ניצנית

לב ב

New member
ניצנית

מה הטפול האופטימלי לניצנית? אצלי היא נמצאת על מדף מול חלון מזרחי שטוף שמש, אך לא חשופה אליו. אני ממעטת להשקות אותו כמו בהנחיות. לא מזמן החלפתי מיכל כי נראה היה לי שהקודם קטן. הפריחה שהיתה נגמרה. אמנם הצמח לא נראה חולה או משהו, אבל הוא גם לא מי יודע מה משגשג. דשן אני נותנת בערך פעם בשבועיים עך ההשקיה(אורטיקל). האם אני שוגה בטיפול? האם לניצנית פריחה חד פעמית, ואם לא מתי היא חוזרת לפרוח?

שמש

ניצנית צריכה שמש. היא צמח יום קצר , ולכן פורחת באופן טבעי עם התקצרות הימים. לניצנית מספיקה השקיה מועטה, אבל הכי חשוב - שמש. שמש ישירה. זה צמח חזק, פורח שנה אחרי שנה.

מוטי בר

New member
הניצנית צמח רב שנתי ופורחת בגלים ב

בעיקר בעונות החמות מהאביב עד הסתיו אך היא עשויה לפרוח גם בחורף במקומו חמים ומוארים מאוד. באשר לדישון התכוף, אינו מומלץ כל כך כאשר אין ניצני פריחה ויש לדשן בעיקר בדשנים ממריצי פריחה ודלי חנקן. תפרחות נבולות שלא יוסרו פשוט יפתחו זרעים על חשבון הפריחה והעלים ולכן עדיף לקטום אותן לגמרי בכדי לעודד ניצנים חדשים. בכללית, הצמח סוקולנט המתנהג כמו קקטוס וכך גם יש לנהוג עימו. יש להשקות עד נגירה מלאה מהתחתית ולהמתין עד ליבוש מלא של הקרקע לפני ההשקיה הבאה. מחלות ומזיקים: רגישות לעודפי מים ולחות נוף הגורמים לקימחון ופטריות נבילה אחרות וגם רגישה לנמטודות. צבעים: אדום, כתום, צהוב, קרם, ורוד כהה, סגול, לבן, וגם צבעים מעורבים על אותה התפרחת. ריבוי: זרעים ויחורים. קרקע: קלה ומנוקזת היטב ועדיף מעורבת עם טוף, ריפוד של חצץ או טוף גולן בתחתית להגברת הניקוז. אצלנו, היא בשלב של עלים חדשים בשפע מיחורים אשר השתרשו מאוד בקלות ובקרוב היא גם תפרח בשפע.

למעלה