ניקוי אביב לכבד

vourt

New member
ניקוי אביב לכבד

שלום, מעוניין להתחיל את ניקוי האביב ה'סיני' לכבד, פעם ראשונה. אשמח לכל עצה או טיפ בנושא, כולל מה עוד אפשר להכניס לתפריט חוץ משמן זית אורז מאש ולימון. תודה!

ירוקים

ירקות ועלים ירוקים מומלצים מאוד כגון פטרוזיליה, סלרי, בזיליקום, כוסברה, תרד, רוזמרין, נענע וכו... גם חליטות תה ירוק, נענע, לימונית, מליסה - אפשר להוסיף להן מעט דבש.

vourt

New member
,תודה:)

תודה על העצה, אני מתאמן אימוני ריצה וחדר כושר כל בוקר, האם אפשרי להמשיך בהם במשך הדיאטה? יש איזשהו מאכל שאני יכול להוסיף לפני / אחרי אימון כזה? תודה ואביב נפלא לכולם. כפיר.

0 אור 0

New member
ניקוי אביבי

כאמור מעלי יש כמה גירסאות לניקוי - המקורית היא היא רק אורז ומאש, אני בדיוק עשיתי על עצמי את הניסוי, ואכן תוך חצי יום הבנתי שאין שום סיכוי שאני אחיה בלי ירקות ועברתי לגירסה של + הירוקים. וגם אז אחרי 5 ימים, נשברתי לחלוטין והוספתי גם ירקות ושורשים צבעוניים. הניקוי מחליש ולכן לא מומלץ לבצע במהלכו פעילות גופנית אינטנסיבית. האפשרות שלך היא או להמנע מפעילות למשך הניקוי, או לקצר את הניקוי ממש ל 3 ימים, ואחר כך להחזיר לתזונה מזונות יותר מזינים שיספיקו לך לפעילות - אבל עדיין להמנע מסוכרים, קמח לבן, מטוגנים, תעשייתיים וכו' - להוסיף רק מזונות בריאים ומלאים.

0 אור 0

New member
ושכחתי את הכי חשוב - ומועדף

או לקבל יעוץ צמוד של איש מקצוע שיתאים לך אישית את הניקוי מול הפעילות הגופנית והסימפטומים שאתה חווה.

vourt

New member
תודה על העצות, מה לגבי שיבולת שועל? (דיסה)

שיבולת שועל עם מים דבש וקינמון בערב יכול להתאים לדיאטת ניקוי האביב?

0 אור 0

New member
בעקרון כשעושים דיאטת ניקוי נמנעים מגלוטן

וגם מסוכרים (כולל דבש), אבל אם אתה כבר לא בשלב של הכאילו צום ואין לך רגישות לגלוטן, אז שיבולת שועל בהחלט מומלץ (בדיוק מה שאכלתי עכשיו רק עם צימוקים וסילאן - אבל אני רשמית הכרזתי שהצום שלי היה שבוע ועכשיו הוא נגמר, אז מותר לי)

0 אור 0

New member
אופס ../images/Emo5.gif

איזו השטות כתבתי - כמובן שאורז גם מכיל גלוטן, וכל הקטע של הורדת גלוטן זה מצום ניקוי אחר ... אבל הדיאטה של אורז עם מאש מגיעה נראה לי מאיורוודה ששם טוענים שהצירוף הזה שורף את הרעלים או משהו כזה, אז אין לי מושג מה האנרגיה של שיבולת שועל בהקשר הזה. מה שבטוח שאם הרעיון הוא מזון חד גוני ש"ישעמם" את המערכת, אז הגיוון לא ממש עוזר.

יקירתי, באורז אין גלוטן

הדגנים שבהם מופיע הגלוטן הם: חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. ועניין ניקוי הכבד הוא מהסינים, לכן המאש, הירוק, שמנקה את הכבד, שהוא האיבר שמיצג את עונת האביב. מפחיתים את הרכיבים שמעוררים רגישויות במזון. ובהחלט משעממים את המערכת. הגוף מקבל, חלבון פחמימה ושומן, והירוקים, נותנים מינרלים לרוב ואנזימים שמחדשים את תאי הכבד.

yigalby

New member
אתה גר בארץ לא בסין..

סתם ,זה נושא לדיון אחר . אבל אחד ממנקי הכבד הטובים ביותר הם זרעי גדילן מצוי . מומלץ

jader

New member
תה

אני גם מנסה לראות אם אצליח לנקות את הכבד לקראת האביב. קיבלתי המלצה על תערובת תה או טינקטורה שיש בה כל מיני דברים שעוזרים לתהליך. מישהו יודע מה יש בתערובת ?

0 אור 0

New member
כל מיני דברים - העיקריים שיש בדרך כלל

שן ארי גדילן ארטישוק שומר יכול להיות לפעמים סרפד - פחות לכבד, אבל גם מנקה ומטהר (אם אני זוכרת נכון כרגע)

ניקוי אביב

יש המון תכניות ניקוי, והמון גירסאות לכל תכנית. באופן עקרוני הסיני מאוד קשה לביצוע, ואחרי יומיים כבר ממש קשה להתמודד עם האורז, קשה לאכול אותו, ומצד שני הרעב מציק... אני באופן אישי עושה ומנחה את המטופלים שלי לתכניות רכות יותר, ע"פ רוב (תכנית הניקוי של איבן סינא היא המועדפת עלי ). עד כמה שאני מכיר, זה החלק הראשון של התכנית, ויש חזרה הדרגתית לתזונה רגילה (משופרת, כמובן ממה שהיה עד עכשיו), ולכן כדאי, כפי שהוצע לך, לעשות את זה בליווי של מטפל, מכמה טעמים- 1. תופעות לוואי- הגוף מוציא רעלים מהרקמות, מה שגורם לריאקציות בטווח מאוד רחב, וכדאי שיהיה מי שיסביר לך מה קורה, ויוודא שבאמת הכל בסדר איתך. 2. תמיכה- כמו שכתבתי- זה לא תהליך שפשוט להתמודד איתו, אוכל הוא נושא מרכזי שחיינו, ורצוי שיהיה מי שיתמוך בך בתהליך, מבלי להבהל מה"קצוניות" שלו, יעזור לך לחשוב על מזונות אפשריים וכו'. 3. צמחי מרפא- יכולים מאוד לשפר את התהליך, וחשובים לפינוי רעלים מהגוף ומהכבד, ולשמירה עליו מפגיעה מהרעלים שיוצאים מהרקמות השונות. הצמחים מותאמים באופן אישי, למרות שניתן למצוא חליטות שונות, או פורמולות פטנט בכל מיני חנויות טבע/ צמחים, ובתי מרקחת. שיהיה בהצלחה! שלומי

vourt

New member
ניקוי אביב

שלומי, תודה על העצות, אני בעצם דיי מודע וחי תזונה נכונה בשנים האחרונות, כך שלא רואה קושי רב בתפריט של ניקוי האביב שסך הכל לא כזה נורא - אורז, מאש, ירקות ירוקים, מיץ עשב שעורה, קצת טחינה ואגוזי מלך. אפשר לגוון עם רכיבים אלו וזה סך הכל ל10 ימים... כמו כן אני סטודנט לתזונה ובהמשך גם אלמד נטורופטיה כך שהיתי רוצה לנסות ולהתנסות במגוון הדיאטות שאוליי אף אמליץ עליהן בהמשך. תודה.

מה לגבי טיפות השום והאלכוהול???

טיפול שעושים אותו פעם במס' שנים- האם זה טיפול טוב?

עוז46

New member
טיפות שום

חזק מאוד ולא מתאים לכל אחד, ולמטרות מסוימות, כמו ניקוי הדם ולוא דוקא כבד. לא מומלץ להשתמש בו לבד אלא רק דרך מטפל. יש בו סיכון מסוים לבעלי לחץ דם גבוה וכו',. יום טוב לכולנו.

עוז46

New member
כל הסינים (רפואה)

השביעו אותי לאכול גם כתומים- בטטה ודלעת כדי לעמוד בניקוי. למערביים כמונו חיבים יותר אנרגיה כדי לא ליצור בעיות.

vourt

New member
כתומים

בטטה אם כן אפשרי? אני הוספתי מיץ גזר עם סלרי שממש עזר להעלות קצת את רמת האנרגיה שמאד מאד חלשה בדיאטה הזו. אני כבר ביום השביעי נותרו עוד שלושה...:)

למעלה