ניס או פריס???

פומפידו

New member
ניס או פריס???

למבינים ולכל בעל דיעה אחר: איפה עדיף בצרפת - ניס או פריס? מבחינת אפשרויות עבודה, דיור, מזג אויר, אנשים..

אחחח פאריס ../images/Emo99.gif

אין לי מושג לגבי דיור ועבודה, אבל כמובן שפאריס מקסימה. בניס הייתי יום אחד- לדעתי לא משהו. כמובן שבניס מזג אוויר יותר דומה לארץ.

בלי פרטים לא תקבל תשובה אינטליגנטית

איזה סוג של עבודה, איזה מזג אוויר אתה אוהב, האם אתה מכור למופעים מוזיאונים ותרבות או לא, מה חשוב לך מעבר לכך בחיים, וכו´.

אוי סליחה !!!!! ../images/Emo163.gif שכמוני

בתור אחד שגר (זמנית) בפאריס, ומאוד אוהב אותה, אני האחרון שאחלוק עליך. גם אני פחות אהבתי את הריביירה, אבל הרבה מאוד אנשים מאוד אוהבים אותה. כל מה שרציתי לומר זה, שאיזה מקום עדיף תלוי בבן אדם, באישיותו ובמה שהוא מחפש לעצמו באותו רגע. וממש ממש לא התכוונתי לפגוע, למרות שהתפלק לי. סליחה.

Le Parisien

New member
מדובר בשני עולמות שונים למרות

שגיאוגרפית הם באותה המדינה. אקלים שונה, קצב חיים שונה, אוכל שונה. הייתי ממליץ להעביר לפחות חודש בכל אחד מהמקומות (לא כתייר)ואז לבחור את אשר אוהבים. בעניין אפשרויות תעסוקה, זה תלוי בתחום העיסוק כמובן. אני מניח שברוקר ימצא אפשרויות תעסוקה מעניינות יותר בפאריס ואילו מציל ימצא לו מקום כלבבו בניס.

marsala

New member
רק מציל../images/Emo35.gif

יינן , פרפומר , משתזף מקצועי , סקיפר של יאכטות, דק בוי, דייג , צוללן, ושף מתמחה בבויאבז....... marsala la la la

Le Parisien

New member
למען האמת ניתן להיות מציל

גם בחוף פאריס. מעניין אם יחזרו על האירוע הסוריאליסטי גם בקיץ הבא.

ניס ניס ושוב - ניס

לפחות יש שם שמש יותר מפעמיים בשנה
אה כן ואנשים שם גם יותר חביבים.

פומפידו

New member
תודה לכל המבינים והמגיבים

עוברים בינואר לגור בצרפת, ויש שתי אפשרויות מבחינת בסיס חיים: פריס או ניס. לכאורה פריס מנצחת מבחינת אפשרויות עבודה, אבל האם הם באמת פתוחים לזרים (אמנם אנחנו אזרחי צרפת אבל עם מבטא מזרח-תיכוני מובהק)? וגם דיור - הבנו שזה קטסטרופלי, כל העניין של הצגת תלושים ויכולת השתכרות (מלשון משכורת) ולמה ניס? כי במקומות קטנים יותר אמורה להיות פחות תחרות אוהבים את פריס, אבל עד עכשיו רק כמבקרים. חושבים שיכולים להסתדר בכל מזג אויר, אבל יודעים שישראלים רבים וטובים אמרו זאת לפנינו ושנאו כל רגע. תודה!

Le Parisien

New member
פאריס היא עיר קוסמופוליטית

ולכן לזרות אין פה ממש משמעות. אתם גם אזרחי צרפת כך שכל ההליכים הביורוקרטיים יהיו מאד מהירים עבורכם. אני לא צרפתי, הצרפתית שלי רחוקה מלהיות מושלמת וכן גם המבטא. עם כל זאת, מעולם לא נתקלתי באיזו שהיא בעיה הנובעת מזרותי. בין אם תבחרו בניס ובין אם תבחרו בפאריס, המעבר לצרפת הוא צעד ברוך. בהצלחה !!!

פומפידו

New member
בתור פריסאי ותיק, תגיד לי

מה הקטע של הצרפתים עם השכרת דירות? למה זה כזה מסובך ואיך מפצחים את השיטה?

Le Parisien

New member
מעולם לא נדרשתי לסוגיה.

לבעל הדירה שלי הגעתי באמצעות קשר מישראל ולכן הכל היה מהיר ופחות פורמאלי. ידוע לי שבעלי דירות מבקשים הוכחות ליכולת תשלום. (עניין לגיטימי משום שקשה לפנות דייר שאינו משלם). כמו כן נהוג לשלם בזמן חתימת החוזה בעבור החודש הראשון והאחרון של תקופת השכירות. לדעתי כדאי לשקול לשכור דירה באמצעות משרד תיווך. יתכן ותדרש לשלם את מחצית מהעמלה, אך כל התהליך יהיה יותר ברור ומסודר. נסה גם לבדוק ברשת. מצורפים כמה קישורים.

במקרה שלי

הגעתי לדירה דרך סוכנות תיווך מקומית. בכלל אני ממליץ ליצור קשר עם איזה 3 או 4 סוכנויות (מה שאני עשיתי), ומתוכן יצא שרק אחת היתה ממש ממש רצינית, ודרכם גם מצאתי את הדירה. בעלי הדירות דורשים הוכחות לתשלום, אבל למיטב ידיעתי אפשר להתמודד עם זה באמצעות תשלום למספר חודשים מראש (לא בעייה למי שרגיל לשלם שכר דירה בארץ). קחו בחשבון שבעלי הדירות דורשים פיקדון בגובה חודשיים משכר הדירה, שאותו תקבלו בחזרה רק חודשיים לאחר שפיניתם אותה, ובתנאי שלא נגרמו נזקים שיש לתקנם לאחר צאתכם. שמעתי על מקרים שבהם הכסף היה "אבוד מראש" ובעל הבית מצא כל תירוץ כדי לא להחזירו. שמעתי גם על מקרים (דוברי עברית) של אנשים שמילאו חורים בקיר בקמח וצבעו מעל, כדי שהדירה "תיראה טוב" בהחזרה, כך שיש לבעלי הדירות כנראה סיבה טובה לעשות את זה. אין לי נסיון אישי עם זה עדיין, אבל בעל הבית נראה הוגן למדי כך שלא צפויה כנראה בעייה. הסדר הנכון לביצוע הדברים יהיה: ליצור קשר עם סוכנויות תיווך, להגיע לפה (ולישון במלון) ולחפש דירה במשך כמה ימים בתיאום עם הסוכנויות. עם הכניסה לדירה יחברו לכם גם את מערכת החשמל והגז, ותקפידו לקחת מהם נייר על העובדה שהם היו אצלכם, כי חשבון החשמל והגז הוא הוכחה להיותכם תושבי צרפת בפני רשויות אחרות (כמו הבנק למשל), ואם לא תקבלו נייר מייד, תיאלצו לחכות לו עד חודשיים. לאחר שקיבלתם הוכחת חיבור לחשמל, תוכלו לגשת לבנק ולפתוח חשבון. הבנק ינפיק לכם מעין "תעודת זהות" לחשבון שלכם (טופס הנקרא RIB בעגה המקומית), ובאמצעותו תוכלו כבר לבצע התקשרויות עסקיות נוספות. סך הכל זה לא נורא כל כך. תנסו לבוא בגישה חיובית, ומקום להשתגע מהבירוקרטיה, פשוט תנסו להבין איך היא עובדת.גם אצלינו יש טיפשות בירוקרטית לא קטנה (רק שאותה אתם כבר מכירים), והרי לא תצליחו לשנות את הצרפתים ואת שיטות העבודה שלהם. אז כדאי להכנע לה מראש ולחסוך כאבי ראש מיותרים. מעבר נעים. שיהיה לכם המון כיף.

כנ"ל

גם אני לא נתקלתי בבעיות כתוצאה מזרותי, ולכל היותר - חיוכים כשאני מסתבך ועושה עוד ועוד טעויות בשפה, ובדרך כלל גם רצון טוב לעזור.

למעלה