טיפ לנסיעה לברנו שלא ראיתי בפורום
אז כולן כותבות על טיסות לפראג או וינה, ויש כמובן את UP של EL AL שיש לה כרטיסים יותר זולים מטיסה רגילה, אבל אנחנו מצאנו שלטוס דרך בודפסט יוצא הרבה פעמים יותר זול, ואף אחת לא דיברה אף פעם על אפשרות זו (לנו זה אפילו התאים כי היה לנו מישהו לבקר בהונגריה).
בתאריך הראשון שהייתי אמורה לעשות החזרה אז מצאנו כרטיסים הלוך חזור עם עם UP ב-$150 לאדם !
כמובן שלזה צריך להוסיף מחיר כרטיס רכבת מבודפסט לברנו, אבל צריך רכבת גם מוינה או פראג. ההבדל היחיד שהנסיעה כצת יותר ארוכה ברכבת, ומבודפסט לברנו זה 4 שעות במקום 2 או 2.5 מהערים האחרות. לא מפריעה לי. רגילה מאוסטרליה מרחקים גדולים.
גם הכרטיס ברכבת טיפה יותר יקר מבודפסט מאשר מפראג, אבל ההבדל בכרטיס הטיסה יכול להיות הרבה יותר משמעותי.
לבודפסט אפשר גם לטוס עם חברת WIZZ אז לא מוגבלים ל UP בלבד.
לשים לב אבל שכל המחירים האלה הם בנסיעות מוזלות כך ש:
1. אין אוכל בנסיעה (צריך להביא סנדוויץ אם חושבים שב-3.5 שעות טיסה תתקפו רעב כבד),
2. אי אפשר לבטל ולקבל כסף חזרה (אז אם נדחתה ההחזרה ותרצו לבטל כרטיס, אז אי אפשר. לא מקבלים אגורה חזרה),
3. ולמרות ששינוי כרטיס מותר, בפועל תתעלמו מזה וקחו בחשבון אפשרות שתפסידו את מה ששולם ותקנו חדש. כאילו זה כסף שאבד אם לא תוכלו לסוע בסוף. הסיבה היא כי יש עלות של איזה $105 לכרטיס עמלת שינוי + צריך לשלם הפרש בין כרטיס ישן לחדש ותמיד חדש יקר יותר (משום מה) אז תמיד יש הפרשים, והכל כבר יכול לצאת יותר יקר מאשר לקנות עוד כרטיס חדש.
לקנות אותם ממש קרוב לטיסה אחרי בדיקות דם ו א.ס. הכי קרובות, שיראו לכם אם יש סיכוי שתדחו או לא להחזרה הבאה)
אנו טעינו בזה וקנינו מראש ובסוף נדחתה ההחזרה לבאה (בייצתי, וזה קלקל סיכוי להחזרה טובה בתאריך המקורי). סתם איבדנו את אותו הכסף, אבל למדנו והפעם עקבנו אחרי הכרטיסים ב-UP ו-WIZZ וראינו שמחיר עוד סביר ויש מקומות.
אבל עם כל זה שהלכו $300 עלי ובעלי עבור ה-15/5, וששוב קנינו כרטיסים לתאריך החדש (הפעם טיפה יותר, בכ-$540 סה"כ לשנינו, ז"א כ-270 לכל אחד, הלוך ושוב) אז אני חושבת שעדין זול לי יותר לקנות עצמאית, עם המלון שאני רוצה, מאשר לשלם הסדרי טיסה דרך אוריגו.
אבל כמובן יש גם שיקולים אחרים לבחור שאוריגו תארגן טיסה ומלון, למשל ראש שקט ומישהו אחר שמארגן את זה וחוסך זמן סידורים וכו, ואם ההכנות של הגוף שלכם יש בהם קשיים שדורשים דחית תאריך ההחזרה מספר פעמים, אז זה כבר יותר משתלם עם אוריגו.
.