ניקוז אוויר ב205

ניקוז אוויר ב205

ערב טוב, מישהו יכול לסגור לי פעם אחת ולתמיד את סדר הפעולות לניקוז אוויר ממערכת הקירור ב205? שמעתי המון וריאציות לזה.. מנוע חם, מנוע קר, פתיחת מכסה הרדיאטור, ללא פתיחה... פעם אחת ולתמיד, איך?

חן 1111

Active member
ניקוז אוויר

מתחילים ממנוע קר כמובן. מכסה רדיאטור פתוח. ממלאים נוזל עד הסוף. ובגובה הנכון במיכל העיבוי. מתניעים את המנוע ונותנים לו לפעול. פותחים את שניים או שלושה (לא זוכר) בורגי ניקוז האוויר עד שיוצא מכולם נוזל בזרם רציף ואז סוגרים אותם. ממלאים את הרדיאטור שוב עד הסוף. סוגרים את המכסה. משאירים את המנוע פועל עד שהמאווררים פועלים פעמיים. מכבים. נותנים להתקרר. כשהמנוע שוב קר בודקים את גובה המים. צריך להיות מלא ברדיאטור ובגובה הנכון במיכל העיבוי.

כמה וריאציות יש לדבר הזה???

בהיינס כמותב שהכל על מנוע קר.. ולפי ההנחיות שלך, מתי סוגרים את מיכל העיבוי?

חן 1111

Active member
כשסוגרים את הרדיאטור

סוגרים גם את מיכל העיבוי. והיינס צודקים. הכל על מנוע קר, חוץ מאשר בסוף כדי שגובה הנוזל במיכל העיבוי יהיה תקין אתה חייב להפעיל את המנוע, לחמם אותו ואחר כך לבדוק אחרי שהוא התקרר שוב.

אריה700

New member
טימינג ?

מה המחיר להחליף חגורת טיימינג בדהטסו שרייד 1300 מודל91 ? תודה רבה לכל חברי הפורום

אריה700

New member
תודה לכל החברים

860 שח חגורת טיימינג ,מוטחן ,ושני חגורות (משאבת מים, מזגן) כולל מעמ והרכבה.

אתה נוגד את מה שאתה אומר...

אם עושים את הניקוז אווויר על מנוע קר ומניעים בסוף רק כדי לראות שהנוזל בגובה נכון אז למה בהודעה הראשונה שלך כתבת שלאחר מילוי הנוזל במיכל העיבוי יש להניע את האוטו..?

חן 1111

Active member
אתה צודק. קבל תיקון

עושים את ניקוז האוויר, כלומר פתיחת בורגי הניקוז עד שיוצא נוזל רציף וסגירתם, לפני התנעה. רק אחר כך מתניעים וממשיכים כמו שכתבתי. דרך אגב, יש דגמים שבהם בזמן ניקוז אוויר החימום הפנימי צריך להיות במצב חימום מרבי. אני לא זוכר אם ב-205 זה ככה. ליתר ביטחון, תעביר את החימום למצב החם ביותר. זה לא יכול להזיק.

t a m t a m 3 0

New member
שלום. שאלה בקשר לנוזל בלמים

אז ככה- יש לי פיגו 405 GL שנה 92. אמרו לי במוסך המורשה שלפי הוראות היצרן יש להחליף נוזל בלמים. סירבתי בגלל המחיר הגבוה שלהם. האם זה מסוכן לנסוע במצב כזה? חשבתי להחליף נוזל בלמים בעצמי, כי מדובר רק בלפתוח ידנית מכסה של מיכל, ולהוסיף לו את הנוזל. איך יודעים מתי להחליף נוזל בלמים? אולי לפי הצבע? סליחה מראש על השאלות הרבות, אבל זה בלמים ויכול להיות עניין של חיים ומוות. תודה למגיבים‎:)

wil

New member
החלפת נוזל בלמים

יש להבדיל בין הוספה של נוזל להחלפה- הוספה: ע"י שפיכת נוזל מתאים (מאותו סוג שקיים ברכב!) לפתח המילוי, ניתן לביצוע ע"י בעל הרכב לאחר קריאת ההוראות בספר הרכב ומילוי בזהירות עד סימון MAX. החלפה: יש לנקז את הנוזל הישן מהמערכת, למלא נוזל חדש, ולנקז אוויר מהמערכת. ביצוע אך ורק ע"י מוסך (לא חייב להיות מורשה יבואן - כל מוסך יודע להחליף נוזל בלמים), המחיר לא צריך להיות אסטרונומי. לא לנסות לבצע לבד בבית - התוצאות עלולות להיות קטלניות. יש לבצע החלפה כל פרק זמן מסויים, לפי הוראות היצרן. בד"כ כל 2-4 שנים. (בלי קשר לק"מ)

חן 1111

Active member
החלפת נוזל בלמים היא לפי זמן

נדמה לי שכל שנתיים. אסור להחליף לבד. אתה לא תוכל להוציא את כל הנוזל מהמערכת ולא להוציא אוויר וזה מסוכן מאוד. דווקא בזה אל תחסוך.

t a m t a m 3 0

New member
תודה רבה לשניכם!!!

בעקבות מה שכתבתם, אני לא בטוח שזה רעיון טוב להחליף נוזל בלמים לבד. שוב תודה

למעלה