ניקוד שיר

ניקוד שיר../images/Emo53.gif

אם מישהו יכול <ואני אודה לו מאוד!> לעזור לי לנקד שיר שכתבתי, אני צריכה את זה לבגרות שלי בפיסול. תודה מראש,ניר. חורף כאב טהור של שעות בן-ערביים ירוקות דמותך חרוטה בעננים הכתומים שמרחפים מעל ראשי תשוקתי משתוללת כחייה כלואה הצמאה לחופש מילותייך הסמיכות חדרו אל ריאותיי מבטייך גרמו לקוצר נשימה הייתי רוצה לקום ולברוח אל מעבר להרי הדיכאון להפסיק להסתתר מתחת לסלעי הבושה בתוכי השמחה מנועה מלהבשיל צבעה לא הופך זהוב היבול שברשותי לא מספק אותך גם השנה אשאר זקופה בשדה אעמוד לבדי מול השדות החרושים במשב רוח אחרון, אבקש שתיקח כל מה שנפשך יכולה לשאת השקה צימאוני בקרני שמש אחרונות לפני שהחורף יחזור ויקפיא שורשיי. יסחף בגשמיו השחורים את זרעיי הקיום

RonenYi

New member
בבקשה, ניקדתי לך אותו

זה הלך לי די מהר, 'תקתקתי' את זה. זה היווה לי אחלה תרגול. אין טעויות, ע"פ מה שאני יודע, וכאשר היה לי ספק, אז וידאתי במילון. העתק את השיר והדבק אותו למסמך וורד. הגדל את הגופן כדי שהניקוד יהא ברור. חֹרֶף כְּאֵב טָהוֹר שֶׁל שְׁעוֹת בֵּין-עַרְבַּיִם יְרוּקוֹת דְּמוּתְךָ חֲרוּטָה בָּעֲנָנִים הַכְּתֻמִּים שֶׁמְרַחְפִים מְעַל רֹאשִׁי תְּשׁוּקָתי מִשְׁתוֹלֶלֶת כְּחַיָּה כְּלוּאָה הַצְּמֵאָה לְחֹפֶש מִלּוֹתֵיךָ הַסְּמִיכוֹת חַדְרוּ אֶל רֵאוֹתַי מַבָּטֵיךָ גַּרְמוּ לְקֹצֶר נְשִׁימָה הָיִיתִי רוֹצָה לָקוּם וְלִבְרוֹחַ אֶל מְעֵבֶר לְהָרֵי הַדִּכָּאוֹן לְהַפְסִיק לְהִסְתַתֵּר מִתַּחַת לְסַלְעֵי הַבּוּשָה בְּתוֹכִי הַשִּׂמְחָה מְנוּעָה מִלְּהַבְשִׁיל צִבְעָהּ לֹא הוֹפֵך זָהוֹב הַיְּבוּל שְׁבִּרְשׁוּתִי לֹא מְסַפֵּק אוֹתְךָ גַּם הַשָּׁנָה אֶשָּׁאֵר זְקוּפָה בַּשָּׂדֶה אֶעֱמֹד לְבַדִּי מוּל הַשָּׂדוֹת הַחֲרוּשִׁים בְּמַשַּׁב רוּחַ אַחֲרוֹן, אֲבַקֵּש שֶׁתִּקַּח כּוֹל מָה שֶׁנַּפְשְׁךָ יְכוֹלָה לָשֵּאת הַשְּׁקֵה צִמְאוֹנִי בְּקַרְנֵי שֶּמֶש אַחֲרוֹנוֹת לִפְנֵי שֶּהַחֹרֶף יַחֲזֹר וְיַקְפִּיא שָׁרְשַׁי. יִסָּחֵף בִּגְשָׁמָיו הַשְׁחֹרִים אֶת זַרְעֵי הַקִּיּוּם.

RonenYi

New member
לדעתי טעיתי בשורה רביעית מהסוף

"כָּל מָה", ולא "כּוֹל מָה" כפי שניקדתי. להערכתי איני טועה, ואשמח אם מישהו יתקן אותי באיזושהי טעות שלי.

RonenYi

New member
עוד טעות אפשרית באותה השורה

כתבתי "נַפְשְׁךָ" (בשווא בשי"ן), אבל למיטב הבנתי צריך להיות "נַפְשֵׁךָ". אני אשמח אם אנשים יאשרו האם חשבתי נכון או לאו :)

or99

New member
לא..

נַפְשֶׁךָ רק בהפסק ורק אם רוצים. לא חובה. כאן זה בכלל לא הפסק ולכן רק נַפְשְׁךָ נכון.

doronr64

New member
ניקוד מתוקן

חֹרֶף כְּאֵב טָהוֹר שֶׁל שְׁעוֹת בֵּין-עַרְבַּיִם יְרֻקּוֹת דְּמוּתְךָ חֲרוּטָה בָּעֲנָנִים הַכְּתֻמִּים שֶׁמְּרַחֲפִים מֵעַל רֹאשִׁי תְּשׁוּקָתִי מִשְׁתּוֹלֶלֶת כְּחַיָּה כְּלוּאָה הַצְּמֵאָה לְחֹפֶשׁ מִלּוֹתֶיךָ הַסְּמִיכוֹת חָדְרוּ אֶל רֵאוֹתַי מַבָּטֶיךָ גָּרְמוּ לְקֹצֶר נְשִׁימָה הָיִיתִי רוֹצָה לָקוּם וְלִבְרֹחַ אֶל מֵעֵבֶר לְהָרֵי הַדִּכָּאוֹן לְהַפְסִיק לְהִסְתַּתֵּר מִתַּחַת לְסַלְעֵי הַבּוּשָׁה בְּתוֹכִי הַשִּׂמְחָה מְנוּעָה מִלְּהַבְשִׁיל צִבְעָהּ לֹא הוֹפֵךְ זָהֹב הַיְּבוּל שֶׁבִּרְשׁוּתִי לֹא מְסַפֵּק אוֹתְךָ גַּם הַשָּׁנָה אֶשָּׁאֵר זְקוּפָה בַּשָּׂדֶה אֶעֱמֹד לְבַדִּי מוּל הַשָּׂדוֹת הַחֲרוּשִׁים בְּמַשַּׁב רוּחַ אַחֲרוֹן, אֲבַקֵּשׁ שֶׁתִּקַּח כָּל מָה שֶׁנַּפְשְׁךָ יְכוֹלָה לָשֵׂאת הַשְׁקֵה צִמְאוֹנִי בְּקַרְנֵי שֶׁמֶשׁ אַחֲרוֹנוֹת לִפְנֵי שֶׁהַחֹרֶף יַחֲזֹר וְיַקְפִּיא שָׁרָשַׁי. יִסְחַף בִּגְשָׁמָיו הַשְּׁחֹרִים אֶת זַרְעֵי הַקִּיּוּם.

תודה רבה לכולכם:)

אתם לא יודעים כמה אני מודה לכם:) בכל מקרה, ה יעזור לי לעבודה שלי בפיסול... רק אם אני יכולה לדעת והעלתם פה כמה גרסאות... איך אני יכולה לדעת במה להשתמש? כאילו יש פה תיקון של מישהו למישהו אחר? בכל מקרה תודה רבה ושבת שלום ניר.

RonenYi

New member
השתמשי בתיקון של דורון ../images/Emo13.gif

הבנתי את טעויותיי.

למעלה