ניצול הזדמנויות

doingood

New member
ניצול הזדמנויות

מה הייתם עושים עם מטופל שפעם אחר פעם מפספס הזדמנויות? לא הצלחתי להבין אם הבעיה נובעת מחוסר יכולת להכיל את הטוב, זיהוי לא נכון של הטוב כטוב, טראומות מהעבר או משהו אחר... אשמח לקבל עצות והתייחסויות.

Lagrangian

New member
מפנה את תשומת הלב שלו..

לא שאני מטפל.. אבל הייתי מפנה את תשומת הלב שלו לעניין ושואל אותו האם זו באמת בחירה שלו. באיזה מאמר אנתרופוסופי (בעצם שניים) קראתי על כמה תרגילים שיכולים להיות רלוונטים באיזושהי צורה. השלב הבא שאני יכול לחשוב עליו הוא לגרום לו לראות מדי יום (לפני השינה?) איפה הוא פספס, מבלי שיפוט.. רק עם התבוננות.. לאט לאט הזמן בין הזיהוי של הפספוס לפספוס אולי יתקצר כך שהוא באמת יוכל להביא למצב את הרצון והמודעות שלו.. אבל שוב, זה בהנחה שהוא לא רוצה לפספס הזדמנויות. נשמע הגיוני באיזושהי צורה? ניצן..

doingood

New member
תודה

למיטב הבנתי אין פה בחירה אמיתית, אלא בעיקר פחד, ובאופן יותר ספציפי פחד מאכזבה. איפה אפשר למצוא את המאמרים על אנתרופוסופיה? תודה.

Lagrangian

New member
בארכיב של שטיינר

www.rsarchive.org בעיקר במאמר overcoming nervousness.. ואולי ב practical training in thought. גם פחד, אחרי שמפנים את תשומת הלב אליו, הופך לחלק מבחירה מודעת.. זה שהשליטה עליו לא מיידית או טריוויאלית לא אומר שהוא לא ניתן לשליטה. אולי פשוט כרוכה בזה יותר עבודה והשקעה של יותר זמן. בכל מקרה, התרגילים שחשבתי שהם רלוונטים במאמר הראשון הם דווקא התרגיל שאמור לעבוד על שיפור הזכרון (שדומה לעוד תרגיל שיש ב knowledge of the higher worls.. ששם הוא אפילו טיפה יותר רלוונטי) והתרגיל שמחזק את הרצון.

הזדמנות

פספוס הזדמנויות הוא הזדמנות טובה לחוש ולהיות במגע עם הפחד. אין כאן פספוס של ממש עם נוגעים בשורש הפחד וממשיכים משם להזדמנויות אחרות. כל עוד יש את ההימנעות מלהיפגש עם אותו פחד מאכזבה, הדרך תמשיך להיראות כעוד דלתות שלא נפתחו. בטח בפספוס וגדול ממנו. אייל ארליך http://www.eyalerlich.co.il/

למעלה