ניצול עובדים

ניצול עובדים

ברצוני לשתף אתכם בדילמה המטרידה אותי לאחרונה. כאידיאליסט חשוב לי מאוד להחיל את השקפת העולם שלי גם על דרך החיים - צריכה, תזונה וכדומה. דעתי החברתית-כלכלית מבוססת בעיקרה על התנגדות לקפיטליזם גלובלי ולשלל השלכותיו ההרסניות. אני מצמצם במידת האפשר צריכה של מוצרים אשר אותם מייצרות חברות אשר מזהמות את הסביבה, מפרסמות באופן מסריח, מהנדסות גנטית, מסתירות מהצרכנים מידע ושאר ירקות. מאחר שמסיבות אחרות אינני צורך גם מוצרי בשר, חלב, ביצים, דבש, ג´לטין וכו´ וכו´, נותרו מעט מאוד חברות שאני מרשה לעצמי להשתמש בשירותיהן. עד כאן ההקדמה הארוכה. חשבתי האם חרם על חברה שמנצלת עובדים משרת את מטרתי: אם אחרים את החברה אמנם אינני נוטל חלק במדיניותה המושחתת ואינני נותן לה לגיטימציה, אך מאידך גיסא החברה מפסידה כסף ומתקשה לשלם לעובדיה את השכר הזעום-בלאו-הכי שהיא אמורה לשלם להם. חשוב לציין שבמקרה של חרם כללי על חברות שמנצלות עובדים ייתכן מצב בו אחרים את כל תעשיות האורז, הקפה, הקקאו ועוד... אז אנא סייעו לי להחליט מה צריכים להיות השיקולים. העלו טיעונים נוספים בעד ונגד החרם. הסיתו לרצח המוני של כל החרגולים. רק הגיבו!!! מאור.

מה רע בהנדסה גנטית???

בתור אחד שמעורה בתחום (אהה... בערך...) לא מצאתי שום פגם שאמור לגרום לאנשים להחרים חברות שמהנדסות גנטית דברים... עכשיו, בקשר להחרמת חברות שמנצלות עובדים... אתה צריך להחליט מהו ניצול עובדים, האם אתה מתכוון לחברה שמנצלת אנשים כמו שקורה במדינות העולם השלישי? כאן מדובר על חברות שאין להן בעיה כן לשלם את הכסף (חברות ענק שנכנסות לשם במטרה להשיג כוח עבודה זול) אם בחברה שבה התשלום זעום כיון שאין לה כסף לשלם לעובדים, ההיפך צריך לעזור לה... אתה צריך מראש לקבוע קריקטריונים לחברה שמנצלת עובדים. אני אישית חושב שלא כדאי לך להרעיב את עצמך (עוד יותר), במיוחד על רקע זה שאתה צרכן אחד ולא תזיז בשום דבר לאף אחד.

הנדסה גנטית

הוספתי את הקריטריון הזה רק בשל החרם על רשת בתי-הקפה "סטארבקס". אינני מתמצא בהנדסה גנטית ובמגרעותיה, אך למיטב זכרוני "סטארבקס" מהנדסת את פולי הקפה לפני טחינתם וגורמת בכך להפיכתם למזיקים לבריאות. אשמח לקבל מידע נוסף מאנשים שמבינים יותר... בקשר להערה האחרונה - זו תפיסה שגויה לטעמי. לא רק של צריכה מוסרית, אלא בכלל של מעורבות פוליטית או חברתית. אתה אומר בעצם שאני אחד ולכן השפעתי מזערית. אך כחלק מפעילותי אני מנסה לגייס אנשים נוספים למאבק על מטרותיי, אני תורם את חלקי למען האידיאל ומביא אנשים אחרים למודעות. לפי המשפט שכתבת אין לי טעם להצביע בבחירות לראשות הממשלה. אתה עדיין עומד מאחוריו? מאור.

DRYICE

New member
הנדסה גנטית

מוצרים רבים מהונדסים גנטית (הבננות בארץ למשל) וזאת על מנת להשיג במהירות זנים גדולים יותר בריאים יותר ועמידים יותר בפני מחלות. למעשה אין הבדל מהותי בין מה שנקרא "הנדסה גנטית" לבין השבחה ע"י החלאה בשיטות מסורתיות. כבר שנים מסתובבות להן שמועות במקור נגד יצרני סיגריות לאחרונה גם קפה כאילו הינדסו גנטית את מוצריהם בכדי שיהיו יותר ממכרים, למיטב ידיעתי אין לטענות האלו אחיזה מהותית במציאות. DRYICE

אני לא יודעת מה היתה התוצאה של זה,

אבל, למיטב זכרוני, נוהלו בארה"ב מספר תיקים בבמ"ש נגד חברות הענק של הסיגריות לגבי הנושא של הגדלת כמות הניקוטינן בסיגריות האופן מככוון, כדי שהן יהיו ממכרות יותר. אני אשמח לשמוע איך כל הנושא הזה הסתיים אם מישהו יודע.

^Meri^

New member
כן../images/Emo70.gifתרצחו חרגולים../images/Emo70.gif...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

האמת? אני כל כך עיוורת שבהתחלה חשבתי שכתבת תרנגולים...אבל חפיף:) בכל אופן, חרם על חברות שמנצלות עובדים ישאיר אותך קונה רק בחברות הייטק, מה שגם באיזשו מקום סותר תא האידיאולוגיה שלך, ככה שנדפקת... תראה, הבעיה בלהכנס לכל הענין האידיאולוגי, הוא שהעולם לא מושלם... להיפך, הוא רחוק מזה...אני לא צריכה לספםר לך. יש המון דברים שצריכים תיקון, ולאדם הקטן קשה להשפיע. לגיטימי להפסיק לאכול חיות, או כל מזון/מוצר שפוגע בחיות. לגיטימי גם להחרים חברות קפיטליסטיות, כי כסף לא חסר להם... אבל כמו שאין סיכוי בעולם שלא יהיה לך אף מוצר שקשור לחיות בסביבתך(איזה סוודר ישן מכבשה שכבר מזמן מתה, או שבטעות תאכל משו במסעדה שתבטיח לך שהיא הכינה את זה בלי דבש ולא תדע אפילו שהם שמו בזה כפית שלמה של דבש... אני כמובן הגזמתי עכשיו, אבל זה היה כדי להראות לך, שאין דבר כזה החרמה טוטאלית...בגלל זה, אם תגזים בהחרמות שלך, תשאר חסר יכולת לתפקד בחברה שלנו היום. כמו שהפאנטיות של דתיים מסויימים לא נראית לי(אתם פתוחים בשבת?לא קונה אצלכם. אתם מוכרים גם בשר וגם חלב? ביי), גם להפוך את האידיאולוגיה הזאת לדת חסרת גמישות, לא נראה לי הגיוני. נכון, ניצול עובדים זה דבר רע, אבל הכל יחסי. גם בעסקי הבניה מנצלים עובדים. לא תקנה בית? תשכור פועלי בנין שאתה תשלם להם? (מאיפה יש לך כסף?יא קיבוצניק!
), לא תמיד יש לך מה לעשות. כמובן שלהיות מודע זה חשוב. לפעול כנגד, זה ממש חשוב. להחרים? זה קצת בעייתי. אתה יכול למצוא חברות שמנצלות עובדים ומזהמות את הסביבה. תחרים. לגיטימי. אבל רק מניצול עובדים? תצטרך להחרים כל חנות שהיא לא פרטית, וגם שם, אני לא בטוחה תמצא יותר מידי מקומות לקנות. בקיצור, אחרי זיוני שכל של ילדה שמתה לישון צהרים, אבל לא נרדמת כי היא שתתה יותר מידי קפה...אל תהפוך הכל לדת חסרת גמישויות כמו שאמרתי... אההה, דבר אחרון לגבי הנדסה גנטית?זה לא מה שגורם לדברים שפוגעים בבריאות. יש הרבה דברים שמשפרים(מי לעזאזל נתן להם לגעת לי בתותים? כוס עמק!יוחזרו התותים הקטנים והמתוקים לאלתר
), ויש שמוציאים מהם את הטעם... דברים מסרטנים, או עושים כל נזק אחר, נגרמים לווא דווקא מהנדסה גנטית, ולידיעתך, רוב הפירות והירקות בארץ עברו הנדסה גנטית. ככה שאם תחרים אותם, תחרים את האורז, ותחרים את הקפה, תשאר עם קיבה ריקה ועצבנית.
ילדה שמעדיפה את הקפה והסיגריה שלה ולא איכפת לה כמה היא הורגת את עצמה

מירב.

הרעיון הוא לא חרם כללי ומוחלט, ברור לי שאינני יכול להחרים את כל החברות הרעות... לכן אני עושה את ההחלטות שלי, מחרים את כל החברות שמבצעות דבר שמבחינתי הוא פסול, כדוגמת הרג וניצול של בע"ח. מאחר שלבניינים אין תחליף אפשרי, אחרי הכל קיים במקום כלשהו בסתרי לבי גם יצר הישרדות זעום אך משמעותי. אבל אני עושה את המקסימום כדי לפגוע כלכלית בחברות רעות. מאור.

ג ל י

New member
תגובה

קימות חברות כמו נייק וגאפ שידועות בתשלומי משכורת רעב ועבודה בתת נתאים במדינות עולם שלישי חרם על החברות האלו בהחלט יכול להיות צעד נכון.לדעתי זה כן משרת את האינטרסים שלנו כי זה קודם כל פוגע באותם בעליי הון שעושקים את הפועל הפשוט ויתר על כך מוציא לאור את כל אותם סיפורי זוועה שמתרחשים במפעל זה או אחר.

למעלה