ניסים , תמיר ואריק......

• פותח הנושא geru
  • פורסם בתאריך

geru

New member
ניסים , תמיר ואריק......

תתכוננו למשלוח של בולים אליכם אחרי ראש השנה. לקראת השנה החדשה החלטתי להתמקצע קצת ולכן כל הבולים שלא רלוונטים לאוסף שלי עפים מהאלבומים,שקיות, מעטפות וכו', ולכן אתם תקבלו מעטפות עם נושאי הבולים שאתם אוספים: ניסים - ספנות (אוניות, ספינות מפרש, ספינות עתיקות) אריק - כלבים תמיר - בולי חלל האוסף שלי יתמקד ב: מדינות G-I באנגלית, וכן מדינות המתחילות ב - א' ואלבומי תוספות של: סקנדינביה , גרמניה(לפני המלחמות והאיחוד),ניו-זילנד,קנדה, דרום אמריקה. לכן אבקש מכם לשלוח לי בחזרה לפי תחומי האיסוף שלי. בברכת שנה טובה, שנת אספנות ושנת שלום,בריאות ושפע. שרון

astrok

New member
אוקיי לא תהיה לי בעיה

יש לי טונה ניו-זילנד מאז שהפסקתי לאסוף... שנה טובה, תמיר. נ.ב. - כמה בולים בערך אני אקבל, שאני אדע כמה להכין לך...

אין שום בעיה!

אז אתה רציני - חשבתי שצחקת. לא שמעתי עד היום על איסוף לפי האות הראשונה בשם המדינה... בכל אופן, אמצא זמן לעבור על האלבומים, ואוציא מה שאוכל. בכל אופן, אני שמח לראות הודעות ממך...

dan the man

New member
לא תוכל לתת לי גם איזו מתנה לחג??

אני אוסף מטבעות ושטרות וקוראים לי דן

geru

New member
לא יודע כמה בדיוק...אני הולך לעשות

סדר עם הבולים בראש השנה ואז אדע. שרון

galcool

New member
שאלה מתקילה;

גם אני כמו אריק עוד לא שמעתי על איסוף עפ"י אות ראשונה של שם המדינה. מעניין ומקורי! ושאלה מתקילה; אתה אוסף מדינות המתחילות באות א', אז האם תכניס לאוסף בולים מאנגליה, למרות שהיא נקראת גם בריטניה (הבנת את הרעיון, לא?)?

geru

New member
תשובה

לגבי שאלתך galcool אנגליה שהיא בריטניה מתחילה באות א' בעברית ובאנגלית great britian זאת אות מתחילה באות G גם באוסף. אירן - IRAN גם לפי העברי וגם האנגלי נמצאת באוסף כנ"ל איטליה , אירלנד ואינדונזיה. האיסוף לפי האותיות הוא קל יותר כי יש אלבומי מדינות כך אוכל למלא מדינות שלמות ואף לרכוש או להחליף לפי מספר קטלוגי שאני מעוניין. באיסוף נושאי לעומת זאת אין לי משהו שמעניין אותי מלבד אישים מפורסמים וגם פה אני עושה סלקציה כי לא על כל אישיות יש ערך באינציקלופדיה שם אוכל לקרוא וללמוד על אותה אישיות.(ע"ע קוסמונאוטים,סופרים וכו'). לכן באה לי המוזה להתחיל דווקא באיסוף מסוג זה ולאחר מכן אולי להמשיך ולצמצם את האוסף למספר יותר קטן של מדינות. שרון

beni165

New member
זה לא כל כך מוזר

קודם כל אני כבר למדתי לא להרים גבה על שום שיטת אוסף או חלוקה כל שהיא. ובאחד מגילגולי המטבעות שלי החלטתי לאסוף מטבעות ממדינות שמתחילות ב-ב... לא יודע למה ומתי, אבל מכל זה בשלב מסויים הגעתי לבוליביה, וברזיל. אבל גם פרו נכנסה... ואז עברנו לדרום אמריקה... ואחר כך... בקיצור, כל אחד (גם אני) והשגעון שלו. ודרך אגב geru, יש לך מטבעות מיותרים? יש לי לא מעט בולים ממדינות שמעניינות אותך. בני

mozzess

New member
יש לי לא מעט בולים בתחום שציינת,

(תחום די רחב, לא?) האם יש לך אי אלו יונקים ימיים/חיות ארקטיות?

beni165

New member
mozzess

איך זה שזו הפעם הראשונה שאתה מזכיר את התחום הזה?
אם אני טועה - סליחה מראש, אבל לא מקוטלג אצלי לחפש לוויתנים. ? בני

mozzess

New member
שלום בני

את מספר ההודעות שכתבתי בפורום ניתן לספור די בקלות בעזרת זוג ידיים. אלמלא אני הוא הכותב, אולי גם אני לא הייתי שם לב אליהן... כנראה שזו הסיבה. לאט לאט אנסה להיות יותר מעורב.

geru

New member
מוזס....

האם אתה אוסף בכלל חיות ים כמו: דגים, סוסי ים וכו' או רק לוויתנים ודולפינים? חיות ארקטיות אין לי בכלל אולי בול אחד בלבד של פינווינים. שרון

mozzess

New member
הי שרון,

אני אוסף רק את היונקים הימיים. דגים לא עושים לי את זה. באופן כללי, אגב, אני עדיין מלקט גם בולי בע"ח באופן כללי, אם הם עומדים בקריטריונים אסתטיים (או במילה אחת - יפים)/משלימים סדרות.

mozzess

New member
חיות ארקטיות

אני מניח שאתם מכירים את גילגוליו של אוסף. מתחילים עם משהו כללי, מתמקדים קצת, נסחפים הצידה, שוב מתמקדים... התחלתי עם סתם בולים, כרגיל. לאט לאט עברתי לאסוף בעיקר בולי בע"ח - צירוף של תחום מעניין ואסתטיקה - ונוצר אוסף חביב. ליונקים הימיים הגעתי אחרי שראיתי שהצטברו לי כמה כאלה ושרוב הבולים נראים יפהפהים. אליהם הצטרפו בחדווה החיות הארקטיות, היות שממילא הנושאים קרובים זה לזה (כלבי ים, אריות ים, לווייתנים מהאזור הארקטי).

למעלה