ניצול

ניצול

בשבוע שעבר היינו במופע WOW באילת. היו שם ילדות קטנטנות שנראות אולי בנום 6-7. הזדעזעתי. ביום שישי בידיעות היתה כתבה בנושא. פשוט מזעזע. וחשבתי בעקבות הקרקס שהיה במודיעין אז לא רק חיות מנוצלות, גם ילדות וילדים צעירים. ואף אחד לא מזיז לו. אם הייתי יודעת לא הייתי לוקחת את בני.

שלא ישמע כאילו אני מסכים עם מה

שקורה. גם אני נגד דברים כאלו ולא לוקח את הילדים שלי למופעים כאלו. אבל, לצערי, אותן ילדות שמופיעות ברור שההורים שלהן הן אלו שדחפו אותן להופעות והדבר נעשה בהסכמתם של ההורים שהם האפוטרופסים של הקטינים. לפיכך, התלונות והמחאות צריכות להיות מופנות כלפי ההורים יותר מאשר נגד בעל המופע. אצל בעלי חיים, לעומת זאת, אף אחד לא קיבל את ההסכמה שלהם ולכן הניצול הוא ברור וקשה.

אני לא משווה בן שני המקרים

אני פשוט כואבת הן על הילדות/ילדים והן על החיות. מה שאנשים מוכנים לעשות בשביל בצע כסף.

yhot

New member
צודק במאה אחוז!!

לדעתי זה גם מאוד דומה לילדות קטנות או נערות שההורים שלהם דוחפים אותם לעולם הדוגמנות - גם שם לדעתי יש ניצול!!

ניר60

New member
סתם ספורט!! מה ההבדל בין תחרות

כישרונות לבין תחרות יופי ותנועה (שלזה גם דרוש כישרון מסוים)?? מה ההבדל בין הורה הדוחף את הילד שלו להצטיין בחוג שחמט לבין זה הטורח לגדל ילד המביע את עצמו באמצעות מיצג? האם באמת יש הבדל בין אליפות ג'ודו/קרטה/סומו (רחמנא ליצלן שומן חולה!) לבין "מלכת" יופי ילדים/נוער עשרה/בוגרים? ??????????

הילדים האלה נולדו לעולם הזה

ובד"כ ההורים הם אלה שהכריחו אותם לעשות את זה. הייתי לפני 4 חודשים בערך גם במופע של WOW ואני ובן זוגי לא מצליחים לשכוח עד היום את המבט העצוב שהיה לילדים הסיניים שהופיעו שם. היה מופע מדהים, אבל אין ספק שהם מסכנים. ההבדל העיקרי בין מצב כזה למצב שבו ההורה "דוחף" את הילדים ללמוד משהו בחוג שכונתי, הוא שהחיים לא סובבים סביב הבלט או הג'ודו, אלא רק אם הילד ממש נהנה ואז החוג הופך להיות אהבה גדולה שלו. חוץ מזה כבר דובר רבות על הילדים המנוצלים בתעשיית הבידור הזאת, אלב כמו שתשימו לב, לא מדובר בילדים ישראלים.

למעלה