ניקוי גוף

ניקוי גוף

היי, במשך השנים פיתחתי לעצמי הרגלים מאוד רעים כמו אכילת מתוקים, בצקים, ג'אנק פוד ומטוגנים... וכמו כן לפעמים נרגילה ואלכוהול (אמנם זה בחברה אבל הגוף שלי פיתח כבר מעין רגישות, שמתי לב שפעם קודמת ששתיתי הרגשתי ממש רע, ובכלל לא שתיתי הרבה, אבל פשוט אחרי ששתיתי הגוף שלי כאילו נכנס למעין מגננה וכאב לי בחזה, היה לי מעין לחץ ובמותניים), כמו כן בגלל ההרגלים הרעים האלה לפני איזה שנתיים גיליתי שיש לי קנדידה... טיפלתי בעצמי ואכלתי לבריא לאיזה חודשיים ואח"כ התחלתי להזניח שוב... ועכשיו כל הסימפטומים חוזרים אליי בגדול. עייפות, כבדות מטורפת בקיבה, כזאת שממש מקשה לזוז אחרי האוכל גם אם אני לא אוכלת בהגזמה, או לחילופין שאחרי שאכלתי כבר ארוחה אני מרגישה מעין ריקנות מטרידה כזאת מלווה בבחילה... קשה להסביר... כאילו לא אכלתי בכלל, מה שגורם לי גם לאכול יותר. העניין הוא שאני ממש רוצה לשנות את זה, אני רוצה לחיות בנפש בריאה ובגוף בריא... יש למישהו עצות בשבילי? איך להתחיל?

שכחתי לציין שאני גם סובלת

משלשולים בעיקר בזמן מחזור (וגם הוא מאחר לי תמיד על דרך קבע)... חוסר יציבות טוטאלי וחוסר איזון... סליחה על הגועל. אני רוצה לחיות יותר טוב ולא להיכנס לסרטים בגלל דברים כאלה... תודה מראש לעונים.

ניקוי כבד לפי הרפואה הסינית.

שבת שלום ציפור שיר. השיטה של ניקוי כבד, היא פעולה שניתן לעשות באופן עצמאי ומטרתה לסלק רעלים שהצטברו בגוף במהלך השנים, מתזונה גרועה, תרופות, חשיפה לזיהום סביבתי וכד'. הדיאטה לניקוי הכבד, מומלצת ליישום פעם בשנה, בעיקר בתקופת האביב, אך ניתן לבצע אותה גם בכל זמן אחר בשנה, מלבד בתקופת החורף. משך הזמן המינימלי לדיאטה- שבועיים ברציפות. ההוראות ליישום הדיאטה: בכל בוקר במהלך הדיאטה, על בטן ריקה- יש לשתות מיץ מלימון שלם וכמות זהה של שמן זית מאיכות מעולה [כבישה קרה]. התזונה במהלך שבועיים ימים של הדיאטה, תהיה בנויה אך ורק מהמזונות הבאים: תבשיל אורז מלא ומאש [בסיר אחד]- רצוי להכין מספיק לשלוש ארוחות ביום. הבישול המומלץ- רב עד כדי הפיכת התבשיל לעיסתי. ניתן לתבל את הארוחה ברוטב סויה, שמן זית, ומעט מלח ים- מרכיבים אלו בלבד. אם קיימים סימפטומים של קור במהלך הדיאטה, ניתן להוסיף ג´ינג´ר לתבשיל. כדאי ורצוי לצרוך את המזונות הבאים: כוס מיץ גזר אחת גדולה בבוקר, שן שום אחת ביום , כף חומץ תפוחים ושתיית תה ירוק ללא הגבלה, כמובן ללא סוכר. מותר להוסיף לדיאטה: מעט ירקות ירוקים ואצות [הסוג המומלץ הוא וואקמה] כתוספת לאחת משלוש הארוחות ביום, שני תפוחים ביום- ירוקים והכי חמוצים שתמצאי, ירקות מוחמצים כמו כרוב, גזר, שומר, סלרי... כמות קטנה של אגוזי מלך ניתן להוסיף לארוחת הצוהריים. בימים הראשונים יתכנו סימפטומים כגון- כאב באזור באזור הצלעות, בדגש על צד ימין של הגוף, כאבי ראש, עצבנות, פריחות או פצעים. כמו כן, יתכנו גם עצירויות שיהפכו לשילשולים בהמשך, עד להתאזנות פעולת המעיים. במקביל לתהליך, מומלץ לבצע פעילות ספורטיבית קלה. הדיאטה מנקה פסולת מרמת הדם, העור והאיברים הפנימיים, משפרת את זרימת הדם והחמצן בכל מערכות הגוף. תנועת נוזל הלימפה ואספקת החמצן ברמה התאית משתפרת ומיד עם תום התהליך, ניתן לחוש בהבדל. תורגש עליה משמעותית ברמת האנרגיה הכללית בגוף ובזכות האיזון שקיים כעת במערכות הגוף ובאיברים הפנימיים, בעיות שונות שהיו פשוט נעלמות. הדיאטה כמובן, טובה גם לאיזון המשקל. ניקוי מוצלח וקל. שירי לפיד.

harduf9

New member
שירי שלום

תפריט נחמד, אבל, אנו נמנעים מלתת "טיפול" דרך האינטרנט. הרי את לא מכירה אותה ויש לך רק תיאור קצר של סימפטומים. מי כמוך, ששולטת ברפואה הסינית, יודעת שאם אלמנט הכבד שלה נמצא כרגע ביאנג, התזונה הזו עלולה להזיק לה. לכן, להבא כשאת כותבת תשובה הימנעי מטיפול כזה. בריאות שלמה גיא הרדוף

גיא שלום.

ראשית, התנצלותי אם המלצות מסוג זה, אינן מקובלות בפורום זה, אך לא אחת, קראתי כאן, המלצות להסרה והוספת מזונות לתפריט היומי, או הצעות אחרות לטיפול תזונתי ולהימנעות ממזון שלטעמי עשוי להיות חיוני במקרים רבים, בהם הסרתו מהתפריט עלולה לגרום לנזק אצל המטופל ולא ראיתי התנגדות מצד הנהלת הפורום. הדיאטה כפי שכתבתי, מתבצעת באופן עצמאי ולאור הרגלי התזונה של השואלת והסימפטומים שהיא מציגה ואני מצטטת: "אכילת מתוקים, בצקים, ג'אנק פוד ומטוגנים... וכמו כן לפעמים נרגילה אלכוהול"- שהם הרגלי תזונה שלאורך זמן, יוצרים עומס על הכבד וגודשים את הגוף בלחות, חום ורעילות ועם הסימפטומים שצויינו: רגישות בגוף, כאב בחזה, לחץ במותניים, קנדידה שהתגלתה, עייפות, כבדות "מטורפת", בחילות ועוד. אני מוצאת שהאופציה של סוג זה של דיאטה, שכמעט שלא דווח בהסטוריה הרפואית, על בעיות שנגרמו עקב ביצוע שלה, תהיה יעילה, שכן הדיאטה אינה כוללת סוגי מזון וכמויות לא סבירות שלהם, שעשויים באיזשהו אופן להזיק, אלא כאלו שמסייעים לאזן תפקודי כבד, לסלק רעילות ולהתמיר לחות שללא ספק, עפ"י התיאור קיימים כאן ודווקא למצב של עודף בכבד מהסוג שכיוונת לו [Liv Yang Rizing] היא תהיה מ-ע-ו-ל-ה ! כמובן שתמיד מומלץ להיות בקשר עם מטפל, שילווה בתהליך וכדי שיהיה עם מי להתייעץ כאשר עולות שאלות. בעניין התפוחים- תפוחים חמוצים ירוקים כמו גרני סמית או הגראנד הצרפתי החמצמץ. ציפור שיר, אני מסכימה עם staketov שחליטות דנדיליון [שן הארי] יחד עם גדילן, תהיינה עדיפות על שתיית תה ירוק. לצמחים אלו יש איכות מנקה ומטהרת רעלים מהכבד ומכלי הדם. הם גם מדכאים Craving לפחממות ריקות. במידה ואת צורכת אותם, יש להקפיד על שתייה רבה של מים במהלך הדיאטה, כיוון שדנדיליון משתן חזק. בהצלחה. שירי.

harduf9

New member
לפעמים אני מגיב לפני ההנהלה מה גם שאני

חד יותר בחיתוך הדברים. ההנהלה מטבע היותה הנהלה לא יכולה לעשות "טרור" ולמחוק כל הודעת המלצה ובייחוד כמו שלך שניתן להבין שעומד ידע מאחוריה. כי אם ינהגו כמוני הפורום יהפוך אט אט לפורום של ההנהלה בלבד. לי מותר להאיר, אז אני מאיר. חוץ מזה לגבי התפוחים לא אני כתבתי, אבל עכשיו אנחנו יודעים שאת קוראת הכל לפני שאת מגיבה. סה"כ מצאת חן בעיני, מקווה שתמשיכי לכתוב כאן. בריאות שלמה גיא הרדוף

staketov

New member
"מצאת חן בעיני" אומר גיא לשירי

מצאת חן בעיני... איך הוא מתחיל איתה... ואנחנו בטח לא נוזמן לחתונה...

רומנטיקה בפורום?

מזמן לא היה. שנחזה בפגישה עוורת במפגש הפורום הקרוב?

אשכר

New member
../images/Emo6.gif

"ציפור שיר" לא כותבת הרבה, אבל היא בהחלט מציגה גישה רהוטה, עניינית, החלטית.

לא רומנטיקה אבל..

א. תודה על המחמאה גיא. ב. פגישה עיוורת במפגש פורום, במידה ויתקיים בפעם הבאה באזור ת"א, תהיה לי מן הסתם, עם כל אחד ואחת מכם [האנשים שמעולם לא פגשתי] ולא רק עם גיא. בהחלט אשמח סוף סוף, לפגישה העיוורת איתך מיכל. שירי.

harduf9

New member
צר לי לאכזב את הרומנטיקנים אבל ../images/Emo99.gif

א. אני נשוי באושר. ב. מצאה חן בעיני ברמה של התשובה המקצועית. ג. גם טאו, מיכל, מאיה ועוד כמה מוצאים חן בעיני. אני מניח שלכן כיף לפגוש את האנשים האילו במפגשים הנדירים. אז מה, לא מוביל לרומנטיקה. אולי עם טאו...
בריאות שלמה גיא הרדוף

נעמי66

New member
לשירי, בקשר לכמה מזונות בדיאטה שהצעת...

אני לא עוסקת בטיפול, אבל מרשה לעצמי להעיר שכמה מזונות שציינת, לא נחשבים לבריאים לפי הגישה הטבעית (אני בעד הרפואה הסינית, כשהיא משולבת עם הגישה הטבעית). ואלה הם: מיץ לימון, שמן זית, מלח ים, ג'ינג'ר, שום, ובוודאי לא ירקות מוחמצים, חומץ תפוחים ותה ירוק.

staketov

New member
ציפור שיר יקרה

יש לי הרגשה שהמכובדים שעונים לך כאן מבלבלים קצת בין ניקוי הכבד כאיבר, ו"ניקוי" הכבד כמרידיאן ברפואה הסינית. ובכל זאת, ההמלצות שניתנו לך כאן הן די טובות (פרט למזון המוחמץ שאינו כ"כ בריא, על אף שמשוייך לטעם החמוץ של אלמנט העץ = כבד). גם תפוחי עץ חמוצים, אם הם חמוצים משום שהם לא מספיק בשלים - אל תאכלי אותם. ושלא תעיזי לשתות תה ירוק. זה משקה שעשוי מעלי תה רגילים והוא כמובן שמכיל קופאין. שומר נפשו ירחק!

0 אור 0

New member
איך להתחיל? להחליט

הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא להבין/להחליט שמדובר בשינוי שישאר אתך לכל החיים, אז עדיף לאט ועקבי, מאשר משהו מהיר שימחק שבועיים אחרי שתסיימי את הפרוייקט (כמו מה שקרה לך עם הטיפול לקנדידה) תבדקי מה הצעד הראשון שמתאים לך, ותתחילי לבנות לעצמך שיפור מתמיד של החיים - כל פעם צעד אחד. את יכולה להתחיל בהוספת פעילות גופנית, את יכולה להתחיל בטיפול ברפואה משלימה, את יכולה להתחיל בצעד ראשון של שינוי תזונתי (למשל להחליט שלא עוד קמח לבן, למשל להחליט לאכול 2 סלטים כל יום), החשוב הוא לבחור צעדים שאת יכולה לחיות אתם לכל החיים, (ולא להתייאש אם לא עמדת במשהו יום אחד - פשוט לחזור ולהמשיך), בהצלחה

בחירות

הבחירה הראשונה שלך (שכבר עשית אותה) היא ציטוט אני רוצה לחיות בנפש בריאה ובגוף בריא. הבחירה השניה שאני ממליץ לך היא, לעשות את הדרך בעזרת מטפל (בשיטה שאת תבחרי) צמוד שיוכל להיות זמין אליך לכל אורך התהליך. ההמלצה האישית שלי היא לבחור מטפל שמתמחה בכמה תחומים ולא רק בתחום אחד מטפל= מטפלת (כתבתי בלשון זכר מתוך נוחות) אם תרצי המלצה, שלחי לי מסר. ב ה צ ל ח ה ב ב ח י ר ו ת

מסכים בהחלט

ליווי של מטפל יכול לתמוך, להסביר כשצריך, ואולי הכי חשוב- יצור לך מסגרת טיפולית שתעזור לך להתמיד בטיפול. כמו שכבר ענו לך, לרפואה הסינית יש פתרון, וגם לנטורופתיה (וכנראה שבכל אסכולה הדוגלת בתזונה בריאה) יש פתרונות, וכל שאת צריכה זה לבחור איך נכון לך לעשות את זה, ואם את רוצה בזה ליווי. בהצלחה, והרבה בריאות!

אשכר

New member
כל מני רעיונות

את כל מה שכתבתי למטה, ניתן ללמוד ולפתח בעצמך. 1. הרגלים: אם פיתחת הרגלים, אפשר לעקוב אחריהם "עם זכוכית מגדלת" כדי לראות למה היית צריכה אותם בכלל מההתחלה. לא כדי להמנע מהם כמו איסור דתי, אלא כדי להבין אותם ולתת מענה לצרכים ולסיבות שהובילו אותך לפתח את ההרגלים. להבין את המניעים יכול להיות תהליך מעניין. 2. במקום ללמוד כמו מה לאכול ואיך לא צריך לחיות, אני מעדיף לחזור ולהקשיב לרגישות הטבעית של הגוף. זה קל: הרגישות כבר שם. מה מונע ממך מלעשות את מה שהגוף דורש? 3. מה שמונע ממך ומאחרים לחיות לפי עצמך הם הדברים שמצאת בסעיף הקודם
וסדר עדיפויות מוזר. לדוגמא, "אם לא טוב לי לאכול צ'יפס, אבל יש צ'יפס, וכולם אוכלים מסביבי 2 קילו צ'יפס ונהנים מזה, אז אני גם אוכל איתם, כי ככה לא אהיה חריג". 4. אני מכיר את התחושה של עייפות, ריקנות ובחילה אחרי האוכל. אם תקשיבי בכל ביס לפה, לקיבה ולבטן שלך, תוכלי לדעת מה ומתי לאכול או להפסיק לאכול משהו, או בכלל, ולא תגיעי למצב הבחילה. תחושת הריקנות, בחלק מהמקרים נובעת מתהליך העיכול שממש משבית את הגוף לפרק זמן מסויים. יש אנשים שפשוט מוציאים סיגריה וכוס קפה, ומקלים על בכך הגוף. לא יודע איך זה עובד, כי אני לא מעשן
אבל זה כנראה עובד. אני מעדיף חלופות: לנוח טוטאלית איזה 20 דקות אחרי האוכל (ממש לשכב ברגליים מקופלות ולעצום עיניים) או להרגיש את הגוף מעכל, נרדם, מתעייף, חוזר לחיים, וכו'. משהו בסגנון. 5. לפתח אינטנסיביות ומרכז של עצמך, שאינם תלויים בחברה. המרכז הזה יכול להיות אפילו חדר פרטי, באיזור או בדמיון, שבו את מרגישה מוגנת. כאן לא המקום לפרט, רק הזכרתי את הרעיון. זה עוזר לך לדעת ולעשות מה שמרגיש לך נכון כרגע. 6. בקשר לכל מה שאמרתי למעלה, אני ממליץ לשתות הרבה מאד מים לפני הארוחה, לשתות בנחת, עד קבלת תחושה שיש לך נוזלים בגוף שיספיקו לשעתיים. ואז לא לשתות בכלל במהלכה עד שעה אחריה. השתיה מבלבלת מאד את הקיבה והעיכול.

למעלה