ניצחון!!!

• פותח הנושא yoory
  • פורסם בתאריך

1אברהם

New member
אולי תפסיקו לצנזר את ההשוואות לשואה

שום שימוש נלוז ושום ביזוי , השמאל רוצה לראות את השואה כמקרה יוצא דופן שלא קשור לשום דבר שקרה או קורה כיום כיוון שהלקח מהשואה הוא שעלינו להסתמך רק על עצמינו ועל הצבא שלנו ושגבולות ביטחון חשובים הרבה יותר מכל ההסכמים וניירות והבטחות וערבויות בין לאומיות ופגישות עם אבו מאזן. האידיאולוגיה הימנית לא בנויה על אותו בסיס רעיוני של הנאציזים אלה היא לקח חשוב מהשואה. האידיאולוגיה הימנית אינה אומרת שהערבים הם עם נחות ושאנחנו גזע עליון, אלה היא תובעת שארץ ישראל ( ואפילו לא כולה עד הירדן ) תהיה שיכת לעם היהודי וזה אחד הלקחים של השואה שהיהודים צריכים שתהיה להם מדינה משלהם שבהם הם יהיו רוב עם כוח צבאי להגן על עצמם בניגוד לגולה ששם ההינו מיעוט חסר אונים שנתון לקפריזות של פריץ כזה או אחר. אין לנו שום בעיה עם "הגזע" של הערבים חוץ מהעובדה שהם מנסים לגזול מאיתנו את מולדתו האחת של העם היהודי

Fleddermaus

New member
השואה לא רלוונטית לזה

הלקח העיקרי של השואה (בל נשכח שבשואה נרצחו גם לא-יהודים: צוענים, הומוסקסואלים, נכים, מתנגדים פוליטיים וכו'), הוא מלחמה עיקשת ובלתי מתפשרת בימין הקיצוני ובלאומנות הקיצונית. הציונות היא לא מסקנה של השואה (היא היתה קיימת גם קודם), מדינה יהודית היתה צריכה לקום גם אם לא היתה השואה. כדי שזה לא יקרה שוב, חשוב שהימין הקיצוני לא ירים ראש מחדש באף מקום בעולם.

ערב רב

New member
ביה"ס האירופי הצליח לשטוף לך את המח

לא נורא, כשתחזור אלינו, אם תחזור אלינו (הרי הלקח העיקרי מהשואה הוא אמנסיפציה והתבוללות היהודים באירופה ולא התבדלות לאומנית בפלסטין), תקרא קצת את אבא קובנר שיוציא אותך מזה, אם לא יהיה מאוחר מדי.

Fleddermaus

New member
What?

(I´m away from my hebrew keyboard) I think you diddn´t even read what I wrote. My views have not changed since I came to Bosnia, if at all, I believe in zionism even more. I believd, like before, that the holocaust was brought to the world by extreme nationalism, and it might happen again if we don´t fight the extremists in Israel and in the world. There is no point in ignoring the fact that a small group of Israelis do support genocide, we must make sure they stay a minority. And of course I will come back, and I will do my best to ensure that people of your point of view do not end up ruling Israel. I am a zionist after all.

אלו ישראלים תומכים בהשמדת עם?

מרזל? הוא אפילו נכשל גם במעוז הפנאטיות מחברון. ממנו אתה חושש?

revengen

New member
המון..

שם מסוים? לא יכול לתת לך , אבל את הסיסמאות "מוות לערבים" שמצוים בכל גרפיטי בכל קיר בארץ ובכל אתר בארץ לא כתבו חתולים...

אספר לך סיפור.

יום אחד נסעתי לי ברחבי הגדה המערבית במונית פלסטינית. עברנו דרך כמה וכמה כפרים, וראיתי מספר גדול של כרוזי תמיכה במפלגה מסויימת ששחכתי את שמה. מדובר במפלגה פצפונת שהתחילה להרים את ראשה ונעלמה למיטב ידיעתי. שאלתי את נהג המונית, חאלד, מי זו המפלגה הזו ואיך זה שעם כ"כ הרבה תומכים עוד לא שמעתי עליה. והוא אמר שהריבוי של השלטים על הקירות רק מעיד על כמה שהם מעטים. אין הרבה אנשים שתומכים בהשמדת עם כיום בישראל. גדול בהרבה מספרם של אלה שמאמינים שלתמוך ברצח עם זה מגניב. ובכל זאת, צריך להיזהר מאוד ולא לשכוח לעולם עד כמה הרעיון הזה מסוכן.

שמע, לפי ההגיון הזה

רע"ש היא המפלגה הגדולה בישראל. רגע, מה נשים עושות בפורום הזה?!

revengen

New member
תגובה לך ושלגב גם =]

אני רוצה לציין שיש משהו ואפילו משהו גדול בדברייכם ואני מקבל אותו , ואפילו חוזר בי מדבריי.. אבל מה שרציתי להגיד הוא שכיום ילדי מדינת ישראל (וחלק מסוים גם מהמבוגרים) הם מלאי שנאה לערבים. אני תלמיד ואני מניח שגם אתם, אני נתקל כל יום באנשים שצורחים מוות לערבים ואני נתקל כל יום בויכוחים פוליטים שבחלק מהם טוענים ילדים שצריך להרוג את כל ערבים (ילד אחד אף טען כי יש לשים אותם בתאי גזים) ותאמינו או לא אני לומד בבית הספר הכי שמאלני שיכול להיות.. הילדים כיום מחונכים או שלא בהכרח מחונכים אלא מקבלים את זה מהרחוב על שנאת הערבים הם לא מכירים את העם שיושב לצידנו וכל דעותייהם על העם הזה מושפעות רק מהפיגועים שהם חווים. עכשיו ניתן להגיד כי אלה ילדים והם יתבגרו וכו' וכו'..אבל האמת היא שכאדם לא מכיר את העם השני וכל מה שהוא רואה זה רק מה העם השני עושה לו אי אפשר לצפות שלא יתמוך ברצח העם הזה וזה מה שקורה...הילדים האלה עם דעותייהם יתבגרו ועדיין יחשבו כך.. אוהדי בית"ר שכמסורת צורחים מוות לערבים "שישרף לכם הכפר" את זה ילדים שלא בהכרח היו להם דעות פוליטיות שומעים ומכניסים טוב לראש... הימין בישראל לצערי הרב מתחזק בצורה מסוימת...ואי הידיעה והחד צדדיות של אותם אנשים גורמת להם לתמוך או להאמין ברצח העם ..מה ניתן לעשות? זאת האמת...אז אולי השלטים שתלויים ברחוב לא משקפים את זה אבל כל השאר כן..

אני לא ממש חולק עליך כאן

ואני די מתריע סדרתית בפורום בקשר לסכנות השנאה לערבים מצד הימין הקיצוני, ובמקרים רבים - גם מצד המרכז, או מי שרואים את עצמם כמרכז. אבל כדי להפוך שנאה אמוציונלית לתמיכה מבוססת בהשמדת עם דרושים עוד כמה וכמה תהליכים, שאני לא רואה את החברה הישראלית עוברת, ומקווה מאוד שלא תעבור.

האמת היא שבעניין הזה אני חייב לציין

שהעם הישראלי הוכיח הקיץ עד כמה פשוט יכול להיות המעבר לסיטואציות קיצוניות מבחינת אלימות (ובכלל כך רצח עם). הצידוד הטוטאלי במלחמה שישראל פתחה מבחירה מודעת, התמיכה הרחבה בכנסת וברחוב בשימוש בנשק לא חוקי בפני החוק הבינלאומי, ובכלל הצפצוף הבלתי נסבל שיש בישראל כלפי הקהילה הבינלאומית וחוקיה (מישהו אמר או"ם שמום?) וכל טענות ה"כולם אנטישמים" האבסורדיות האלה הצליחו להפחיד אותי כהוגן.

וכל הדברים הללו

בין אם אתה תומך בהם או לאו, רחוקים מאוד מלהיות שקולים לתמיכה בהשמדת עם, גם אם בחלקם הם נובעים דווקא מהנסיון להשמיד את העם היהודי.

Fleddermaus

New member
די מסוכן להתעלם מסכנות כאלו בביטול

היום הוא לא מצליח אפילו בחברון, מחר הוא יכול להיות עם 10 מנדטים, לך תדע.

ערב רב

New member
רטוריקה אנטי-ציונית מובהקת

"יש להאבק בכל רחבי העולם, גם בישראל, בלאומנות ובקיצוניות", יותר אפילו משזו רטוריקה אנטי-ציונית, זו רטוריקה המוכיחה את הניתוק שלך מכל תודעה ציונית, אתה מבטא איזושהי השקפה שבאותה המידה יכולים לחלוק שכניך לספסל הלימודים שאין להם שום קשר עם ישראל, היהדות והציונות, וכשזו השקפת עולמך ודאי שאתה אנטי-ציוני. אני מניח שביה"ס אכן מעודד את בוגריו לחזור לארצותיהם ולעשות נפשות לאידאולוגיה בה שטף את מוחם, הייתי אפילו מסתכן ואומר שזוהי למעשה סיבת ומטרת קיומו, משהו דומה למדרסות הפקיסטניות.

ניצחון!!! ../images/Emo65.gif../images/Emo143.gif

הכותרת מצאה חן בעיניי, אין לי כותרת מוצלחת יותר
כמו שאתם בוודאי יודעים, תכנית ספדי נפלה השבוע (יום ג). גם במועצה הארצית לתכנון ובנייה הבינו שהיא מגלמת בתוכה אסונות בזה אחר זה, סביבתיים, חברתיים, כלכליים ומוסריים, ודחו אותה באופן גורף וחד משמעי (24 מתנגדים, 3 תומכים, נמנע אחד). מול הדיון התנהלה הפגנה מוצלחת מאוד, מאות פעילים (6 שעות בקור הירושלמי, כמו שהתנסחה היטב מיכל), ובהם עשרות פעילי מרצ, כולל נציגים מהנהגת המפלגה. אני רוצה להודות לכל מי שתרם את חלקו, בכל צורה שהיא, ובעיקר למי שהגיע להפגנה השבוע וב-17 באוקטובר. כמו כן, תודה למובילי המאבק, ארגונים סביבתיים וחברתיים רבים כולם תחת המטריה של "הקואליציה לשימור הרי ירושלים", המנוצחת על ידי יעל אלישר המדהימה. תמונות - אעלה מאוחר יותר (זה הזמן להתחיל להתחנן במסרים אישיים ובטלפון: "לא, אל תעלה תמונות שלי, בבקשה!!!". יש לי תמונות מביכות של כולם. כולם.) אוהב הרבה, זוהר

בינתיים,

קישור להודעה ששמתי באתר מרצ. בצד שמאל תוכלו למצוא קישורים לדיווחים בתקשורת על ההחלטה ועל ההפגנה.

למעלה