במקרה שלי
הגעתי לדירה דרך סוכנות תיווך מקומית. בכלל אני ממליץ ליצור קשר עם איזה 3 או 4 סוכנויות (מה שאני עשיתי), ומתוכן יצא שרק אחת היתה ממש ממש רצינית, ודרכם גם מצאתי את הדירה. בעלי הדירות דורשים הוכחות לתשלום, אבל למיטב ידיעתי אפשר להתמודד עם זה באמצעות תשלום למספר חודשים מראש (לא בעייה למי שרגיל לשלם שכר דירה בארץ). קחו בחשבון שבעלי הדירות דורשים פיקדון בגובה חודשיים משכר הדירה, שאותו תקבלו בחזרה רק חודשיים לאחר שפיניתם אותה, ובתנאי שלא נגרמו נזקים שיש לתקנם לאחר צאתכם. שמעתי על מקרים שבהם הכסף היה "אבוד מראש" ובעל הבית מצא כל תירוץ כדי לא להחזירו. שמעתי גם על מקרים (דוברי עברית) של אנשים שמילאו חורים בקיר בקמח וצבעו מעל, כדי שהדירה "תיראה טוב" בהחזרה, כך שיש לבעלי הדירות כנראה סיבה טובה לעשות את זה. אין לי נסיון אישי עם זה עדיין, אבל בעל הבית נראה הוגן למדי כך שלא צפויה כנראה בעייה. הסדר הנכון לביצוע הדברים יהיה: ליצור קשר עם סוכנויות תיווך, להגיע לפה (ולישון במלון) ולחפש דירה במשך כמה ימים בתיאום עם הסוכנויות. עם הכניסה לדירה יחברו לכם גם את מערכת החשמל והגז, ותקפידו לקחת מהם נייר על העובדה שהם היו אצלכם, כי חשבון החשמל והגז הוא הוכחה להיותכם תושבי צרפת בפני רשויות אחרות (כמו הבנק למשל), ואם לא תקבלו נייר מייד, תיאלצו לחכות לו עד חודשיים. לאחר שקיבלתם הוכחת חיבור לחשמל, תוכלו לגשת לבנק ולפתוח חשבון. הבנק ינפיק לכם מעין "תעודת זהות" לחשבון שלכם (טופס הנקרא RIB בעגה המקומית), ובאמצעותו תוכלו כבר לבצע התקשרויות עסקיות נוספות. סך הכל זה לא נורא כל כך. תנסו לבוא בגישה חיובית, ומקום להשתגע מהבירוקרטיה, פשוט תנסו להבין איך היא עובדת.גם אצלינו יש טיפשות בירוקרטית לא קטנה (רק שאותה אתם כבר מכירים), והרי לא תצליחו לשנות את הצרפתים ואת שיטות העבודה שלהם. אז כדאי להכנע לה מראש ולחסוך כאבי ראש מיותרים. מעבר נעים. שיהיה לכם המון כיף.