ניצול ההורים שלי

monika05

New member
ניצול ההורים שלי

היי, אני חדשה כאן..
בת 25 נשואה ובקרוב אם טרייה :)
רציתי להתייעץ לגבי ההורים שלי...אנחנו משפחה קטנה ויש לי קרובי משפחה מעטים ביותר.
הבעיה היא שקרובי המשפחה האלו מנצלים שוב ושוב את ההורים שלי מבחינת לינה(מגיעים מחו"ל מרוסיה לעיתים קרובות ובעיקר בקיץ- ממש כמו בית נופש) ומבחינת
עריכת הארוחות המשפחתיות שכמובן שתמיד נערכות אצל הורי.
העניין כבר נהפך לממש מובן מעליו ונוצר זלזול שמתבטא לדוגמה באיחורים של שעה ויותר סתם כי "הם החליטו ללכת לטייל לפני" למרות שקבעו איתם ונוצר מצב שמשפחה של 5 נפשות ממתינה לאכול ארוחת צהריים עד הערב כמעט.
למרות שההורים שלי מתלוננים בהתחלה ואני מייעצת להם בדיוק מה לעשות ואיך להגיב (בצורה יפה וברורה כמובן) בסופו של דבר הם פשוט מוותרים
להם בטענה "כי גם ככה אנחנו משפחה קטנה ואין לנו הרבה חברים קרובים" והמצב ממשיך להיות כמו שהוא.
הדבר יוצר המון חיכוחים וריבים ביני לבין ההורים , אני מצידי מנסה לגונן ולהמחיש להם את המציאות כפי שהיא וההורים בוחרים להתעלם ...
אני מוצאת את עצמי מוטרדת, כועסת ומתעצבנת ובסופו של דבר אין שינוי...

אני מודה שקשה לי להרפות למרות שאני מאוד מנסה....אני מוצאת את עצמי בוכה ונעלבת קשות בשם הורי שמתעצבנים עליי שאני מתעצבנת....בקיצור
אני אשמח לעצות..
ברור לי שזו בעיה של ההורים שלי....אבל משפחה אמורה להגן אחד על השני לא?

chili3

New member
אני חושבת שאת טועה בראיית המצב

חשבת על זה שההורים שלך פשוט לא מרגישים מנוצלים?
למה להחליט בשבילם שהם כן?
אולי נעים להם לארח את המשפחה
אולי נעימה להם חברתם והם אוהבים להרגיש מוקפים בבני משפחה?
אני יכולה להבין מהכתוב שהוריך עלו מרוסיה, יכול להיות שבגלל זה הם פחות מחוברים חברתית לאנשים בסביבת המגורים שלהם ונעים להם כשהמשפחה איתם
את חייה את חייך, נשואה, מצפה לילד... ולא יכולה לראות את הדברים מנקודת המבט שלהם

אני מאמינה שב'מערכת יחסים' כמו המערכת בין הוריך למשפחה, שני הצדדים מקבלים ומרוויחים משהו
זה נכון שהמשפחה מקבלת מקום לינה/אוכל... אבל גם ההורים שלך כנראה מקבלים מזה הרבה

למה להחליט בשבילם שהם צריכים להפגע?

monika05

New member
ישנה תחושת ניצול שכן ההורים מתלוננים בפני

הבעיה מתחילה בכך שכביכול "לא איכפת להם" והם "בסדר עם זה" ורק לפני ואחרי האירוח ההורים שלי באמת פותחים את הלב
ואומרים כמה שזה לא בסדר ..... כואב לי לשמוע את זה שכן אני זאת שמתמודדת אחר"כ עם ההשלכות ונוצר מצב שאני פשוט כועסת על ההורים שלי שנתנו שוב למצב כזה לקרות (ולא הקשיבו לעצות שביקשו שאתן להם)ולאורחים שניצלו אותם.

chili3

New member
ניסית לדבר ישירות הם המשפחה?

אולי הם לא מבינים שהם פוגעים
לא לדבר על ניצול, אלא לבקש שיכבדו את הזמנים של הוריך ושאם הם קובעים איתם משהו שיעמדו בזה

monika05

New member
לא..

הם משפחה רחוקה ואין לי איתם קשר ישיר שלא דרך ההורים

למעלה