ניצול הכישרון

The Fonz 1

New member
ניצול הכישרון

יש לי חבר בשכבה שמצייר מדהים. אני לא מגזים, והוא כולה בכתה י"ב. השאלה שלי היא איך הוא יכול לנצל את הכישרון שלו? תודה לכל מי שיענה

iwata018

New member
קודם כל , הרבה הערכה על כך שאתה דואג לחבר .

יחד עם זאת , כמעט ובלתי אפשרי לענות לך מבלי לראות את העבודות של חברך המוכשר כפי שתארת !! הסיבות הן: האם הוא טוב כפי שציינת והעבודות ברמה מקצועית ?? באיזה תחום של ציור הוא עובד , מה מטרותיו האמנותיות והאם הוא מתכוון להשקיע את חייו באמנות או שמה זהו רק תחביב ?? לצערי , הרבה מאד אמנים מוכשרים בארץ אינם מתפרנסים מאומנותם ועושים זאת לשם "שמיים" (שזה חשוב גם) או שעליהם ללמד אומנות , דבר ששנוא על רוב הציירים אך עושים זאת בשל חוסר הברירה . ישנה פוליטיקה הרסנית גם בתחום האומנות ולכן לא מספיק רק לדעת לצייר אלא גם ללכת בשבילים המפוקפקים של הדרך הקלוקלת הזו ולהישתדל לא למעוד בכל רגע נתון . יחד עם זאת , מתוך המצוקה הקשה הזו , פורחים בארץ מאות ירידים ותערוכות לא "פורמליות" ושם ניתן לראות יותר ויותר קהל עממי שבא לצפות ולרכוש ציורים כך שבמקרים רבים עדיין ניתן להרוויח מעט מעבודת האומנות . אין האמור צריך להרפות את ידיו של זה או אחר אך חשוב לדעת את המציאות . אם חברך אמנם מוכשר מאד כפי שתארת (ונשמח לראות את עבודותיו כאן בפורום) , ייתכן וימצא את דרכו ויגשים את מטרותיו !

aharonavsha

New member
תתפלא, אבל למרות מה שחושבים,

אין הרבה ציירים טובים בעולם. כך שאם הוא צייר טוב, בפרוספריטי שיש היום, הוא באמת יוכל להתפרנס וגם להנות מהציור. כפי שאמרו לך כאן, שיציג את העבודות שלו בירידי אומנות, בגלריות, ואפילו כאן בפורום הזה.

למעלה