ניסיון.

Sun of Nations

Active member
השנה היא 2011. אני בן 13. אני בכיתה ח'.

יש לנו טיול שכבתי. אנחנו נוסעים לבריכה העירונית.

כולם מביאים תיקים עם בגדי ים, בקבוקי מים, משקפי שמש וכל מה שצריך.

אני וחלק מהילדים האחרים לא יודעים לשחות, אבל זאת לא בעיה, מי שלא יודע לשחות יקבל מצופים.

כולם עולם לאוטובוסים ואנחנו נוסעים לבריכה העירונית.

בבריכה העירונית, במלתחות, כל ילד וילדה נכנסים לתא, מחליפים לבגדי ים, יוצאים משם ועושים דרכם לבריכה.

לכל כיתה מוקצה שטח אחר בבריכה. הכיתה שלי מקבלת את האזור הכי טוב. בדיוק ליד היציאה והכי קרוב למלתחות.

כשאני מגיע לאזור הבריכה של הכיתה שלי, עם מכנסי שחייה ובלי חולצה, אני לוקח שני מצופים, ושם אחד על כל זרוע לפני כניסתי לבריכה.

עוד כמה בנים ובנות שלא יודעים לשחות נאלצים לעשות את אותו הדבר.

חלק מבני ובנות הכיתה, לא הרבה, יושבים על כיסאות הנוח שעל-יד החלק שהוקצה לכיתה שלי בבריכה.

חלקם מתכוונים להיכנס לבריכה בהמשך, ובינתיים מדברים ביניהם, משחקים בטלפון, קוראים ספר, אוכלים.

וחלקם, לא מתכוונים להיכנס לבריכה בכלל ובשום שלב.

ומבין אלו שלא מתכוונים להיכנס לבריכה בכלל ובשום שלב, ניתן לשער ברמת סבירות גבוהה עד וודאית, שלפחות חלקם לא רוצים להיכנס מכיוון שהם חסרי ביטחון באשר לגוף שלהם והמראה החיצוני שלהם. בוודאי שניתן לשער שזה המצב אצל אלו מבניהם שאפילו לא החליפו לבגדי ים במלתחות.

כי אפילו אם אתם לא מתכוונים להיכנס לבריכה, מי יודע? אולי תשנו את דעתכם? אולי פתאום יבוא לכם?

גם מבלי להתכוון להיכנס לבריכה, עדיין צריך לבוא עם בגדי ים למקרה שתשנו את דעתכם.

מי שבא ככה, לבוש רגיל, אפילו לא עבר במלתחות והחליף לבגד ים, זה בן-אדם שיודע בוודאות של 100%, שהוא, מבחינתו, לא נכנס, וכזאת רמה של ביטחון וידיעה שאתה לא נכנס וזה לא יקרה, כנראה מגיעה מחוסר ביטחון עמוק ובסיסי באשר לתחושת הנוחות האישית שלך עם הגוף שלך ועם הביטחון שלך בגופך החשוף אל מול אחרים.

ומבין אלו שיושבים על כיסאות הנוח, ולא מתכוונים להיכנס לבריכה בכלל ובשום שלב, ושאפילו לא החליפו לבגדי ים, נמצאת דריה.

הילדה הכי שמנה בכיתה.

למרות שהיא לא באמת כזאת שמנה.

היא מלאה.

ולמרות שהיא מלאה, היא גם לא מכוערת. רק נדמה לה.

באמת.

ביקר לי.

חבל עליה.

וחבל על כל מי שלא ייכנס לבריכה בגלל חוסר הביטחון שלו עם עצמו בנוגע לגוף שלו.

כואב הלב.

חבל.

באמת.

אבל מה אפשר לעשות?

אז אני עוזב את זה.

בינתיים.

אני נכנס לבריכה ושוחה עם כל שאר אלו ששוחים, שזה רוב תלמידי הכיתה.

20 תלמידים או אפילו קצת יותר, מתוך כיתה של 30 תלמידים בסה"כ.

חלק מהילדים שולחים מבטים מלוכלכים או הערות עוקצניות כלפי אלו שנעזרים במצופים מכיוון שאינם יודעים לשחות.

גם אני נעזר במצופים כי גם אני לא יודע לשחות, אבל אף-אחד לא מעז להביט בי בלגלוג או להגיד לי שום דבר.

אני זה סיפור אחר.

אני אחד מהילדים המקובלים.

אז אף-אחד לא אומר לי שום דבר. הם לא יכולים.

אני, מתוקף מעמדי החברתי, אין לי במה להתבייש או להרגיש שלא בנוח כי אני נעזר במצופים.

אדרבה.

אני, בגלל מעמדי החברתי, בנוכחותי שם, עם המצופים שעליי, עושה לזה לגיטימציה.

והילדים שמשלחים מבטים לא נעימים והערות לאלו עם מצופים עליהם, מרגישים שלא בנוח לעשות את זה בנוכחותי, והילדים האחרים עם המצופים מרגישים יותר בנוח להיות עם מצופים כאשר אני עצמי נעזר בהם, והם שואבים ממני ביטחון.

ואם כל זה לא מספיק, אני ממש אומר לילדים שמציקים וצוחקים על הילדים האחרים עם המצופים להפסיק עם זה ושולח אליהם מבטים חמורי סבר, אז הם מפסיקים, כי כשאני מבקש, מקשיבים לי.

כשאני מסיים לתקן את המצב, כולם בסדר וכולם מסתדרים ביניהם, כולם סוף-סוף מתפנים ליהנות כמו שצריך.

אנחנו שוחים, משפריצים אחד על השני, מנסים סגנונות שחייה שונים, חלק מנסים לעשות כל מיני תרגילים במים.

ובמשך כל הזמן הזה, לפעמים אני שולח את מבטי אל עבר הילדים שיושבים ושוכבים על כיסאות הנוח, וכל הזמן אני קולט את דריה, הבחורה שחושבת שהיא שמנה למרות שהיא רק מלאה (וגם אם היא הייתה שמנה זה לא היה סוף העולם), ושחושבת שהיא מכוערת למרות שאני באופן אישי ממש לא חושב שהיא מכוערת, ואני קולט אותה שוכבת שם על הכיסא נוח, והיא כאילו בטלפון, ואני לא יודע, אני מניח שבאיזשהו מקום היא באמת בטלפון, אבל היא מרימה הרבה את המבט ומסתכלת עלינו, על כל הילדים שעושים כיף בבריכה, ואני מסתכל עליה מתוך הבריכה ואני קולט את כל זה, ואני פשוט יודע שגם היא רוצה להיכנס לתוך הבריכה ולשחות איתנו, והיא לא עושה את זה, כי היא פשוט לא מרגישה בנוח, וזה פשוט כל-כך...כל-כך...מכעיס אותי.

וכמה שיותר דריה מסתכלת עלינו, רוצה להיות איתנו בתוך הבריכה ולא מעזה, כי היא לא מרגישה בנוח, כי היא חושבת שהיא שמנה, כי היא חושבת שהיא מכוערת, כי היא חסרת ביטחון בנוגע לגוף שלה, ובכלל, ככה אני רק יותר מתרגז, עד שבסוף, אני לא יכול לשאת את זה יותר, ואני מחליט שמשהו חייב להיעשות.

אני שוחה אל המדרגות ויוצא מהבריכה.

אני חולף על-פני כיסאות הנוח ועושה את דרכי אל דריה.

בדרכי אל דריה, אני עובר על-פני חלק מחברותיה.

זה לא כאילו שלא היו לה חברים או שהיא הייתה מנודה מבחינה חברתית או משהו רק בגלל שהיא הייתה מלאה וחסרת ביטחון, כן? בואו לא נהיה מצחיקים.

ובכל זאת, וברגע הזה, חברותיה של דריה, אלו לפחות שנמצאות שם, באזור כיסאות הנוח, ולא שוחות בבריכה, העדיפו להתגודד יחדיו האחת עם השנייה, ודריה דווקא נמצאת יותר רחוק, קרוב אל הסוף, ואף חברה שלה לא נמצאת איתה באף אחד משני כיסאות הנוח שבשני צידיה, וגם זה מכעיס אותי.

כי איפה אתן? אלו אתן שצריכות להיות איתה עכשיו. אלו אתן שצריכות לעשות את מה שאני מתכוון לעשות עכשיו.

אתן החברות שלה, לא? איפה אתן? איפה אתן בשביל להרים לה? ובשביל לתת לה ביטחון? ובשביל להגיד לה להצטרף אלינו בבריכה, ושהכול יהיה בסדר?

אתן החברות שלה. לא אני.

זה התפקיד שלכן. לא שלי.

יותר מכך, זה יהיה יותר טוב, וזה יתקבל יותר טוב, והיא תהיה יותר פתוחה לשמוע את הדברים, אם זה יגיע מכן. לא ממני.

אז איפה אתן?

אתן צריכות להיות שם בשבילה.

היא צריכה אתכן.

והחלק הכי גרוע, זה שזה לא שהן לא מבינות את הסיטואציה.

הן לא טיפשות.

הן מבינות את הסיטואציה.

הן פשוט...אני לא יודע.

לא אכפת להן?

או שהן מעדיפות שלא להתעסק עם זה כי זה לא נעים?

וגם כל זה...פשוט...מאוד מכעיס אותי.

אני מגיע אל דריה, השוכבת על כיסא הנוח שלה, ומתיישב על כיסא הנוח הריק שמימינה.

באופן כללי יש כמה כיסאות נוח ריקים הן מימינה והן משמאלה.

רק אנחנו שם. ואף-אחד אחר לא נמצא בטווח שמיעה.

היא נרתעת קלות.

אנחנו לא חברים, אבל אני מבין לליבה, וממהר להבהיר מהר מאוד שפניי לשלום.

אני מחייך אליה.

"דריה, מה קורה?".

היא מכבדת אותי, ומזדקפת בכיסא הנוח שלה, רגליה עדיין פרוסות קדימה.

אני עצמי יושב על כיסא הנוח, אבל על הצד שלו, פונה בגופי ישירות אליה.

"היי", היא אומרת לי.

"מה קורה?".

"בסדר".

אני מהנהן.

אני מפנה את המבט ומסתכל למשך כמה שניות על ילדי הבריכה, השוחים להנאתם.

אני מסתכל בחזרה אליה.

"למה את לא שוחה? תחליפי לבגד יום. בואי, תשחי איתנו".

"לא, לא, זה בסדר. לא בא לי".

"אוקיי", אני מעמיד פנים שאני נכנע, שזאת כמובן העמדת פנים כי אני לעולם לא נכנע.

אני מפנה שוב את המבט הצידה, הפעם לצד השני, ומסתכל למרחק.

אני שוב פונה אליה.

"מה את אומרת? אולי בכל זאת?".

"לא".

"אוקיי, אוקיי, בסדר, סליחה", אני אומר, ומרים את ידיי בכניעה מזויפת שנייה.

אני שוב מסתכל הצידה, הפעם אל הצד הראשון שהסתכלתי, אל ילדי הכיתה השוחים בבריכה.

שתיקה ארוכה.

אני לא יכול להגיד לה שוב לבוא לבריכה. לא ככה. לא סתם ככה עוד פעם. היא רק תדחה את הצעתי שוב, אולי אפילו תתעצבן כי כמה פעמים היא יכולה להגיד לי לא?

הפעם עליי להעמיד פנים שנסוגתי למשך זמן ארוך יותר, ולתקוף מכיוון אחר.

הגיע הזמן להעלות לה קצת את הביטחון.

הגיע הזמן להגיד לה את הדברים שהיא צריכה לשמוע.

את האמת לאמיתה.

"דריה, אני יכול להגיד לך משהו?".

"מה?".

"אבל, אני לא יודע, אני לא רוצה לחצות גבול או שום דבר".

רק אל תגידי לי "אז אל תגיד", כי זאת תהיה בעיה.

"זה בסדר, מה?".

יופי.

"את לא צריכה להיות חסרת ביטחון".

היא נתנה לי את האישור מבחינתה להגיד את אשר על ליבי, אבל בכל זאת, אני לא יכול להתחיל ישר מהגוף שלה. צריך לעשות את זה בעדינות. באלגנטיות. עם טעם טוב.

"ואת לא צריכה לדאוג בנוגע לאף-אחד. תשחי אם את רוצה. ניכנס לבריכה שנינו, נשחה ביחד אם את רוצה. הבאת בכלל בגד ים?".

"הבאתי".

"ובכל זאת, את כאן, במקום להיות שם, בבריכה, לשחות איתנו, מה קרה?".

היא לא עונה, אבל זה בסדר, כי ברור לשנינו בדיוק מה קרה.

היא קיוותה בבית שיהיה לה את האומץ והביטחון להחליף לבגד ים ולהצטרף לרוב תלמידי הכיתה בבריכה, אבל ברגע האמת, לא היה לה את האומץ הזה, את הביטחון הזה, את ההרגשה הנוחה הזאת בתוך הגוף והעור של עצמה, שלכל אחד מגיע שתהיה לו את ההרגשה הנוחה הזאת בתוך הגוף והעור של עצמו, ושאלו שיש להם אותה, הם לוקחים אותה כמובן מאליו, ואלו שאין להם אותה, עוברים מסעות של ייסורים של הנפש בינם לבין עצמם על בסיס יום-יומי, חסרי ביטחון, לבד, עם עצמם, מרגישים קטנים וחסרי ערך.

לפתע אני נעמד, תופס בכיסא הנוח ביד אחת מימין לרגליים שלי, תופס אותו בצד שמאל עם היד השנייה משמאל לרגליים שלי, מתקדם קצת עם הרגליים, מושך קצת את הכיסא, ומתיישב שוב.

פתאום אני ודריה היינו הרבה יותר קרובים.

אני נשען לכיוונה.

אני תופס בידה הימנית עם ידי השמאלית.

היא נרתעת.

"זה בסדר, אני לא אעשה לך כלום".

וכשאני אומר את זה הקול שלי כל-כך טוב, וכל-כך עדין, וכל-כך נכון, וכל-כך טהור, ואני מביט בה עם פנים כל-כך טובות, עם כל-כך הרבה טוב בהן, ובהבעה שלי, והמבט בעיניים שלי באותו רגע כל-כך טוב ותמים, שברור לה לחלוטין מעל ומעבר לכל ספק אפשרי שאני אומר לה את האמת, והיא נרפית.

"דריה, אני רוצה שתקשיבי לי עכשיו. אני רוצה שתקשיבי לי ואני רוצה שתקשיבי לי טוב, אוקיי?".

"אוקיי".

"את לא צריכה להיות חסרת ביטחון. ואת לא צריכה לפחד. אני איכנס ביחד איתך לבריכה, בסדר? ניכנס שנינו ביחד, טוב? בואי נלך למלתחות, תחליפי לבגד ים, ונבוא לפה לשחות. את נראית בסדר גמור, ואת צריכה להיות בטוחה בעצמך, טוב? אני מבטיח לך שאף-אחד לא הולך לעשות לך שום מבט או להגיד לך שום דבר. מה את אומרת? הא? יאאלה. בואי. בואי נלך".

היא עוד לא מספיקה להגיד לי כן או לא, ואני כבר קם וכבר עושה חצי צעד, נעצר, מביט לאחור, ומחייך אליה את החיוך הרחב המפורסם שלי של היפים והאמיצים, הטובים והנכונים, עם השיניים שלי הלבנות-הלבנות המושלמות-מושלמות, אותו חיוך שמפיל את כולם ברשתי, ועם ניצוץ קטן וממזרי בזווית של העין, כאילו שאנחנו רעים, כאילו שאנחנו כל-כך רעים, אוי כמה שאנחנו רעים, אוי, מה שאנחנו הולכים לעשות.

וכך אני עומד שם, מחייך חיוך רחב, מסתכל עליה, מצפה, מושך מאוד-מאוד בעדינות ביד תוך כדי שאני לא מנתק קשר עין, כל כולי אומר לה "בואי כבר", אבל לא עם הרגשה של עצבנות או תכיפות, אלא בנועם, קובע מציאות בשטח עוד לפני מה שהמילים שלה, למקרה שתסרב, תהיה להן את ההזדמנות לקבוע מציאות משלהן, וככל שאני יותר קובע מציאות בשטח במעשיי, כך יותר קשה לה, יהיה לה קשה, להגיד לי לא, והיא הרי לא רוצה להגיד לי לא, היא רוצה להגיד לי כן, היא רק צריכה ממני את כל מה שאני יכול לתת לה ולהציע לה כדי לעזור לה להגיע אל המקום הזה שהיא נותנת לי, ובראש ובראשונה לעצמה, את הכן שהיא רוצה לתת לי, ולעצמה.

נערך לאחרונה ב:

Sun of Nations

Active member
ואני שם. ואני נותן כל מה שצריך. ואני נותן כל מה שאני יכול. וכל מה שאני יכול זה הרבה מאוד. ואני תומך. ואני עוזר. ואני רגיש. ואני קשוב. ואני מקסים.

אני ודריה אולי לא חברים, אבל יש לי חוש טבעי לדברים האלו.

אני אמן של המילים, של שפת הגוף, של הדקויות הכי קטנות שיכולות להיות.

אני יודע בדיוק מה לומר ומה לעשות, ואני יודע בדיוק איך לומר ולעשות את זה.

ואז, היא פשוט הסתכלה עליי במן מבט כזה, עם חיוך עדין מאוד, כמעט בלתי ניתן להבחנה, והיא הביטה בי במן עיניים כאלה שקשה לתאר את המבע בהן, אבל משהו בהן פשוט נדלק, ואני פשוט ידעתי. אני ידעתי.

ברגע ההוא, אני ידעתי שאני הצלחתי לשכנע אותה, ושזה נגמר.

ולמרות שברגע ההוא זה כבר נגמר, בכל זאת היא הייתה צריכה עוד עידוד קטן כדי שהיא תוכל להיכנע לי קצת יותר בקלות, אולי בשביל האגו שלה אפשר להגיד, או מה שלא יהיה.

מאותו רגע זה כבר באמת היה פשוט כמו מן משחק כזה שאנחנו משחקים ושכל אחד פשוט עושה את מה שהוא צריך.

אז אני כזה "נו, יאללה יאללה, בואי כבר, זריז, לפני שאני מתעצבן" וצוחק.

גם היא צוחקת.

ואז, זה קורה.

היא קמה, לוקחת את הדברים שלה, ואנחנו הולכים ביחד למלתחות, מחזיקים ידיים.

כולם מסתכלים עלינו בהלם.

אף-אחד לא יותר בשוק מהחברות שלה שמגיע לה יותר טוב מהן.

אני מתעלם מהמבטים של כולם, כי אני פשוט יודע שזה מה שאמורים לעשות, אבל דריה דווקא מסתכלת. באיזשהו מקום אני קצת מקנא בה. גם אני רוצה לראות את כולם ואת ההלם שלהם.

אנחנו מגיעים למלתחות.

אני מחכה לה מחוץ לתא בזמן שהיא מחליפה.

פתאום אני שומע את קולות החלפת הבגדים נפסקים, אבל היא לא יוצאת, ואני מבין שהיא סיימה להחליף לבגדי הים, אבל מתביישת לתת לי לראות אותה, אולי לא יודעת מה לעשות, אולי מנסה לצבור אומץ.

"דריה, זה בסדר. תצאי. אני בטוח שאת נראית מצוין".

זה לא בהכרח הביטחון שלה במראה שלה, כמו מה שהיא יודעת שאני לא אויב ושאני לא שם בכוונה לשפוט אותה, בטח ובטח שלא אני, אני זה ששכנע אותה לעשות את כל הדבר הזה, אז היא יוצאת אחרי רגע.

בגדי הים שלה לא מוצאים חן בעיניי, כי הם צנועים בהגזמה, כאילו ידעה בבית שאם היא תצליח לאזור אומץ וכוחות לשחות עם כולם, אז היא יכולה ותוכל לעשות את זה רק בבגדי ים שכאלו, צנועים מאוד-מאוד.

אבל מעבר לזה היא נראית בסדר.

היא בוחנת אותי בקפידה.

אני מחייך, מסתכל לה ישר בעיניים ומהנהן שברירי שניות לפני שאני מתחיל לדבר.

"את נראית טוב".

"באמת?".

"נשבע. נודר".

"נשבע". "נודר". אני לא באמת מדבר ככה, אלו לא באמת מילים שאני משתמש בהן, אבל אני יודע מי ומה אני צריך להיות בשבילה כדי לתת לה את הדחיפה הקטנה שהיא צריכה.

"יאללה. בואי".

אנחנו הולכים בחזרה אל הבריכה. הפעם אנחנו לא מחזיקים ידיים.

בשלב הזה היא גם כבר לא צריכה כל-כך הרבה תמיכה.

היא במומנטום חיובי. היא בתנופה. היא בעלייה.

היא לא באמת משנה את דעתה או מקבלת רגליים קרות, אבל כשאנחנו מתקרבים ונכנסים לשדה הראייה של כולם בחוזרנו לבריכה, היא כזה "מה אם מישהו יגיד לי משהו?".

"אז אני אדפוק לו מכות רצח".

היא מחייכת.

אנחנו ממשיכים להתקרב.

אני רוצה לעמוד במה שאמרתי לה ולהיכנס איתה, אבל פתאום משהו לא טוב קורה לי.

נופלת עליי עייפות גדולה שכזאת.

אני סחוט.

עשיתי הרבה יותר מידי בתוך מעט מאוד זמן.

אני לא רוצה לאכזב אותה, אני אפילו לא יודע אם היא תצליח לעשות את זה בלעדיי, אבל קשה לי. קשה לי.

"תקשיבי, אני קצת עייף. את חושבת שאת יכולה להתחיל בלעדיי? אני מבטיח שאני מגיע ממש עוד מעט".

היא מהוססת וחוששת, אבל מסכימה. מה היא תעשה? תיסוג? היא הגיעה עד לכאן. ובאמת הצטרפתי אליה אחרי איזה 10 דקות, אבל קודם הייתי צריך לשבת קצת, לנוח מכל מה שעשיתי, מכל מה שקרה.

אנחנו מגיעים. כולם רואים אותה עם בגד הים שלה ושהיא נכנסת לבריכה. החברות שלה, שנמצאות מחוץ לבריכה, יודעות מה זה הדבר הזה בשבילה, והן המומות ואחרי רגע יוצאות מההלם ומוחאות לה כפיים ומרימות לה ועוד כמה מצטרפים אליהן.

לכו לעזאזל.

איפה הייתן כשהיה צריך להעלות לה את הביטחון ולחזק אותה מלכתחילה?

איפה הייתן כשהיה צריך לשכנע אותה להיכנס לבריכה?

עכשיו נזכרתן שהיא חברה שלכן? עכשיו אתן באות? איפה הייתן כשהיה צריך לעשות את העבודה השחורה?

אלו שלא מוחאים לדריה כפיים משלחים בה מבטים סקרנים, אבל אף-אחד לא מעז להגיד שום דבר לא יפה.

רק לכל מקרה שלא יהיה, אני עומד שם במשך רגעים ארוכים כאילו שאני שומר הראש הפרטי שלה או משהו, דריה מביטה בי רגעים ארוכים, מחייכת אליי, שואבת ממני כוחות, ואני בתגובה עומד שם ומחייך אליה חיוך רחב בלי שיניים ומהנהן לעברה לחיוב בשביל כאילו כמו לסמן לה שאני איתה ושהכול בסדר ושהיא מתקדמת נהדר, ואז בשנייה הראשונה שהיא מסתובבת אני לוקח שני אצבעות, מכוון אותן לכיוון העיניים שלי, מכוון אותן בחזרה אל כולם, עובר עם האצבעות באוויר על כולם, כאילו כמו אומר להם "אני מסתכל עליכם, תיזהרו, תתנהגו יפה", ומביט בהם במבט חמור סבר.

תלמידי כיתתי מביטים בי ואז אחד בשני במבטים של אימה טהורה ומוחלטת.

יופי, נראה שהמסר עבר בהצלחה.

ואז אני סוף-סוף מתפנה ללכת לשבת.

אני מזהה באחד מכיסאות הנוח הרחוקים, לא רחוק מאיפה שאני ודריה ישבנו, אולי שניים-שלוש כיסאות נוח יותר שמאלה, את אחד מחבריי הטובים, שאול, שיצא מהבריכה והלך לשכב שם על כיסא הנוח בזמן שאני ודריה היינו במלתחות.

אני ניגש לשם ומתיישב בכיסא הנוח שמימינו באפיסת כוחות.

לא היה קל לגרום לדריה לראות ולהבין את האמת של ערכה ושל הביטחון שעליה לשאוב ממנו, אבל עשיתי את זה.

חברי הטוב שאול, השוכב בכיסא הנוח לצידי מסתכל על דריה שוחה, כמו עוד הרבה, כמוני עצמי באותו רגע, ואז הוא מפנה אליי את מבטו אומר "מאור, מה עשית?".

"אני חושב שאתה יודע מה עשיתי".

"אני חושב שכולם יודעים מה עשית", הוא אומר.

אז אני מוריד את העיניים מדריה ומסתכל על כולם, וזה נכון.

תלמידים רבים בבריכה ומחוץ לה מחליפים מבטים בינה לביני.

טוב, נו, אני מניח שזה הגיוני שהם הבינו איזשהו משהו ממה שהתרחש.

הם הרי ראו אותי מדבר איתה, ואז עזבנו ביחד וכשחזרנו היא חזרה עם בגד הים שלה ונכנסה לבריכה לתדהמת כולם.

במשך כמה דקות אני ושאול ישבנו בשקט, והסתכלנו על דריה שמצאה את הכוחות ואת הביטחון בתוכה בשביל להרגיש בעלת ערך וביטחון עצמי מספק בשביל להחליף לבגד ים ולהיכנס לשחות עם כולם, ופתאום, אני לא יודע מה קרה לי, התרגשתי. זה רגיש אותי.

לא בכיתי ממש. דמעתי קצת, אבל כמה מצמוצים וזה נעלם כמו כלום.

פתאום שאול שם לב אליי.

"מאור? אתה בסדר?".

אני מסתכל עליו, מחייך קצת כי אני צוחק, הוא מצחיק אותי, אבל אני מנסה שלא לצחוק ולא לחייך, אחרי כמה רגעים מצליח, ואומר לו יחסית ברצינות "תסתום. תסתום את הפה שלך. שום מילה. אני לא רוצה לשמוע אפילו".

הוא צוחק ככה בשקט ובקטנה.

גם אני.

הדמעות מתחדשות אחרי רגע כשאני ממשיך להסתכל עליה.

הוא לא אומר כלום אבל שם לב.

אני שם לב שהוא שם לב ואומר לו "אני לא בוכה, אתה בוכה".

שוב אנחנו צוחקים.

"אבל עכשיו ברצינות", אני אומר לו, "אל תגיד שום דבר לאף-אחד".

"השתגעת? ברור שלא".

אנחנו מסתכלים אחד לשני בעיניים.

תחושת הערכה הדדית עמוקה.

אנחנו מחליפים כיף.

אנחנו ממשיכים להסתכל על הילדים האחרים שוחים בבריכה, ובייחוד על דריה, ואני לא יכול שלא לחשוב ארוכות וממושכות על הדבר המדהים שקרה פה הרגע, ואיך שבעידוד קל מצידי, דריה הצליחה למצוא בתוך עצמה ביטחון, כוח, גאווה בעצמה ובמי שהיא, ואמונה אמיתית ואותנטית בעובדה שהיא יפה.

וברגע ההוא, אני הבן-אדם השני הכי מאושר בעולם.

למה רק השני?

כי היא הראשונה.

בחלוף עשר דקות אני קם וחוזר לבריכה, מצטרף אל דריה.

עכשיו באמת אף-אחד לא יגיד לה כלום.

רק בשביל לבדוק שלא קרה שום דבר לא תקין בזמן היעדרותי אני שואל אותה כזה "כולם התייחסו אלייך יפה עד עכשיו?" ומביט בכל הסובבים אותנו במבטים חמורי סבר למקרה שהם שכחו את המבטים חמורי הסבר מלפני עשר דקות.

דריה מבטיחה לי שכן, ושהכול היה בסדר.

"ובאופן כללי, איך את מרגישה? נהנית?".

"כן, ממש כיף".

"יופי. אני שמח".

אנחנו שוחים קצת ביחד, ואחרי קצת זמן דריה אומרת שהיא יוצאת ושהיא תחזור בקרוב.

ברור לי מהשנייה הראשונה שמשהו לא בסדר אבל אני משתדל שלא לעשות דרמה בזמן שדריה יוצאת מהבריכה והולכת בכיוון המלתחות.

אני מחכה כמה דקות ואז יוצא גם אני מהבריכה בפעם השנייה כאילו בלי קשר אליה, והולך גם אני לכיוון המלתחות, איפה שאני מוצא אותה יושבת ובוכה.

"היי, מה קרה?".

אני מתיישב לידה.

המחשבה הראשונה שלי היא שמישהו אמר לה משהו לא במקום, והמחשבה הכי מפחידה זה שזה קרה באשמתי כי אני זה ששכנע אותה לשים בגד ים ולהיכנס לבריכה.

אבל זה לא זה.

לוקח לה זמן להירגע, וכשהיא נרגעת לבסוף, היא מסבירה את עצמה.

היא פשוט מתרגשת ממה שקרה היום.

היא מודה לי.

היא אומרת לי שאני זה שנתן לה את הכוחות והביטחון שהיו לה היום, ושהכוחות והביטחון שנתתי לה היום, ושהדברים שאמרתי לה היום, ילכו איתה תמיד.

ואז היא מיד שוב פרצה בבכי.

וזה היה הרגע שזהו.

שדי.

שאפילו אני לא יכולתי יותר.

ואז גם אני דמעתי קצת.

אבל נו, אתם יודעים.

בצורה מכובדת.

כמו בן.

דמעה אחת ענוגה שזולגת מהצד של אחת העיניים, הטיה של הראש כדי שהדמעה השנייה בעין השנייה תיבלע בחזרה בפנים וזהו, סיימנו.

אני מנגב את הדמעה שזלגה, עובר לשבת ממולה, ולוקח את ידיה בידיי.

"עכשיו תקשיבי לי ותקשיבי לי מה זה טוב!".

אני קצת מרים את הקול, אבל מחייך אליה חיוך רחב ויש גוון ברור של הומור קל בקולי. זה ברור לה שאני לא באמת צועק עליה. זה ברור לה שאני צוחק. אז אנחנו עוצרים לרגע וצוחקים קצרות.

אני ממשיך לדבר, ולמרות חשיבותם הרבה של הדברים האחרים שאמרתי לה באותו יום, עכשיו אני אומר לה כנראה את הדבר הכי חשוב שאמרתי לה.

"אני לא נתתי לך היום שום כוחות ושום ביטחון לעשות שום דבר, ואת לא צריכה שאף-אחד ייתן לך שום כוחות שכאלה, בטח לא איזה בן, כי האמת היא, שהכוחות האלו כבר היו קיימים בתוכך. הם תמיד היו שם. את תמיד היית כזאת חזקה. תמיד היה לך בתוכך את הכוח ואת הביטחון לשים פס על מה שאנשים עלולים לחשוב או להגיד וללכת בגאווה בעולם. אני? אני רק נתתי לך דחיפה קטנה. זה הכול. ואת רוצה לדעת עוד משהו? את לא באמת כזאת שמנה, ואת גם לא מכוערת. את לא. את אף-פעם לא היית. באמת שלא. וגם אם היית, זה לא באמת היה משנה שום דבר, כי מה שבפנים זה מה שחשוב. זה לא סתם משהו שאומרים, את יודעת. זה באמת נכון. ואף-פעם, אף-פעם בחיים, לעולם אל תתני לאף-אחד להוריד לך את הביטחון או לזלזל בך, ואם מישהו אי-פעם יעשה את זה, אני רוצה שתבואי אליי, ואני אטפל בזה, אוקיי?".

"אוקיי".

היה ניכר שלדבריי הייתה השפעה עמוקה עליה, כפי מה שלדבריה שלה הייתה השפעה עמוקה עליי.

"קדימה, קומי, תשטפי פנים, ובואי נחזור".

היא קמה. היא שוטפת פנים. אנחנו חוזרים לבריכה.

מאז אותו היום, דריה הייתה יותר שלמה עם עצמה, יותר מלאת ביטחון.

עוד מאז אותו היום, דריה ואני היינו חברים. לא חברים בהכרח מאוד טובים או מאוד קרובים, אבל חברים.

אם בתור אחד מהילדים המקובלים, כמו כל שאר תלמידי הכיתה היא העריכה אותי עוד קודם, אחרי היום ההוא היא העריכה אותי במיוחד, ושמחתי לראות את השינוי שעברה מחזיק מעמד.

אני רק מקווה שהיא זכרה והבינה את המסר החשוב מכולם-זה לא הייתי אני, זאת הייתה הכול היא, והכוחות והביטחון האלו הגיעו מתוכה, ונובעים ממנה.

אני, כפי מה שאמרתי לה, רק נתתי לה דחיפה קטנה, וזה לא יהיה לא מן הנכון ולא מן הראוי להפריז בערך של מעשיי באותו היום.

מה שכן אפשר להתווכח עליו, זה גודל הדחיפה שנתתי לה.

נערך לאחרונה ב:

Sun of Nations

Active member
אני באופן אישי אוהב לחשוב שזאת הייתה דחיפה קטנה, כי כמה שפחות זה הייתי אני, כך זאת יותר הייתה היא, וכך אני רוצה את זה, וכך מוטב שיהיה, וכך נכון שיהיה.

אבל גם אם נגיד שהדחיפה שנתתי לה באותו היום הייתה דחיפה גדולה, זה עדיין לא משנה את הדרך שבה אני מרגיש וחושב על מה שקרה באותו יום, ועל מה שעשיתי, כי בסופו של דבר, וכי בשבילי, זה לא משנה. זה פשוט לא משנה.

כי זה בסדר.

כי זה באמת בסדר.

כי בשבילי זה מובן מאליו, וזה לא ביג דיל.

כי אתם מבינים, העניין הוא, שזה פשוט מי שאני.

השם שלי הוא מאור פז.

זה הבן-אדם שאני.

ואלו הדברים שאני עושה.

וביום ההוא, כשהלכתי לישון בלילה, ידעתי שהיום היה יום שבו הצלחתי לחולל שינוי חיובי ומשמעותי בעולם, ושאני משאיר מאחוריי היום עולם טוב יותר מהעולם שמצאתי כשפתחתי את העיניים בבוקר.

וביום ההוא, כשהלכתי לישון בלילה, הייתה ילדה חסרת ביטחון אחת פחות בעולם, שעזרתי לה לעשות שינוי מדהים ולצמוח כבן-אדם, ושהודות לדחיפה שנתתי לה, הצליחה למצוא בתוכה את הכוח, האומץ והביטחון שהיו שם תמיד, להיות מי שהיא, להלך בגאווה בעולם, ולמצוא את הקול האישי שלה, ואני הייתי הבן-אדם השני הכי מאושר בעולם.

נערך לאחרונה ב:
למעלה