ניצול

bazinga1

New member
ניצול

עקב סיבות שונות לקח לי המון זמן להשלים את לימודי התואר והניסיון התעסוקתי שלי דל מאוד.
לכן התקשייתי מאוד להתקבל למקום עבודה. אני מקבל קצבה על רקע נפשי.
מצאתי פסיכולוגית שעוזרת להשתלב במקום עבודה תוך שיתוף פעולה עם המעסיק ומלווה אותי.
אני נפגש איתה פעמיים בחודש. היא זמינה בשבילי בטלפון ובמייל ונמצאת בקשר עם המעסיק.
אני משלם לה על ארבע פגישות על שתי פגישות פלוס תשלום על שתי פגישות על שאר הדברים שציינתי.
הבעייה היא שברור שהתוספות בטח לא מגיעות לשעתיים.
בגלל שמי שמגיע לבקש את שירותיה נמצא במצב קשה ותלוי בה כדי להמשיך להחזיק בעבודה היאע יודעת שאף אחד לא יגיד כלום.
אבל אותי מרתיח ומקומם שגובים ממני תשלום עודף ועוד ממישהו שנמצא במצב בעייתי.
אני מרגיש מנוצל ונמאס לי אבל אני חושש שאם אני אדבר אני עלול להפסיד את העבודה.

תשמע

אני מבינה שלשלם על שתי פגישות שאתה בכלל לא נוכח בהן, זה מתסכל.
מצד שני, פסיכולוג שזמין לך בין הפגישות במייל ובטלפון, ואפילו נמצא בקשר עם המעסיק, זה ממש לא משהו שהולך ברגל.
למען האמת, אני לא מכירה אף פסיכולוג שעובד ככה.
אל תשכח ששעה של פסיכולוג זה לא 60 דקות אלא משהו כמו 50.
אז אולי אתה משלם על 100 דקות נוספות ומקבל "רק" 60 דקות נטו? עדיין זה נשמע לי מאוד מאוד גבולי לעניין טענה של "ניצול".

בשביל בנאדם שממילא מקבל קצבה (כלומר לא מממן בעצמו את הטיפול), ולא יכול למצוא עבודה בלי זה, אולי זה אפילו שווה את המחיר.

אגב, ניסית להעלות את הנושא בעדינות לפני הפסיכולוגית?

bazinga1

New member
מה זאת אומרת ?

זה לא טיפול ... זה ליווי בתעסוקה ולכן מיילים, טלפונים וקשר עם המעסיק זה חלק מהעניין ....
איך בדיוק זה לא ניצול אם אני משלם על שעתיים ובפועל מקבל "רק" שעה ?
היא יודעת שמי שמגיע אליה תלוי זה בשביל העבודה ונמצא במצב קשה ולכן לא יתלונן ולכן היא יכולה לעשות את זה.

מה זה לא מממן את הטיפול בעצמו ? בטח שכן. קצבה זה לא מתנה. זקנים שמקבלים קצבה או מישהו שמקבל דמי אבטלה
לא משלם בעצמו על הקניות בסופר?

בטח שזה שווה את המחיר ולכן אני בולע את זה ושותק . אבל בפנים אני רותח על זה שמנצלים אותי בגלל עמדת החולשה בה אני נמצא.

טוב שאתה אומר...

קודם אמרת "מצאתי פסיכולוגית". רק עכשיו אתה כותב שזה לא טיפול, אלא ליווי בתעסוקה.
אם כך, השעות האלה שבהן הפסיכולוגית נמצאת בקשר עם מעסיקים וכו' - זה השירות שעליו אתה משלם!

כל השאלה היא האם זה באמת 100 דקות מלאות או רק 50 דקות.
ואת זה אתה יכול לשאול אותה.

הוא מקבל כבר

סוג של תמיכה בתחום התעסוקה. התמיכה שהוא מקבל זה ליווי תעסוקתי. יש תהליך קליטה (והישארות!) במקום עבודה שהוא צריך לעבור ויש מי שמלווה אותו כדי שלא ינשור בדרך מהסיבות שעד היום הנשירו אותו.
אני מניחה שהעבודה שהוא מדבר עליה היא בשוק החופשי
&nbsp
התעסוקה הנתמכת במסגרת סל שיקום היא לא בשוק החופשי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

meidadc

New member
בלינק כתוב במפורש שתעסוקה נתמכת היא בשוק העבודה החופשי

וגם מנסיוני ארוך השנים בעבודה בתחום.

ישנם מסלולי תעסוקה שונים במסגרת סל שיקום (כמו מפעל מוגן) שאינם בשוק החופשי.
תעסוקה נתמכת היא כן.

אופירA

New member
מנהל
וודאי שתעסוקה נתמכת במסגרת הסל היא בשוק החופשי. אלא איפה?

למעלה