ניצן...

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
ניצן...

ניצן, ספר לנו קצת על שינג-אי, ועל הדרך שהובילה אותך עד לסין הרחוקה ולאימונים בסגנון... וד"א, בXP אתה יכול להתקין עברית ישירות מהדיסק, אפילו בלי צורך בתוספות.

neko, תסתכל על המקלדת שלך...

ותדמיין אותה בלי אותיות עבריות, כמו רוב המקלדות בסין. גם אם התכנה העברית מותקנת, איך תדע איפה נמצאת כל אות?

The Champ

New member
את הבעייה הזו אפשר לפתור בקלות

אם רוצים פשוט נותנים לכל אות באנגלית (שנמצאת על המקלדת) ערך בעברית לדוגמא: A=ש וכו... ואז הוא יכתוב על המקלדת שלו את האותיות וכו...

רעיון מצוין, אני בטוח שעל המחשב שלו

הוא כבר עשה זאת. אבל כשהוא נמצא במקום אחר? חוץ מזה, מה פתאום אני עונה במקומו?
שיסביר את העניינים שלו בעצמו, מה אני, הדובר שלו?...

angeleyes

New member
מנסיון - כל מה שצריך זה נסיון

במקלדות בלי עברית אני מקליד כמעט באותה מהירות. בד"כ הטעויות הן בין אותיות צמודות ("ט" ו-"א" לדוגמה, או "ן" ו- "ו"). מעולם לא למדתי הקלדה עוורת (או כל הקלדה, foe that matter) אבל זה עובד. הכל התחיל בכיתה ו´ בארה"ב, כשמורה אחד העיר לי שיהיה יותר מהר להקליד עם 2 ידיים ולא אחת...

nitzano

New member
על רגל אחת

אם כבר שאלתם לכתוב אותיות על המקלדת קל מאד אבל למצוא win xp זו כבר בעיה. אם היה לי דיסק אז מזמן כבר הייתי מתקין עיברית. על רגל אחת (יש לי 3 מבחנים השבוע): טיול בסין לפני 4 שנים ופגישה עם אנשים מעניינים שכנעו אותי שמומלץ ללמוד רפואה סינית בסין ,אם אצליח התקבל לעבודה ספציפית ,וכך אוכל גם להתאמן בקונג פו .לעבודה לא התקבלתי אך מכיוון שכבר החלטתי ללמוד רפואה אז התעקשתי לחזור לכאן. מה יש לספר על שינג אי .לעומת מה שלמדתי לפני כן..... עולם אחר. כל מה שאני יכול להגיד זה "תנסה ותראה "אני בכל מקרה זנחי את כל הסדרות שכבר ידעתי לפני כן מסגנוני הישן ואינני מתאמן בהן.

angeleyes

New member
2 שאלות לניצן

א. אתה יכול לפרט למה אתה לא מתאמן בסגנון הישן? ב. איך אתה מתפרנס? מחסכונות?

nitzano

New member
הסגנון הישן ??

נתחיל ב-"ב" כן ! מה זה הסגנון הישן? אינני מכיר מינוח זה. בד"כ מחלקים לשאנדונג והביי (shandong ,hebei)

angeleyes

New member
אההמ ../images/Emo13.gif

את המונח "הסגנון הישן" לא אני המצאתי - אלא אתה בהודעה שלך. ציטוט: "אני בכל מקרה זנחי את כל הסדרות שכבר ידעתי לפני כן מסגנוני הישן ואינני מתאמן בהן" השאלה היתה אישית אליך ולא התייחסה ל-הביי או שאנשי.

nitzano

New member
בשר וחלב.(למשגיחי כשרות)

בשר וחלב. שוני מהותי בעקרונות התנועה ,ה´פה-ג´ינג´ ,המבנה .פער שאינו ניתר לגישור נאלצתי לבחור בין רנו-6 לפרארי...... אני משוגע על מכוניות איטלקיות.....למשגיחי כשרות

neko

New member
חסכונות?

איך אתה מצליח לחיות וגם ללמוד וגם להתאמן...? מה יוקר המחיה? כמה עולים הלימודים? כמה המורה שלך לוקח? בבקשה ספר... זה נשמע מעניין.

nitzano

New member
פרטים

לפי סדר שאלותיך: 1. לחיות? אין בעיה לכל אחד צ´אנס אחד לחיות (נתון לוויכוח).לימודים בדכ כל בוקר עד 12 לפעמים גם אחה"צ , בתום הלימודים מתאמן עד כמה שמתחשק. לא לשכוח שבחורף הטמפ יורדת עד 18- בערך ויורד שלג בקיץ חם לח וגשום לפחות אצלנו בצפון.אבל זה לא מה שמונע מאיתנו (גם חנן) להתאמן. אם תרצה אין זו אגדה. 2.לא יקר לחיות כאן דירה של שני חדרים רוהטת משופצת כולת הכל 500 ש"ח בחודש.מזון כל יום במסעדה מקומית יוצא פחות ממנה פלאפל (כמה זה היום 10 ש"ח ?) 3.לימודים 1500 דולר לסמסטר כמו בארץ 4.כמו שאני אומר לכולם "תשאלו בעצמכם" .לא הרבה בכלל אם אי פעם יעניין אותך לבוא ,המלצתי ,דבר עם חנן שיוכל למצוא לך מורה ולסיע בשאר, עוד לפני תגיע (חוץ מזה שביגין יותר מעניינת)

neko

New member
סין הרחוקה...

שאלתי בעצמי. לא ענית! :) מאד מעניין אותי הנושא של אימון בסין, אבל עכשיו התחלתי ללמוד לתואר, כך שהמקסימום שאני אוכל לעשות זה חודש בסין (לפחות ב3 שנים הקרובות) ואח"כ כנראה שאני אהיה אפילו יותר עסוק (אלא אם המצב הכלכלי ישאר כמות שהוא, ואז אני אהיה מאד משועמם!). בכל מקרה, זה עדיין עסק יקר אם אין לך הכנסה.

nitzano

New member
לא כל כך רחוק..... אצלי בשכונה

בחודש לא ניתן למוד כלום רק סדרות (רייקות מתוכן) אפשר ללמד כאן אנגלית לקוריאנים ולהרויח 50 לשעה תכפיל ב 24 יום (ושעתים כל יום)והגעת ל 2400 שח בהחלט מספיק לשכר דירה ,מורה, אוכל ועוד המורה שלי בטח לוקח פחות מהמורה שלך בארץ ןזהו שעור פרטי ! בכל מקרה אני כאן עוד לפחות 3.5 שנים.

nitzano

New member
על רגל שניה

רק נקודה קטנה חשובה מי שאוהב קאטות או מגוון עצום של טכניקות אז שיחפש סגנון אחר.אינני יודע דבר על השינג אי אותו מלמד אבי (החנית השמימית) בארץ ועל כמות הסדרות (קיים שוני ביין זרמים שונים) ,אך בסגנוני סדרות מעטות.יש קשר הדוק בין הרפואה הסינית והטכניקות בסיגנון. טכניקות: עמידת סאן-טי-שה =שלושת הגופים (שמים אדם אדמה) ומס´ עמידות עמוד. 5 אלמנטים/פאזות (מתכת מים עץ אש אדמה)= 5 אגרופים (וו שינג) 五行 8 מרידיאנים מיוחדים = 8 טכניקות גונג (בה דזה גונג) 八字功 12 מרידיאנים = 12 חיות (שה אר שינג) 十二形 בנוסף יש תרגול עם רומח 5 אלמנטים/פאזות (משפר תנועת מותן מעולה) לכל אחת מ-4 הקבוצות סדרה משלה. לחלק מן החיות מטכניקה אחת עד סדרה קצרצרה.

angeleyes

New member
הערה-לתלמידי המרכז הישראלי לטאי צ´י

משום מה שמתי לב שהרבה אנשים במרכז לא מודעים לעניין הבא: בגשקו האחרון גרנד מאסטר וונג פו לאי נשאל על מה שאנחנו קוראים לו "עמידת פי-צ´ואן". הוא בפירוש אמר שלעמידה (בניגוד לאלמנט) קוראים "סאן טי" (ניצן, אני לא יודע סינית, אז מה זה ה"שה" אין לי מושג... אני יודע רק מה ששמעתי). אריק תרגם את זה ל-three body posture. אני כותב את זה כי חבר´ה שלנו מכירים את הנושא אבל לא מודעים לשם הזה. ...יצא לי לאחרונה לבדוק את ההבדלים בין סאן טי בצאן צ´ואן לבין זו של השינג-אי.

nitzano

New member
סאן טי שה 三体式

"שה" משמעו : type,style,pattern,form אני מניח שבמקרה שלנו הכוונה ל צורה. "סאן טי" משמעו שלושה גופים . כיום מצרפים "שה" זה אחרי כל שם זרם טאי צ´י : Yang shi thai-ji-quan Chen shi Tai-ji-quan

למעלה