות מכילים 9% ריכוז (כלומר היא נמהלה מעט), אבל זה די זניח והם מסוכנים באותה מידה. מה הכוונה "חומצה נטו"? רמת החומציות של חומצה בבקבוק זהה לרמת החומציות של חומרי הניקוי לאסלות (שזה "חומצה נטו" עם ריח טוב
) ובכל זאת הם יקרים יותר (כי יש להם ריח נחמד)....

goanin

New member
אני לא מבלבל ריכוז עם pH

אני מדבר על ריכוז, לא על חומציות. הרי ברור שאם ניקח חומצת מלח וסודה קאוסטית באותו ריכוז יש להם pH שונה לחלוטין: האחד גבוה והשני נמוך. זה לא העניין. העניין הוא שבסיס (במיוחד מטאלי) יותר מסוכן מחומצה בדרך כלל בהשוואה לריכוז שלהם במים.

למעלה