ניקויי רעלים

כבודו של ניקוי מיצים ללא סיבים במקומו

יש לו חשיבות רבה ויתרונות על פני שייקים עם סיבים.

לזה מטרות ויתרונות
ולזה.
תלוי מה רוצים לעשות ולהשיג.
זו אמירה כללית שאינה נכונה תמיד "בלנדר עדיף על מכונת מיצים קשים".

noa555555

New member
אני לא מומחית, הבעיה שאני מכירה במיצים הקשים

כשמסתמכים עליהם בלבד - זו עליית הסוכר המהירה מאוד בדם , בגלל העדר הסיבים שממתנים את הערך הגליקמי, כלומר סוג של צריכה חלקית ולא מלאה של הפרי .

אני מודעת לזה שיש שורשים שאפשר לצרוך רק כמיצים קשים, כמו גזר וסלק, ואותם כן מומלץ לטחון כמיצים קשים . למרות שגם אפשר לשלב אותם בשייקים טובים .
היתרון היחידי שיכול לעלות בדעתי למיצים קשים על שייקים, זה מנוחה קלה למערכת העיכול. פחות או יותר זהו ... אולי יש עוד שאני לא מודעת להם.

מידע שגוי

הסוכר עולה מהר אם שותים מיץ סחוט מפירות בלבד.
אבל כל עוד שומרים על הכללים, ושותים בעיקר מיצים ירוקים, מקישואים, חסות, סלרי, ברוקולי, זוקיני, עשבי תיבול, מנגולד, כרוב
ועוד מי ששכחתי
או מעורבים עם קצת פרי
הכל בסדר גמור.

יכולת הריפוי של הגוף במצב של צום מיצים
היא מהגבוהות ביותר שיש
הוא מקבל את כל הויטמינים והמינרלים שהוא צריך
כאשר כל האנרגיה שלו מופנית לתהליכי ריפוי.
רק צום המים, גבוה ממנו באיכותו.
בצום מיצים שנעשה בצורה מקצועית,
אחרי מספר ימים אפשר לראות איך הגוף סוף כל סוף מגיע לתקן דברים שנפגמו ועד כה לא הייתה לו יכולת.

רקמות שמתאחות
דלקות שמתפוגגות
בצקות שיורדות
חומציות שמתנקה מהגוף
פסולת שמתנקה מהגוף

יש עוד רשימה ארוכה של יתרונות,
איני זוכרת אותם כרגע.
כל הספרות המקצועית מאופסנת בבוידעם,
בהזדמנות...

noa555555

New member
יופי, אז טוב לדעת .

החכמתי . (לפחות לגבי בצקות די ברור שירידת המלח גורמת לזה, אבל באמת , בלי קשר אני מה זה בעד כל הענין הזה , )

ממש לא מענה מקצועי, אבל סוג של מענה

אני לא הייתי משחקת משחקים בזמן שלוקחים תרופה כמו אלטרוקסין.
המע' האנדוקרינולוגית, היא מערכת מאוד רגישה, ובניגוד למע' אחרות בגוף, יכולת הרהגנרציה שלה היא לא מהגבוהות, כך שאם דופקים משהו, רוב הסיכויים שישאר דפוק

את במצב שמזונות מסויימים גורמים לך לדפיקות לב מואצות?
האם מצב העיניים קבוע, או משתנה על פני הימים ועל פי תקופות של מזון?

הייתי מתרחקת מכל אותם צומות מיצים ירקות ו/או פירות למיניהם,
כי על פי מצבך המתואר, את צריכה לאכול, ולאכול מסודר.

את יכולה לעשות סוג של ניקוי רעלים
על ידי תזונה חד גונית
וסילוק למינימום האפשרי של מזונות מעובדים מתועשים.
קרי, תוציאי מהתפריט, מלח, שמנים, חומץ, סוכר וממתיקים למיניהם.
תוציאי קמחים, אפויים, מטוגנים.
אם את רוצה קיקסטארט
את יכולה להתחיל עם תפריט של אורז מלא, או אפילו אורז לבן
עם ירקות ירוקים, רק ירוקים, כולל עשבי תיבול, ללא תיבול בכלל - אפשרי ללא בישול, או מאודים או מבושלים.
ושעועית מש.
שתיה מים או חליטות של צמחים, ללא קפאין.

תעשי את זה במשך 3 ימים,
אם את רואה שהכל מצוין ואת מרגישה טוב,
את יכולה להמשיך כך עד שבועיים
כמובן תוך שימת לב יומיומית למצבך,
ואחר כך בהדרגה להתחיל להוסיף עוד מזונות.

תודה רבה

לא מכירה אוכל שעושה לי דפיקות לב מואצות.
לא הבנתי את השאלה על העיניים.
ובתבשילים האלה שהצעת, גם מלח אסור?

אסור כל תבלין שהוא שאת מכירה ולא מכירה

למעט עשבי תיבול

ואם לא הבנת את השאלה על העיניים, טוב שכך... אז מצבך מצוין

דידי שי

New member
אין ניקוי רעלים מוכח, שאינו קיים ממילא

אין ניקוי רעלים מוכח, שאינו קיים ממילא או נעשה במקרה חירום בבית חולים.

בקצרה: ניקוי רעלים טבעי (שקיים ממילא) נעשה כאשר את למשל הולכת לשירותים.
אני מניח שאת לא שואלת על זה.

יש ניקוי רעלים אחר, שנעשה בבית חולים בתגובה למקרי הרעלה ספצפיים, שמניחים שלא יחלפו לבד.

ניקוי רעלים אחר, שייך לפסאודו מדע, המניח הנחות שגויות על רעלים... אני מקצר, אבל תגידי את, איזה רעלים את חושבת שאת צריכה לנקות,
ואיזה מחקר מדעי יש לך, שמראה לך שהשיטות שאני מניח מתכוונת אליהם (גם כאן לא פרטת, אבל שוב, אני מניח שזה לא אלה שפירטתי למעלה) אכן מועילות.

הדעה המדעית המקובלת, שהסדנאות ניקוי רעלים למיניהם, חסרות כל בסיס, חוץ מבסיס כלכלי שטוב למשווקיהן.

מכיוון שבשאלתי

לא הצעתי את כספי, סימן שלא עומד מאחורי שאלתי ומאחורי התשובות איזשהו שביב של התקשרות ממונית.
ועכשיו לפואנטה..
מכיוון שאני יודעת שאכלתי הרבה זבל שהכנסתי לגוף ומכיוון שהעייפות והכבדות מורגשים לי מאוד..
ומכיוון שבעברי הרחוק עשיתי ניקויי שכזה(מיצים בעיקר) וזכורה לי לטוב, תחושת הגוף והקלילות שבו..
זה כרגע מספיק לי, בכדי לרצות ולהחזיר לעצמי את השקט שהניקוי יוצר פנימה ולא פחות, את הזוהר בעור שהוא מקרין החוצה.
ותודה על השאלות שמחדדות את רצונותיי:)

דידי שי

New member
לפי מדע

לפי הידע המדעי המוכח, אין שום ניקוי מיצים שמנקה רעלים.

לפי מדע, צריך להגדיר מה בכלל הרעלים שיש לך, לעשות בדיקות אובייקטיביות שמראות את זה, למשל בדיקת דם, ולראות אם בכלל יש דרך ניקיון מוכחת לזה.

דיאטות המיצים למיניהם, לא באות מהמדע, ואם את חושבת שכן, אז פשוט תשאלי רופא או דיאטנית. לדעתי אין טעם לשאול, שכן דאטות מיצים אינם נותנות מענה מוכח למה שאת שואלת.

noa555555

New member
רופאים ודיאטניות קונבנציונלים

יודעים בדרך כלל על תזונה פחות מכל מי שמשקיע קריאה רצינית בנושא.
אני לא אומרת שכל אחד שקופץ עם צום ניקוי מיצים צודק
אני כן אומרת, שההפניה לרופאים ודיאטניות "רגילות " לא תניב תוצאות שלדעתי יהיו טובות לה. כי הם מואכלים באותם מיתוסים רגילים של הציבור הרגיל . (ע"ע שלושה מוצרי חלב ביום כדי לקבל סידן כי בשבילם פשוט אין מקורות אחרים "נורמלים" וכד.

vegetalien

New member
לא יודע אם

דיאטניות (לגבי רופאים - זה לא התחום שלהם, אז זה יותר מובן) יודעות פחות על תזונה ממי שקורא מידע. כמו שכתבת - יש "נורמות" שהן לפעמים ננעלות עליהן. זה לא אומר שהן לא יודעות בהכרח. יותר עניין של קבעון וראש בקיר.

noa555555

New member
כן, וגם "ידיעה" שחלקה במיתוסים

ושטיפות מוח של חברות ומועצות בעלות אינטרסים שמשפיעות עליהן במידע שגוי . לא תמיד הן אשמות, לפעמים הן די בטוחות שהן מדריכות נכון .

אז מה אתה מציע?

לכת לדיאטנים הקונבנציונליים שמבינים בתפריטים אבל לא בבניי אדם?
שידעו בדיוק כמה קלוריות יש בכל גרגר של אוכל, רק לא ידעו לקרוא אותי כאדם?
יש להם מחקרים מסודרים, אין ספק.
רק שבתזונה שהם מציעים אני בעיקר עצובה וסובלת מעצירויות שהן סיוט וגם הם יגידו שזה לא בריא לגוף (יש להם מחקרים כאמור)
ואצל אלה, עם הפחות מחקרים..ואולי אין בכלל, הגוף שלי נינוח, מתפקד, מחוייך..שמא אעיז להגיד בהיי, רחמנא ניצלאן..
אז למי להקשיב? למחקרים או לגוף שלי?
ולצערי ניסיתי בחיי הרבה מאוד דרכים/שיטות U NAME IT
אין לי ספק שמי שנצמד למספרים מתועדים, קשה להקשיב לגוף שלו, לפני שהוא מקשיב למספרים.
מעריכה את דעתך והערתך, באמת.
יש מצב שהבנת המונח רעלים שונה ביניי לבינך.
ועדיין, ליבי וגופי מעדיפים את ההקלה שניתנת מהגישות הפחות מחקריות.
ושוב, תודה.

דידי שי

New member
עניתי על ניקוי רעלים

השואלת שעניתי לה שאלה על ניקוי רעלים, ועל זה עניתי.

בשביל זה, צריך לראות אם היא בכלל הורעלה, מה הרעל. אם בכלל הרעל הזה קיים בגופה, אפשר לבדוק מה התווית נגד.
יש טיפול לרעלים שונים, ויש בדיקות שאפשר לעשות.

לנסות לנחש שיש רעלים, ושיש דיאטות שמנקות את זה אוטומטית (מנקות מה ?), בלי שום הוכחה מצדם, וששום רופא או דאיטן יודע על זה... זה נראה לך רציני...?

דידי שי

New member
עניתי על ניקוי רעלים

השואלת שעניתי לה שאלה על ניקוי רעלים, ועל זה עניתי.

בשביל זה, צריך לראות אם היא בכלל הורעלה, מה הרעל. אם בכלל הרעל הזה קיים בגופה, אפשר לבדוק מה התווית נגד.
יש טיפול לרעלים שונים, ויש בדיקות שאפשר לעשות.

לנסות לנחש שיש רעלים, ושיש דיאטות שמנקות את זה אוטומטית (מנקות מה ?), בלי שום הוכחה מצדם, וששום רופא או דאיטן יודע על זה... זה נראה לך רציני...?

למעלה