ניקוד

talg10

New member
ניקוד

שלום לכולם, האם מוכרת למישהו מסגרת (לבוגרים/מבוגרים) בה אוכל ללמוד את חוקי הניקוד לאשורם. תודה מראש, טל

double O S

New member
אמממ, אני אנסה להסביר../images/Emo3.gif../images/Emo96.gif

לפי כל מיני דברים שאני זוכר שלימדו אותי... אמממ... קודם כל יש את התבניות של הבניינים, שלפיהם מנקדים, לפי דגש תמיד תבוא תנועה קצרה (םַ- פתח םֶ- סגול םָ- קמץ קטן (כמו במילה אָנִיָה, שעושה צליל O) םִ- חיריק חסר (בלי י') םֻ- קובוץ) אם ההברה היא פתוחה, היא תהיה מנוקדת בתנועה ארוכה ואם ההברה סגורה היא תנקד בתנועה קצרה אני לא בטוח ממש בזה, ויעזור לי אישור של אחד מחברי הפורום

RonenYi

New member
"אֳניה" בחטף-קמץ

על שאר דבריך לא עברתי, ויש צורך לציין שהניקוד הוא יותר מאשר ע"פ סוג הברה או הטעמה. יש המון כללים אחרים, גם יוצאי-דופן למיניהם. למשל: קבלת פתח בהברה סגורה בזמן עבר ועתיד (שלַח, נשדַד וכד'), או קבלת צירי בציווי בגזרת נל"י (שתֵה!, עֲלֵה!) ויש דוגמות רבות לכך.

lahav4

New member
השאלה לאיזה צורך.

אם אתה מעוניין להכיר את כללי הניקוד של העברית המדורנית ברמה חובבנית, תוכל להיעזר בספרים פשוטים יחסית כמו "הניקוד הלכה למעשה" של ניסן נצר. אם אתה מעוניין להיות מנקד ברמה מקצועית, כמו מנקדי שירים וספרים, אני לא חושב שיש תחליף ללימודים אקדמיים. ועוד משהו: צריך לזכור, שהחבר'ה שהמציאו את הניקוד לא ידעו שיש "כללים". הם ניקדו פשוט כפי שהם שמעו. אנחנו, 1500 שנה אחריהם, כבר לא מדברים עברית באותו מבטא, ולכן אנחנו נזקקים לכל מיני כללים מלאכותיים, שבמקרה הטוב תופסים לגבי 99% מהמקרים. במלים אחרות, אם אתה חושב שמישהו יכול לתת לך כללים "מלאים" - שכח מזה.

למעלה